Vakio 1 on jo pitkään ollut yksi veikkauksen suosituimmista peleistä. Lauantaina sauna ja vakiorivin tarkistus on kuulunut monen rutiineihin. Mikäli haluat nostaa pulssiasi tuossa vakiorivin tarkistuksessa, kannattaa sinun käyttää ilmaisetvedot.com sivuston ammattilaisten laatimia vihjeitä.

Meidän vihjeet vakioon laaditaan kymmenienvuosien kokemuksella brittifutiksesta ja jalkapallovedonlyönnistä yleensäkin. Vakiovihjeet ei aina pelkästään riitä, mutta tältä sivulta löydät hieman lisää teorioita, miten saat etua muihin pelaajiin nähden vakioveikkauksessa. Vakioveikkaus on siitä mielenkiintoinen peli että siinä ei pelata vedonlyöntiyhtiötä vastaan, vaan käytännössä muita pelaajia vastaan.

Juuri tästä syystä johtuen vakiovihjeet kannattaa lukea ajatuksella ja miettiä kuinka voisin käyttää niitä muita pelaajia vastaan. Kannattaa myös tarkistaa meidän jalkapallovihjeet-sivulta mikäli haluat tehdä voitolliset pelivalinnat myös pelattaessa vedonlyöntisivustoja vastaan. Katso myös muut jalkapallovihjeet sivuiltamme.

Vakiovihjeistä saadut ideat kannattaa myös pistää kiertoon käyttämällä sivustomme vedonlyöntibonukset. Samat kohteet toimivat erittäin hyvin myös pitkävedon puolella.


Käynnissä olevat vedonlyöntikampanjatVakiovihjeet Englannista joka lauantaille

Perinteinen lauantaivakio on ollut jo vuosikymmeniä yksi Veikkauksen suosituimmista peleistä. Vakiovihjeet Englannista kiinnostavat tuhansia veikkaajia jokaisena lauantaina. Parhaat vakiovinkit käsittelevät pääosan vuodesta brittifutis-kohteita, mutta kesäisin Vakioveikkaus sisältää myös kotimaan jalkapalloa.

Jos haluat parantaa menestystäsi Vakiossa, olet tullut oikeaan paikkaan. Ilmaisetvedot.comin vinkit laaditaan kymmenien vuosien kokemuksella jalkapallosta. Vakioveikkaus eroaa pelimuotona esimerkiksi Pitkävedosta, sillä kohteiden peliprosentit määräytyvät muiden pelaajien panosten perusteella. Tällaisessa pelimuodossa on usein tarjolla loistavia peli-ideoita!

Ilmaisetvedot.comista löydät Suomen parhaat Vakiovihjeet! Napakat perustelut sekä todennäköisyysarviot. Kannattaa tarkista myös muut pelivinkit jalkapallovihjeet-sivulta, mikäli voitollinen pelaaminen kiinnostaa myös ulkomaisia vedonlyöntisivustoja vastaan.

Vakiovihjeitä voi käyttää myös pitkävedossa

Vakiovihjeissämme annamme otteluille myös prosenttiarviot, näitä ammattilaisten laatimia arvioita on myös helppo käyttää normaalissa pitkävedossa. Sillä prosenttiarvioiden muuttaminen kerroinrajoiksi on erittäin helppoa. Vertaamalla näitä kerroinrajoja vedonlyöntisivustojen kertoimiin pääset käyttämään samoja vihjeitä myös toisella tavalla, mikäli Vakiovihjeet ei sinua muuten kiinnosta. Voimme näyttää esimerkin kuinka muutat vakiovihjeet kerroinrajoiksi.

Vakiovihjeessämme on annetta lopputuloksille seuraavat arviot 1:42% X:26% 2:32% tällöin kotivoitolle lasketaan kerroinraja tällä tavalla: 1/0,42=2,38, mikäli esimerkiksi tarjoaa kohteelle kerrointa 2,50 on se meidän arvion mukaan silloin ylikerroin ja se kannattaa lapulle nostaa. Tasapelin rajakerroin on 1/0,26=3,85 ja vierasvoiton 1/0,32=3,13.

Vakio yksi suosituimmista Veikkauksen peleistä

Vakioveikkaus joka paremmin tunnetaan kansankielellä Vakiona on vanhin Veikkauksen peli. Ensimmäiset vakiolaput ruksittin sisään jo vuonna 1940, joten perinteitä vakiolta ei puutu. Aikaisemmin vakiossa on pelattu pääasiassa jalkapalloa, mutta myöhemmin mukaan ovat tuleett muut lajit, kuten jääkiekko, formulat ja hevosurheilu.

Vakiossa veikataan 8-18 ottelua perinteisellä 1X2 menetelmällä. 1 on kotivoitto, X tasapeli ja 2 vierasvoitto. Esim formuloissa sitten tuota vähän sovelletaan. Vakio pelattiin ennen vakiokupongeillvakiokuponkejae, jotka palautettiin sitten Veikkauksen asiamiesliikkeisiin, nykyään pelaaminen tapahtuu pääosin netissä veikkauksen sivuilla, mutta edelleen voit myös täyttää vakiokupongin kioskilla ja palauttaa vetosi tätä kautta. Hauska knoppitieto on että ensimmäisen Vakiokupongin täytti Paavo Nurmi

Voitonjako vakiossa perustuu pelivaihtoon, pelivaihdosta jokaiselle voittoluokalle jaetaan tietty prosenttimäärä vaihdosta, mikäli voittoluokka ei toteudu jaetaan sille kuuluva potti muissa voittoluokissa. Suosittu vakioveikkaus kerää huimia pelivaihtoja ja siinä on jaettu jopa Loton tasoisia jättipotteja. Suurin vakiossa saatu voitto on huimat 783000 euroa. Voittopotti osui 2013 vuonna Järvenpäähän. Alla olevasta taulukosta näet kuinka Veikkaus jakaa pelivoiton. Kierroksen suurin voittaja on aina pelin järjestäjä, mutta taitava pelaaja pystyy vakiossa tekemään voitollisia rivejä. Vakio onkin nimenomaan taitopeli ja sen pelaaminen vaatii kärsivällisyyttä sekä tervettä pelikassaa.

Vakioveikkauksen voittoluokat

13 kohdetta12 kohdetta11 kohdetta10 kohdetta
13 oikein26 %
12 oikein13 %31 %
11 oikein9 %18 %39 %
10 oikein15 %14 %24 %39 %
9 oikein24 %

Vakioveikkauksen kierroskohtaisesta kokonaisliikevaihdosta siirretään 2 prosenttia maksettavaksi voittoina pelin myöhemmillä kierroksilla yhtiön määräämällä tavalla.

Vakioveikkaus eli Vakio teoriana

Vakio noudattaa siinä mielessä pelintarjoajan kannalta nerokasta linjaa, että pelintarjoaja tässä tapauksessa Veikkaus ei voi ikinä jäädä häviölle, päinvastoin mitä suositummaksi peli tulee, sen suuremman voiton pelintarjoaja saa. Tämän kaltaisen pelimuodon toteuttaminen on erittäin haastavaa, mutta johtuen monopoliasemasta vakioveikkaus on kerryttänyt paljon pelivaihtoa ja näin ollen voittopotit ovat nousseet houkutteleviksi, mikä on entisestään nostanut vakion suosioita. Vakio onkin edelleen yksi suosituimmista suomalaisten pelaamista taitopeleistä.

Pelaajille tämä tuo erittäin mielenkiintoisen dynamiikan, sillä pelkästään oikeiden voittajien valinta todennäköisyyksien perusteella ei ole optimaalisin tapa, vaan pelaajan pitää ottaa huomioon kuinka muut ovat pelanneet. Veikkaus tarjoaa tähän veikkaajille työkaluksi pelijakauman, mistä näkee kuinka paljon mitäkin merkkiä on pelattu. Tämä on hyvin suuntaa antava työkalu, mutta saattaa vähän auttaa pelaajia valitsemaan ylipelattuja tai alipelattuja kohteita.

Pelaajien silti tulee pitää mielessä, että vaikka yksittäinen kohde olisi reilustikin ylipelattu saattaa sen kautta pelatessa silti löytyä runsaasti ylikertoimisia rivejä. Tämän lisäksi koko rivin odotusarvoa laskiessa on pelaajan hyvä ottaa huomioon alavoitot, koska niitä voi saada vaikka rivillä täysi osumaa ei tulisikaan.

Käytännössä karvalakki menetelmällä eli täyttämällä järjestelmiä manuaalisesti on todella vaikea päästä edes laskennallisesti voitollisiin riveihin. Toki järjestelmässä on varmasti myös odotusarvon kannalta voitollisia yksittäisiä rivejä, mutta kokonaisuute lappu on lähes poikkeuksetta odotusarvollisesti negatiivinen.

Tästä seikasta ei kannata sinällään masentua, koska onnistunut vakioveikkaus saattaa tuottaa elämää muuttavia voittoja ja silloin ei varmasti jää haittaamaan vaikka järjestelmä olisi ollut odotusarvollisesti muutaman euron negatiivinen mikäli toteutunut tulema on kymmeniä tuhansia euroja voitolla.

Koneellinen pelaaminen Vakiossa

Moni ei varmaan tiedä, että vakioveikkauksen (kuten myös monivedon) pelaaminen on mahdollista myös koneellisesti. Tässä ei suinkaan tarkoiteta sitä että veikkausrivit syötetään tietokoneella, vaan tietokoneohjelmat suodattavat veikkauksen järjestelmästä saatujen tietojen mukaan sinulle suotuisat rivit.

Käyttännössä tietokoneohjelma vertaa mahdollisia voitto-osuuksia sinun laatimiisi todennäköisyysarvioihin. Tämä ei kuitenkaan ole sinällään ihan yksinkertainen toimenpide sillä pelattuja rivejä on miljoonia sekä mahdollisia erilaisia toteumia toinen mokoma, joten ihan hetkessä nämä laskutoimitukset eivät onnistu.

Tämän lisäksi veikkaus päivittää omaa rajapintaansa noin 10 minuutin välein, jolloin tieto ei välttämättä ole ajankohtaista. Voimme esitellä pienen esimerkin miksi tälläinen koneellinen pelaaminenkaan ei välttämättä takaa että pelaat voitollisia rivejä.

Esimerkki koneellisesta pelaamisesta

Otamme esimerkin Monivedon puolelta koska siitä on kokemusta yli miljoonan rivin verran koneellista pelaamista. Ajatushan kummassakin on sama. Monivetoon ainkin löytyy valmiita ohjelmia, mihin voi sitten ostaa lisenssin. Ohjelmien käyttäminen periaatteessa vaatii vähän osaamista tietokoneista sekä kertoimien laskusta, koska ohjelmaan tulee asettaa omat raja-arvot tuloksille.

Tämän jälkeen ohjelma vertailee sillä hetkellä olemassa olevia voitto-osuuksia sinun arvioihin ja sitten kertoo mitkä rivit ovat voitollisia. Näitä rivejä pystyy sitten järjestelemään ja haravoimaan omien hakuehtojen mukaan ja riippuen siitä kuinka kehittynyt ohjelma sinulla on käytössä.

Ongelmallisin asia koneellisesti pelaamisessa on se, että jos oletetaan monien pelaajien arvioiden olevan suhteellisen lähellä toisiaan ja veikkaus antaa viimeisen tiedon kertoimista/pelatuista riveistä 10 min ennen pelaamisen sulkeutumista. Tässä kohtaa monelle pelaajalle näkyy samat rivit ns voitollisena rivinä, usein nämä rivit eivät kestä kun mahdollisesti yhden lisäpelin tai maksimissaan kaksi.

Mutta kun monelle pelaajalle nämä näkyvät ohjelmissa hyvinä ylikertoimina pelaavat he kaikki saman rivin. Savun hälvettyä huomataan, että koska esim kolme pelaaja nyt pelasivat tämän rivin on se kaikille pitkässäjuoksussa tappiollinen. Tämä on ehkä selkein ongelma koneellisessa pelaamisessa ainakin monivedossa, missä usein suuret järjestelmät hakevat suuria voittoja ja ns. ”uniikkeja rivejä”, joilla haalitaan koko potti itselleen.

Tietysti ovelana miehenä jotkut saattavat pelata rivinsä sisään jo 30 min ennen sulkeutumista, jolloin nämä rivit eivät näy enää loppuvaiheessa muille koneellisesti pelaaville ylikertoimina( Pro TIP).

Koneellinen pelaaminen ei siis suinkaan ole mitenkään laitonta, vaikka siitä ei usein kuule puhuttavankaan. Tämä on Veikkauksen tarjoama palvelu, jota voi hyödyntää koneellisessa pelaamisessa. Mikäli Veikkaus ei tarjoaisi JSON rajapintaa, mistä tiedot voisi noukkia ei myöskään pelaajat saisivat ajankohtaista tietoa kertoimista.

Lisää rajapinnasta voit lukea täältä. Itse käytin moniveto pelaamisessa esoft.fi sivuston monivetoweb ohjelmaa. Ohjelma ei ole ihan yksinkertaisin, mutta siitä löytyi kaikki tarpeelliset toiminnot ja ongelmien tullessa vastaan tuki oli jopa yllättävän nopeaa. Ohjelma vaati melkolailla harjoittelua sekä ymmärrystä vedonlyönnistä, jotta sen sai parhaaseen mahdolliseen käyttöön, mutta asiaan omistautunut henkilö sen varmasti suhteellisen nopeasti omaksuu.

Kertoimien laskeminen koneellisessa pelaamisessa

Rajakerroin tiedostoja on varmasti tarjolla ostettavaksi, mutta tavallaan siinä ei varsinaisesti ole mitään järkeä, koska koneellinen pelaaminen perustuu siihen, että pystyt tehokkaasti haravoimaan kertoimia omilla arvioillasi. Jos kaikilla on käytössä samat rajakertoimet menee kaikki vaiva ehkä hieman turhaksi.

Tietysti jokaisella on varmasti oma tapansa haravoida ylikertoimisia rivejä, mutta omien kerroinrajojen käyttö on suuri osa koneellista pelaamista. Kertoimien laskemiseen on monia tapoja ja esimerkiksi vakiossa hommaa helpoittaa se että tarvitsee vain tietää prosenttiarviot 1X2 tuloksille ei jokaiselle tulokselle. Kertoimien laskusta voit lukea lisää meidän vedonlyöntiraamatusta.

 

Pelaa vastuullisesti | Peluuri.fi | Betssson Group lisenssi MGA/CRP/108/2004 – säännöt ja ehdot voimassa