Huddersfield

KERROIN

3.25
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiossa metsästetään edelleen juhlapottia, jota ei ole kukaan onnistunut nappamaan. Tällä kertaa kupongilla on monta erittäin tasaista ja vähämaalista vääntöä.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1X2-todennäköisyysarvio. Vertaa lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Sheffield United (87-9-4)

Manchester City venytti viikkopelissä voittoputkensa jo 11 otteluun. WBA oli aseeton 0-5-voitossa. City on näyttänyt jo jonkin aikaa Valioliigaan selvästi vahvimmalta joukkueelta, eikä Guardiolan ryhmälle löydy pysäyttäjää. Sheffield United otti shokkivoiton Manchesterissa viikolla. FA Cup-voitot ovat selvästi antaneet joukkueelle uutta itseluottamusta. Vaikka Blades onkin parantanut esityksiään, City vie tällaisen matsin lähes yhdeksän kertaa kymmenestä. Hieman alipelattu kotivoitto on yksi kalenterivuoden parhaista ideoista.

2: Crystal Palace-Wolves (36-28-36)

Crystal Palacen heikko putki sai jatkoa Lontoon derbyssä viikolla. Palace taipui West Hamille ansaitusti maalein 2-3. Eagles on voittanut vain yhden yhdeksästä Valioliigan ottelustaan, ja sekin tuli Sheffield Unitedista kotikentällä. Wolves oli puolestaan Chelsean jyrän alla – piste 0-0-tasurista oli ansaitsematon. Joukkue on ollut jo pidemmän aikaa kaukana viime vuosien tasostaan. Takana on jo kuusi voitotonta ottelua, ja edellisessä kotipelissä tuli turpiin jopa WBA:lta. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä matsi kahden heikossa hapessa olevan joukkueen välillä. Vakion pelaajat ovat myös samoilla linjoilla. Merkitään vaikea kohde suosiolla umpeen.

3: West Bromwich-Fulham (29-33-38)

WBA kärsi viikolla jo kolmannen ruman tappion viiden matsin sisään. Esitys Cityä vastaan oli luokaton, eikä Sam Allardyce ole saanut Albionin peliin uutta ilmettä. Fulham haki puolestaan arvokkaan tasapelin Brightonin kotiluolasta. Cottagers on hävinnyt vain 3/10 liigaottelusta, ja kaikki tappiot ovat kärkijoukkueita vastaan (Chelsea, Man Utd, Man City). Fulham grindaa piste kerrallaan ylöspäin, mutta tehoton hyökkäys on estänyt voittojen saamisen. Ottelu on lähtökohdiltaan hyvin vähämaalinen ja klassinen kuuden pisteen kamppailu. Fulham on nostanut tasoaan niin paljon, että joukkue ansaitsee jopa pienen suosikkiaseman WBA:n vieraana. Luotetaan lontoolaisten venyvän vähintään pisteeseen ja ohitetaan hieman ylimerkitty ykkönen. X2.

4: Arsenal-Manchester Utd (35-30-35)

Arsenal otti viikolla komean revanssin Southamptonista maalein 1-3. Joukkueet kohtasivat myös FA Cupissa viikko sitten, mutta tuolloin Saints vei matsin 1-0. Arsenalin pelivire on itse asiassa erinomainen Valioliigassa: saldo 5-1-0 kuudesta edellisestä ottelusta. Manchester United kärsi puolestaan shokkitappion sarjajumbo Sheffield Unitedille viikkopelissä. Samalla verivihollinen City nappasi sarjan ykköspaikan. Tähän tappioon ei kannata liikaa reagoida, sillä isossa kuvassa United on kerännyt pisteitä hyvää tahtia. Nousukuntoinen Arsenal on kuitenkin vaikea paikka, eikä United ansaitse mielestämme matsissa suosikkiasemaa. 32 % pelattu ykkönen on paras merkki. Lähdetään siitä liikkeelle – vaihtomerkkejä sitten oman maun mukaan. Pienillä kupongeilla jopa varma 1 on perusteltu.

5: Southampton-Aston Villa (37-29-34)

Hienon kauden pelannut Southampton on menettänyt viime viikkoina asemia sarjan top kympissä. Pari päivää sitten tuli ansaitusti turpiin Arsenalilta 1-3, jota edelsi 0-2-vierastappio Leicesterille. Saints on itse asiassa voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä ottelusta. Aston Villa dominoi matsia Burnleyn vieraana, mutta hävisi epäonnisesti 2-3. Villa on niin ikään hieman heikossa tuloskunnossa, mutta saldo rasittaa raju otteluohjelma: vieraspelit Chelseaa, Man Unitedia ja Man Cityä vastaan. Vastakkain on kaksi suht saman tasoista joukkuetta, joiden kamppailu on ennakkoon hyvin tasainen vääntö. Peliprosentit ovat varsin hyvin linjassa eli suuria ideoita ei ole tarjolla. Merkitään kohteeseen 1_2.

6: Cardiff-Millwall (47-28-25)

Cardiffin tappioputki oli lähellä venyä jo seitsemään otteluun, mutta Bluebirds nousi Barnsleyn vieraana kahden maalin takaa 2-2-tasapeliin. Cardiff on romahtanut talven mittaan kummallisesti. Saa nähdä, auttaako viikon hyvä tulos seuran paremmalle kurssille. Millwall on pelannut myös surkean talven, vaikka takana onkin kaksi tappiotonta ottelua ja nollapeliä. Viikolla Lions nyhjäsi Watfordin isäntänä 0-0 ja tätä ennen kaatui Huddersfield 0-1. Maaliuhkaa joukkue loi molemmissa otteluissa todella vähän. Vakiokansa on reagoinut liikaa Cardiffin tappioputkeen. Millwall pelaa myös heikosti, ja kyllä Cardiff on näistä kahdesta vielä pykälän vahvempi joukkue. Ykkönen on jäänyt rajusti alipelatuksi – poimitaan siis Cardiff varmaksi!

7: Sheffield Weds-Preston (30-32-38)

Sheffield Wedsin neljän ottelun tappioton putki katkesi viikolla Coventryn vieraana. 0-2-tappiossa ei ollut mitään seliteltävää. Tätä ennen Owls on kerännyt hyvin pisteitä ja mm. voittanut kolme edellistä kotiotteluaan. Sarjapaikan säilyttäminen on mahdollista 6 pisteen miinuksesta huolimatta. Preston pelasi toisen nollapelin putkeen pysäyttämällä Readingin kärkimatsissa. Viikko sitten PNE voitti heikon Birminghamin vieraissa 0-1. Näistä tuloksista huolimatta, joukkue on ailahdellut viime kuukausina. PNE on hyvää keskikastia, mutta playoffs-paikat jäävät kyllä haaveeksi. Vakiokansa on hieman eksyksissä joukkueiden tasoeron kanssa. Erittäin vähämaalinen matsi kääntyy niukasti Prestonille. Ohitetaan 36 % pelattu Sheffield Weds ja merkitään kohteeseen X2.

8: Rotherham-Swansea (25-27-48)

Rotherhamin hyvä meininki jatkui viikkokierroksella. Millers kairasi kovan Middlesboron vieraana peräti 0-3-voiton. Esitys oli yksi kauden parhaista. Tätä edelsi 3-3-tasuri Stokea vastaan ja 1-0-vierasvoitto Derbystä. Swansea venytti puolestaan tappiottoman putkensa kuuteen liigamatsiin. Sekaan mahtuu myös kaksi FA Cupin voittoa. Viikolla Swans väänsi tiukan 1-1-tasapelin Brentfordia vastaan kärkipelissä. Vieraissakin saldona on kolme voittoa neljästä edellisestä pelistä. Rotherham on mukavassa nousukunnossa, mutta Swansea kuuluu sarjan nousijakandidaatteihin. Vierasvoittoon päädytään lähes kerran kahdesta. Hyvät varmat ovat tällä kupongilla hieman kortilla, joten luotetaan walesilaisten iskuun ja poimitaan Swanseasta piikki.

9: Huddersfield-Stoke (35-31-34)

Huddersfieldin heikko putki sai jatkoa viikolla Bristol Cityn vieraana. Terriers hävisi 1-2, mutta oli todella epäonninen. Hudds vei matsia miten halusi, mutta maalit jäivät tekemättä. Kyseessä oli neljäs tappio putkeen. Stoke ei pelannut viikolla, mutta edellisellä kierroksella Potters hävisi tärkeän kärkimatsin Watfordille 1-2. Kyseessä oli jo kahdeksas voitoton ottelu FA Cupin tappio mukaan luettuna. Stoken playoffs-haaveet alkavat pikkuhiljaa kyllä sulaa. Ottelu on lähtökohdiltaan erittäin tasainen ja vähämaalinen. Tasoeroa on vain marginaalisesti Stoken hyväksi. Vakion pelijakauma on myös varsin hyvin kohdallaan, joten laitetaan haastava kohde suosiolla tukkoon. 1X2.

10: Nottingham-Barnsley (36-31-33)

Nottingham kuuluu alkukauden suurimpiin alisuorittajiin, mutta viime viikkoina Forest on ollut hyvässä iskussa. Kuuden matsin mittainen tappioton putki (3-3-0) katkesi tosin viikko sitten Boron isäntänä. Nottinghamin etuna on lepo viikkokierrokselta. Barnsley hukkasi puolestaan 2-0-johdon heikossa hapessa olevaa Cardiffia vastaan. Voittoa olisikin tarvittu, sillä Tykes hävisi tätä ennen kolme matsia putkeen. Nousukuntoinen Nottingham on pieni suosikki tässä ennakkoon vähämaalisessa matsissa. Meillä on luottoa Forestiin, joten merkitään suht oikein pelattu kohde 1X.

11: Blackburn-Luton (49-27-24)

Blackburn ei pelannut muiden joukkueiden tapaan viikolla, mutta sunnuntaina Rovers nappasi arvokkaan päänahan Middlesboron kotiluolasta 0-1. Kyseessä oli kolmas tappioton ottelu peräkkäin. Voittoa edelsi tasapeli Stokea vastaan ja vierasvoitto Birminghamista. Luton on saanut niin ikään lepoa sarjapeleistä. FA Cupista tuli lähtö sunnuntaina Chelsean vieraana maalein 1-3. Markkinoiden aliarvostama Hatters on pinnistellyt koko kauden hyvin keskikastin tahtiin ilman suurempia ylä- tai alamäkiä. Blackburn on perustasoltaan luokkaa parempi, vaikka sarjataulukossa eroa onkin ainoastaan kolme pistettä. Vakiokansalla ei ole joukkueiden pelivoima aivan hanskassa. Blackburn on jäänyt selvästi alipelatuksi. Nostetaan usein osuva ykkönen siis maistuvaksi varmaksi.

12: Derby-Bristol City (42-32-25)

Derby nappasi viime lauantaina tärkeän voiton QPR:n vieraana maalein 0-1. Rams sai levätä viikkokierroksen, joten nyt on taas virtaa jaloissa. Kammottavalla tavalla sujunut alkukausi on kääntynyt viime kuukausina parempaan. Bristol City kaatoi puolestaan Huddersfieldin viikolla 2-1 erittäin onnekkaasti. Robin on hivuttautunut pikkuhiljaa playoffs-paikkojen tuntumaan, mutta esitykset eivät suuremmin vakuuta. Uskomme Cityn jäävän kevään edetessä tukevasti keskikastiin. Derby on huomattavasti tauluaan parempi joukkue ja selvästi alkukautta vahvempi. Rams ansaitsee selkeän suosikkiaseman. Vakion pelaajat tuijottavat peliprosenttien perusteella aivan liikaa sarjataulukkoa. Tarjolla on jälleen selvästi alipelattu kotisuosikki!

13: Birmingham-Coventry (33-32-35)

Birmingham palasi yhden voiton jälkeen takaisin tappioiden tielle reilu viikko sitten. Joukkueen saldo yhdeksästä edellisestä matsista on karmaisevan huono 1-1-7. Tähän mahtuu mukaan myös FA Cup -tappio. Putoamisviiva alkaa lähestyä uhkaavasti. Coventry kaatoi sen sijaan Sheffield Wedsin tärkeässä alemman kastin kamppailussa. 2-0-voitto oli hyvä esitys kaikin puolin. Joukkue pelasi marras-joulukuussa peräti kahdeksan tappiotonta liigapeliä putkeen. Nyt aivan paras vire on laantunut, mutta Coventryn esityksissä ei ole valittamista. Me näemme vierasjoukkueen tässä matsissa marginaalisena suosikkina. Lähdetään siitä, ettei Coventry ainakaan häviä heikolle Birminghamille. X2.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Coventry olisi pelattava, jos saat joukkueen voitolle yli 2,86 (=100/35) kertoimen.

Pelataan ille seuraavat kohteet: Cardiff @ 2,38 (47 %), Huddersfield @ 3,25 (35 %), Swansea @ 2,20 (48 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Man City, 6:1 Cardiff, 11:1 Blackburn

Parhaat ohipelit: 3:X2 ohi WBA, 7:X2 ohi Sheff Weds, 13:X2 ohi Birmingham

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *