KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigassa pelataan keskiviikkona viisi ottelua. Kuopiossa kotijoukkue KalPa saa vieraita Lappeenrannasta, ja tässä ottelussa on tarjolla maistuva peli-idea!

KalPa on ollut kotijäällään todella vahva. Niiralan montun jää on myös pienentynyt – nykyisin kaukalo on kaksi metriä aiempaa kapeampi. KalPa vannoo edelleen kiekkokontrolliin, mutta joukkue on myös nopeuttanut pelaamistaan. Se on erittäin hyvä riistämään kiekkoja.

Kotonaan KalPa on taipunut ainoastaan avauskierroksella Jukureille jatkoajalla. Tässäkin ottelussa KalPa oli selkeästi hallitsevampi osapuoli, ja ainoastaan lopun sekoilu maksoi selkeän voiton.

Kuopiolaisten puolustuksessa pahasti haparoinut Konsta Mäkinen putosi kokoonpanosta, kun Parikka teki paluun HPK-ottelussa pitkän poissaolon jälkeen. Frank Gymer sai puolestaan pelikieltoa taklatessaan Ässien Jere Seppälää. Rissasen pelikunto on vielä arvoitus, mutta Luostarinen on nostanut hienosti tasoaan alkukaudesta ja johtaa laadukkaasti KalPan ykkösketjua.

SaiPan leirissä on ollut viime aikoina vaikeaa. Useita avainpelaajia on ollut sivussa sairastumisten sekä loukkaantumisten vuoksi. Tähän otteluun tilanne helpottuu hieman, ja lisäksi kauan odotettu ”rightin pakki” on vihdoin hankittu. Kuopion ottelu tulee todennäköisesti liian aikaisin tälle vielä mystiselle ”rigthin pakille”.

SaiPa on ollut pelillisesti heikko koko alkukauden. Joukkue viimeisteli alkukaudella järkyttävän kovalla prosentilla, joten oli vain ja ainoastaan ajan kysymys milloin tuurit tasaantuvat. SaiPan hyökkäys on toki parhaalla pelatessaan laadukas ja laaja, mutta tällä hetkellä joukkueen iskukykyyn vaikuttaa merkittävästi useiden avainpelaajien vammat ja sairastumiset.

SaiPalla on takanaan nousujohteinen ottelu Raumalla, jossa lappeenrantalaiset olivat ottelun puoliväliin asti täysin aseettomia. Tuohimaa kuuluu kuitenkin liigan parhaimpiin maalivahteihin, ja mies piti SaiPaa jälleen elossa ottelun kriittisillä hetkillä. Päätöserä oli pitkästä aikaa hyvä erä SaiPalta, ja joukkue otti lopulta Tuohimaan 29 torjunnan avulla todella tärkeät kolme pistettä.

Hyvin liikkuva ja riistävä KalPa on kuitenkin SaiPalle liian kova haaste. KalPan hyvä kotivire jatkuu todennäköisesti myös keskiviikkona, joten kolme pistettä jää Kuopioon. in kerroin 1,96 kelpaa erinomaisesti peleihin (panossuositus 8/10).

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!