Asian handicap sekä muut pelimuodot selitettynä

Vedonlyöntitoimistot tarjoavat nykyään todella kattavan tarjonnan eri peleihin. Yhteen jalkapallo-otteluun saattaa olla tarjolla satoja erilaisia vetoja, mistä valita mieleisensä. Tämä saattaa välillä tuottaa vaivaa vähän kokeneemmallekin vedonlyöjälle saatika aloittelijalle. Pyrimme tällä sivulla selittämään erilaiset pelimuodot mahdollisimman selkeästi, jotta aloitteleva pelaajakin pääsee välittömästi nauttimaan laajasta kohdetarjonnasta.

Match 1X2 / ottelu 1X21x2 kertoimet

Tässä pelimuodossa veikataan ottelun voittajaa varsinaisella peliajalla. Tämä on varmasti monelle pitkävedon pelaajalle tuttua, mutta kertaus on opintojen äiti. Tässä jalkapallo-ottelussa Norwich on kotijoukkue ja näin ollen mikäli haluamme veikata Norwichin voittoa varsinaisella peliajalla valitsemme merkiksi 1. Sen sijaan mikäli haluamme veikata vierasjoukkueen voittoa pelaamme merkin 2. Mikäli ottelu päättyisi tasapeliin, silloin oikea merkki olisi X.

Total goals / maaleja yhteensä overunder

Total goals, tai joskus käytetään vaan muotoa Totals, veikataan ottelun maali/pistemäärää. Kuten kuvasta näkyy, niin vaihtoehdot ovat 0.5 välein. Tämä saattaa vaikuttaa hämmentävältä, mutta siihen on selkeä selitys. Mikäli veikkaamme jalkapallo-otteluun alle 2,5 maalia, menee veikkauksemme oikein, mikäli joukkueet tekevät alle tuon maalimäärän. Eli mikäli joukkueet tekevät yhteensä 0,1 tai 2 maalia. Kaikki nuo ovat alle tuon 2,5 maalin rajan. Mikäli veikkaisimme otteluun yli 2,5 maalia, toivoisimme, että joukkueet tekevät yhteensä 3 maalia tai enemmän. Totals vetoja on myös tarjolla joukkuekohtaisesti, joten kannattaa olla tarkkana, lyökö vetoa vain toisen joukkueen maalista, vai kummankin joukkueen yhteismaalimäärästä. Maalimäärävetoja, missä veikataan vain toisen osapuolen maaleja, kutsutaan nimellä Team Totals.

Totals-vetoja voi olla myös erilaisilla rajoilla kuten 2,25 ; 2,75, ja niin edelleen. Käsittelemme niitä myöhemmin kohdassa Asian handicaps.

Draw no bet / tasapeli ei vetoa

 dnb

Tässä pelimuodossa panokset palautetaan mikäli ottelu päättyy tasatulokseen. Pelimuodosta käytetään lyhennettä DNB, tai joissakin tapauksissa Moneyline (ML.) Pelimuodossa voi siis veikata ainoastaan koti -tai vierasjoukkuetta ja ottelun päättyessä tasan, panokset palautetaan pelaajille täysimääräisinä. Joillakin vedonvälittäjillä on nykyään myös tarjolla vetoja, joissa No Bet- vaihtoehtona voi olla kotijoukkue tai vierasjoukkue. Esimerkiksi pelimuodossa Home Team No Bet kotijoukkueen voittaessa panokset palautetaan pelaajille täysimääräisinä.

3-way handicap / 3-way tasoitusveto

 3way

Tässä pelimuodossa jommalle kummalle joukkueelle annetaan jo etukäteen maaleja. Esimerkiksi, mikäli tasoitus on kotijoukkueelle 1-0, tarkoittaa se sitä, että peli on jo ennen sen alkua tilanteessa 1-0. Mikäli tällaisella tasoituksella veikkaamme tasapeliä, tarkoittaisi se käytännössä sitä, että varsinaisen pelin vierasjoukkueen tulisi voittaa tasan yhdellä maalilla. Esimerkiksi varsinaisella peliajalla peli päättyisi 1-2, mutta koska kotijoukkue sai yhden maalin jo peliin lähtiessä, olisi tämän vedon tulos silloin 2-2 ja oikea merkki X tasapeli. Ja vastaavasti, mikäli peli päättyisi varsinaisella peliajalla 1-1, olisi tämän vedon oikea lopputulos 2-1 kotijoukkueen voitto.

Correct score / Tulosveto

 tulosveto

Tämäkin pelimuoto on varmasti jo monelle tuttu. Tässä veikataan ottelun lopputulosta, ja veikkaamalla ottelun lopputuloksen varsinaisen peliajan jälkeen täysin oikein, on veto mennyt oikein.

Asian handicap / Aasialainen tasoitusveto

Asian handicap

in kertoimet Asian Aandicapille

Asian handicap on suosituin vetokohde pelaajien keskuudessa. Tämä johtunee siitä, että tässä vetomuodossa on laaja kertoimienkirjo ja niistä jokainen voi valita itselleen sopivan tasoituksen. Vaikkakin tämä asian handicap on monien pelaajien ja vihjaajien keskuudessa erittäin suosittu, saattaa se vaikuttaa monelle pelaajalle silti hieman sekavalta. Tässä pelimuodossa ei tule tasapelejä, vaan tasapelin koittaessa panokset palautetaan täysimääräisenä, joten tätä ei kannata sekoittaa aikasemmin mainittuun 3-way handicapiin. Tasoituksia on käytännössä kolmea erilaista.

Asian Handicap puolikkailla numeroilla

Asian handicap, joissa on numeroiden puolikkaita, kuten 0,5; 1,5; 2,5 jne tarkoittavat sitä, että joukkueen maali/pistemäärästä vähennetään tai lisätään riippuen onko numeron edessä + vai -. Valoitetaan tilannetta esimerkillä: Valitsemme vedoksemme Norwich -0,5, tämä tarkoittaa sitä, että Norwichin maalimäärästä vähennetään o,5 maalia. Mikäli ottelu päättyy 1-0 ja Norwichin maalimäärästä vähennetään tuo -0,5, on tilanne tuolloin 0,5-0, eli veto voittaa koska Norwichilla on edelleen enemmän maaleja. Mikäli olisin valinnut vedolleni suuremman asian handicapin kuten -1,5 ja peli olisi päättynyt edellä mainitulla tavalla 1-0, olisi lopullinen tulos ollut -0,5 – 0, ja näin ollen Norwich olisi hävinnyt puolella maalilla ja veto olisi mennyt väärin. Mikäli taas valitsemme tasoituksen mikä on plus merkkistä, silloin tuo tasoitus lisätään joukkueen maalimäärään. Esimerkkinä voisimme valita Manchester +1,5, kun ottelu päättyi 1-0 ja tämän jälkeen lisäämme Manchesterin tasoituksen on tilanne 1-1.5 ja Manchester voittaa vedon.

Asian Handicap kokonaisilla numeroilla

Asian handicappejä pelataan myös niin, että tasoitukset ovat tasanumeroita kuten +0, +1, +2, -1 , -2 jne. Kun tasoituksena on tasanumeroita, mahdollistaa se tasapelin ja koska tasapelille ei ole annettu kerrointa, tarkoittaa se sitä ,että panokset palautetaan täysimääräisenä. Esimerkissä käytetään taas Norwich – Manchester peliä joka päättyi 1-0, mikäli olisimme valinneet Manchester +1 vedoksemme. Olisi tilanne ollut pelin päätyttyä ja tasoituksen lisättyämme 1-1 tällöin päädytään tasapeliin ja panokset palautetaan. Mikäli valintamme olisi ollut Manchester +2 olisi pelin päätyttyä ja tasoituksen lisättyämme tilanne ollut 1-2 ja vetomme olisi mennyt oikein.

Asian Handicap neljännes numeroilla

Kolmas asian handicap on näiden yhdistäminen. Tällöin tasoitukset ovat neljännesosia kuten 0,25 ; 0,75 ; 1,25 jne. Tämä tarkoittaa sitä, että asian handicap on yhdistelmä kahdesta edellä mainitusta. Esimerkkinä käytämme +0,75 tasoitusta, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että puolet panoksesta on sijoitettu +1 tasoitukselle ja puolet +0,5 tasoitukselle. Otamme taas esimerkiksi Norwich – Manchester 1-0 pelin. Olemme valinneet vedoksemme Manchester +0,75 eli käytännössä katsoen meidän vedot ovat Manchester +0,5 & +1,0. Puolet panoksesta päätyy tilanteeseen Norwich- Manchester 1-0,5, joten puolet panoksesta hävitään. Toinen puoli panoksesta päätyy tilanteeseen Norwich – Manchester 1-1, joten tämä osa panoksesta palautetaan täysimääräisenä.

tarjoaa pelaajilleen erittäin laajan kattauksen Asian Handicap vetoja. Pääset tarkastelemaan täältä minkälaista tarjontaa heillä on Asian handicap / aasialainen tasoitus saralla.

Asian handicap totals / Aasialainen maalimäärä

 asian tota

Aasian totalseissa käytetään tasoituksissa samaa periaatetta kuten edellä mainituissa Asian handicapeissä. Mikäli pelaamme maalimäärää 0,5 ; 1,5 ; 2,5 on veto täysin samanlainen kuin ylempänä mainittu Total goals. Mikäli veikkaamme under 2,5 vetomme voittaa mikäli ottelussa tulee 0,1 tai 2 maalia. Mikäli veikkaamme over 2,5 voitamme jos ottelussa tulee maaleja kolme tai enemmän. Totals ja Asian Totals vedoissa kannattaa aina myös tarkistaa kuuluuko jatkoaika mahdolliseen vetoon vai onko veto rajattu ainoastaan varsinaiselle peliajalle.

Mikäli pelaamme Asian Totals pelejä missä on tasoitus tasanumero on mahdollista, että tietyillä maalimäärillä panos palautetaan. Esimerkiksi jos pelaamme Under 2,0 ja ottelussa tulee tasan kaksi maalia, panokset palautetaan. Sama tapahtuu mikäli olemme pelanneet Over 2,0 ja ottelussa tulee tasan kaksi maalia, niin panokset palautetaan.

Kolmas tasoitus on taas näiden kahden edellä mainitun yhdistelmä. Mikäli pelaamme Asian totalsia, jossa linja on 2,25, olemme käytännössä panostaneet 2,0&2,5 linjoille. Esimerkkinä olemme pelanneet under 2,25 ottelu päättyy 2-0, joten ottelussa tulee tasan kaksi maalia. Puolet panoksestamme maksetaan meille kertoimen mukaan, koska onhan kaksi maalia vähemmän kuin 2,5, joka on ollut linja. Puolet panoksestamme saamme takaisin, koska se on panostettu linjaan under 2,0 ja koska pelissä tuli tasan kaksi maalia saamme tuon osan panoksestamme takaisin.

Both teams to score / Kummatkin joukkueet tekevät maalin

 both teams to score

Kuten nimikin jo paljastaa tässä pelimuodossa veikataan tekevätkö kummatkin ottelun osapuolet maalin. Vaihtoehdot ovat Yes ja No. Mikäli toinen joukkueista jää nollille toteutuu vaihtoehto No, mikäli taas kummatkin joukkueet onnistuvat maalinteossa, toteutuu vaihtoehto Yes. Tästä pelimuodosta käytetään usein lyhennettä BTTS (Both Teams To Score).

Double chance / Tuplausmahdollisuus

 double change

Tämä poikkeaa perinteisestä 1X2 veikkauksesta ainoastaan siten, että voimme valita kaksi vaihtoehtoa. Voimme valita 1X,12 tai X2. Mikäli valitsemme 1X, saa ottelu päättyä kotijoukkueen voittoon tai tasapeliin ja vetomme voittaa.

Goal scorer / Maalintekijä

 maalintekijä

Tässä pelimuodossa voidaan veikata ottelun maalintekijöitä, ja sitä ,että tekevätkö he ottelun ensinmäisen tai viimeisen maalin. Sen lisäksi voidaan veikata, tekeekö pelaaja ottelussa maalin riippumatta siitä monesko ottelussa tehty maali se on. Sen lisäksi voi lyödä joidenkin pelaajien maalintekoa vastaan Not To Score valinnalla.

HT/FT / Puoliaika/lopputulos

 puolitäys

Tässä pelimuodossa veikataan tilannetta puoliajalla sekä pelin päätyttyä. Jotta veikkaamamme 1/X veto osuu, tulee puoliajalla kotijoukkueen olla johtotilanteessa, ja peliajan päätyttyä tilanteen on oltava tasan.

Tässä on yleisempiä vetomuotoja, mitä vedonlyöntiyhtiöillä on tarjolla. Tämän lisäksi löydettävissä on mitä mielikuvituksellisimpia yhdistelmiä näistä kaikista. Mikäli koet, että tekstistä puuttuu jokin oleellinen pelimuoto, tai haluaisit selvennyksen jostain pelimuodosta, niin ota yhteyttä. Autamme mielellämme.