Sevilla

KERROIN

3.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Pari kuukautta lauantaivakiota rasittanut juhlapotti saatiin vihdoin pois päiväjärjestyksestä. Pelijakaumaan rajusti vaikuttanut potti laukesi viime viikolla. Nyt Vakion pelijakauma tarjoaa taas vääristymiä ihan eri malliin, joten tarjolla on oikein maistuva kuponki!

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Newcastle-Wolves (30-30-40)

Newcastlella on takana kaksi vierastappiota Chelseaa (0-2) ja Man Unitedia (1-3) vastaan. Harakoilla ei ollut matseissa mitään palaa. Joukkue on ollut heikko jo pidemmän aikaa ja valuu koko ajan kohti putoamisviivaa. Wolves on sen sijaan herännyt. Takana on neljä matsia saldolla 3-1-0 ja voitot Leedsistä sekä Southamptonista. Myös xG-luvut ovat vahvoja, eli Wolves on ansainnut kyllä pisteensä. Tasoeroa riittää vieraille sen verran paljon, että Wolves on ottelussa noin 40 prosentin suosikki. On vaikea ymmärtää Vakion pelaajien antamaa 43 prosentin pelikannatusta kotivoitolle. Wolves on loistava idea varmaksi asti!

2: Leeds-Aston Villa (42-26-32)

Leeds pelasi viikolla rästipelin Southamptonia vastaan ja otti vakuuttavan 3-0-voiton. LUFC:n kausi sujuu ilman suurempaa draamaa – välillä voittoja ja välillä häviöitä. Joukkue on pysynyt tukevasti keskikastissa koko ajan. Villa hävisi puolestaan tärkeän kärkimatsin Leicesterille viikko sitten. Tätä ennen joukkue oli myös surkea Brightonin vieraana 0-0-tasurissa. Kauden yllätysjoukkue on yhä kiinni jopa eurocup-paikoissa, mutta nyt pitäisi terästäytyä. Paras merkki on ehdottomasti 25 % pelattu Villa. Me otamme seuraksi myös kotivoiton, sillä Leedsin peleissä tasapelin riski on varsin pieni. 1_2 tai X2 oman maun mukaan.

3: WBA-Brighton (22-29-49)

WBA on napannut kaksi tärkeää pistettä. Viikko sitten joukkue esiintyi hyvin Burnleyn vieraana punakortista huolimatta. Tätä ennen Albion pysäytti Man Unitedin kotona 1-1-tasapeliin. Brighton oli äärettömän epäonninen taas kerran, kun joukkue hävisi Palacelle 1-2 maanantaina. Paikat oli voittaa matsi kolmella maalilla – aivan kuten kotipelissä Villaa vastaan (0-0 FT). Brighton olisi kympin sakissa paremmalla viimeistelyllä. Tasoero on tästä johtuen West Bromwichiin paljon suurempi, mitä sarjataulukko antaa ymmärtää. Brighton vie matsin vieraissakin lähes kerran kahdesta. Otetaan hieman alimerkitty kakkonen varmaksi.

4: Birmingham-QPR (32-32-36)

Birmingham sai pitkän voitottoman putkensa poikki viikko sitten Sheff Wedsin vieraana maalein 0-1. Tämä oli putoamiskamppailun kannalta kriittinen voitto. Viikolla joukkue oli kuitenkin aseeton Norwichia vastaan häviten 1-3. QPR väänsi viikolla 0-0-tasapelin Prestonin vieraana. Ärrät ovat olleet hirmuisessa vireessä, sillä takana on viisi tappiotonta matsia saldolla 4-1-0. Kova kuntopuntarin sijoitus näkyy liikaa Vakion pelijakaumassa. Perustasoltaan joukkueet ovat samalla viivalla, eikä QPR ole tässä vähämaalisessa väännössä kuin aivan marginaalinen suosikki. Haetaan riville arvoa ja ohitetaan vierasvoitto. 1X osuu lähes kaksi kertaa kolmesta.

5: Brentford-Stoke (55-26-19)

Noususta taisteleva Brentford sai viikolla yllättävän tappioputkensa poikki. Bees kaatoi vakuuttavasti Sheffield Wedsin kotona maalein 3-0. Tätä ennen joukkue hävisi kolme matsia putkeen, mikä oli todella outo jakso. Tätä ennen Brentford oli hävinnyt kolme kertaa 28 ottelun aikana. Stoke ehti napata kaksi vakuuttavaa kotivoittoa Lutonista ja Sheffield Wedsistä ennen viikkokierrosta. Keskiviikkona Potters hävisi tylysti Barnsleyn vieraana 0-2. Playoffs-paikat ovat kuitenkin edelleen haarukassa! Brentford on matsissa yli 50 prosentin suosikki. Vakiokansa ylipelaa usein Brentfordia kotonaan – niin nytkin. Ei lähetä ohituslinjalle, mutta ota hieman ylimerkityn ykkösen rinnalle myös tasapeli. Stoke osaa venyä tällaisissa matseissa. Pienemmällä budjetilla Brentfordin voi jättää piikiksi, sillä alipelattuja suosikkivarmoja ei tällä viikolla juuri löydy.

6: Barnsley-Millwall (41-32-27)

Kauden yllättäjä Barnsley jatkoi viikolla komeaa lentoaan. Stoke kaatui ansaitusti 2-0, mikä oli samalla neljäs peräkkäinen voitto. Tykes on pitänyt myös nollat 4/5 edellisessä ottelussaan. Millwall ei jää kuntopuntarissa paljon heikommaksi. Lions venytti nimittäin tappiottoman putkensa jo yhdeksään otteluun (4-5-0). Joukkue väänsi vieraissa tasapelin Lutonia vastaan. Sekä Barnsley että Millwall ovat keskikastin joukkueita hyvässä vireessä. Molempien puolustus on rautaa, joten ottelun maaliodotus on todella matala. Vakiossa valinta on selkeästi X2. Ykkönen on rajusti ylipelattu johtuen Barnsleyn voittoputkesta, mutta tasoeroa ei joukkueiden välillä pahemmin ole.

7: Middlesbrough-Cardiff (38-26-36)

Playoffs-paikkoja hamuava Boro kärsi viikolla shokkitappion (1-3) surkeassa vireessä olleelle Bristol Citylle. Kyseessä oli kummallinen peli, jossa City iski kolme maalia kolmesta paikasta hyvin nopeasti. Tätä ennen Boro otti tärkeät voitot Readingista ja Huddersfieldista. Cardiff on sen sijaan hurjassa voittoputkessa! Walesilaisjoukkue kaatoi viikolla jopa Bournemouthin vieraissa. Viikko sitten Preston jäi lanan alle maalein 4-0. Cardiff on voittanut kuusi matsia putkeen ja noussut taulukon keskivaiheilta playoffs-joukkueeksi. Kyseessä on erittäin tasainen ja Championshipin matsiksi poikkeuksellisen runsasmaalinen ottelu. Tasapelin riski on siis pieni. Peliprosentit ovat hyvin linjassa arvioiden kanssa, joten 1_2 on tähän kohteeseen selkeä valinta.

8: Swansea-Bristol City (64-21-15)

Swansea kärsi viikko sitten todella kummallisen vierastappion Huddersfieldille 1-4. Sarjan paras puolustus sekoili huolella, mutta viikolla palattiin normaaliin 1-0-voitolla Coventrystä. Bristol City sai karmean tappioputkensa poikki 1-3-voitolla Borosta. Pelillisesti joukkue oli silti heikko, mutta nyt vain harvoista paikoista tehtiin kaikista maalit. Swansea on tässä matsissa jättisuosikki ja hoitelee Cityn perussuorituksella. Ykkönen on selkeästi ylimerkitty, mutta otamme Swansean varmaksi siitä huolimatta. Kupongilla on niin paljon ohipelejä, että value löytyy kyllä muista kohteista. Mennään tässä kohtaa hyvävireisen laatujoukkueen kelkkaan.

9: Blackburn-Coventry (42-31-27)

Blackburnin kausi alkaa olla pian ohi, sillä joukkue tarpoo karmeassa tappioputkessa ja putoamisviiva karkaa joka viikko kauemmas. Viikolla tuli turpiin Watfordilta hyvästä taistelusta huolimatta 2-3. Takana on viisi tappiota peräkkäin. Coventry hävisi myös viikkopelinsä Swansealle vieraissa 0-1. Sen kuntopuntaria rasittaa tosi vaativa ohjelma, sillä vastassa on ollut rankingin top 5 -joukkueet viime kierroksilla. Viikko sitten kaatui silti kärkijengi Brentford 2-0. Vakion pelikansan ajatuksia on vaikea ymmärtää; tappioputkessa rämpivä Blackburn on pelattu yli 60 prosentin suosikiksi. Me kiitämme tästä lahjasta ja piirrämme kupongille X sekä 2. Tarjolla on todella herkullisia peliprosentteja.

10: Preston-Huddersfield (43-29-28)

Prestonin voitoton putki jatkui viikolla QPR:n isäntänä. PNE oli selvästi vahvempi osapuoli, mutta joutui tyytymään 0-0-tasapeliin. Tätä ennen joukkue hävisi Cardiffille 0-4 ja Watfordille 0-1. Kolme matsia on tahkottu maaleitta, mutta asema keskikastissa on silti vakaa. Hudds katkaisi viime lauantaina pitkän voitottoman putkensa murskaamalla Swansean 4-1. Todellinen shokkitulos! Valitettavasti viikolla palattiin arkeen Derbyn vieraana, jossa tuli tukkaan 0-2. Preston ja Huddersfield ovat suht tasavahvoja joukkueita juuri nyt. Molempien pelivire on hieman hutera. Otteluun on vaikea löytää suurempia peli-ideoita. Pienillä kupongeilla lienee jätettävä Preston varmaksi, jotta hinta ei karkaa liian korkeaksi.

11: Luton-Sheffield Weds (40-31-29)

Hyvän alkukauden pelannut Luton on alkanut hieman hyytyä. Viikolla joukkue pelasi tasapelin Millwallin kanssa, ja oli xG:n valossa heikompi. Viime lauantaina tuli rumasti ja ansaitusti turpiin Stoken vieraana 0-3. Hatters on voittanut vain yhden seitsemästä liigapelistä. Sheffield Weds on hävinnyt kolme matsia putkeen ilman tehtyä maalia, eikä peliesityksiä voi kehua. Pöllöt on yhä putoamisviivan alla – eroa kuitenkin säilymiseen on vain kolme pistettä. Hieman alavireinen Luton ei ole perustasoltaan juuri vieraita vahvempi. Ykkönen toteutuu vain noin neljä kertaa kymmenestä, joten Vakiokansan antama 52 prosentin tuki on ehdottomasti liikaa. Hyvin vähämaalinen ottelu taipuu helposti yhden maalin marginaalilla, eikä Sheffield ole vailla mahdollisuuksia. Ohitetaan selvästi ylipelattu kotivoitto.

12: Rotherham-Reading (33-28-39)

Rotherham pelasi tammi-helmikuun taitteessa erinomaisen jakson, mutta nyt nousijajoukkue on taas tappiokierteessä. Millers hävisi viikolla ansaitusti Nottinghamille 0-1. Takana on neljä tappiota putkeen eikä yhtään tehtyä maalia kolmeen otteluun. Reading jahtaa yhä playoffs-paikkaa, mutta joukkue on heikossa hapessa. Viikolla Royals hävisi jopa jumbo Wycomben vieraana 0-1. Tappiota on peräti neljä edellisen viiden kierroksen aikana. Reading ei ole missään nimessä suuri suosikki tässä ottelussa. Huikeasti sujunut alkukausi vääristää yhä joukkueen sijaa sarjataulukossa. Reading on perustasoltaan noin sijojen 10-12 joukkue. Vakion pelaajat ovat antaneet vieraille aivan liian suuren kannatuksen. Ohitetaan 51 % pelattu Reading.

13: Sevilla-FC Barcelona (38-27-35)

Päätöskohde on La Ligan huippukamppailu kahden kovakuntoisen seuran välillä. Sevilla kuittasi UCL-tappionsa nopeasti kaatamalla viikko sitten Osasunan vieraissa 0-2. Kyseessä oli jo kuudes peräkkäinen voitto liigassa ja peräti viides nollapeli putkeen. Barca kaatoi rästipelissä Elchen kotona 3-0. Myös FCB nöyrtyi UCL-jatkopeleissä, mutta La Ligan puolella se on pelannut 14 matsia tappioitta saldolla 11-3-0. Mestaruus ei ole täysin poissuljettua vielä tässä vaiheessa kautta, joten panoksia riittää. Me olemme eri mieltä vedonlyöntimarkkinan kanssa ottelun suosikista. Vakiossakin Barcelona on vain marginaalinen suosikki. Me liputamme Sevillan puolesta ja otamme päätöskohteesta rohkeasti varman!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Sevilla olisi pelattava, jos saat sille 2,63 kertoimen (=100/38).

Pelataan seuraavat kohteet ille: Sevilla @ 3,20 (38 %), Swansea @ 1,85 (64 %), Preston @ 2,43 (43 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:2 Wolves, 3:2 Brighton, 13:1 Sevilla

Parhaat ohipelit: 6:X2 ohi Barnsley, 9:X2 ohi Blackburn, 11:X2 ohi Luton

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *