Preston

KERROIN

4.1
0
pv
0
t
0
min
0
s

Miljoonan euron juhlapotti jatkuu edelleen lauantaivakiossa, mikä näkyy peliprosenteissa. Lähes jokainen ottelu on taas vääristynyt altavastaajien suuntaan, koska pelaajat hakevat paljon vaikeita rivejä miljoonan euron pottia metsästäessään.

Kupongilla on tästä johtuen jälleen valtavasti alipelattuja suosikkeja. Tämä on hyvä juttu pienen budjetin pelaajille, mutta rivistä on vaikea saada tuottavaa ilman hyviä ohipelikohteita.

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Everton (57-26-17)

Liverpool otti viikolla todella tärkeän vierasvoiton RB Leipzigistä Mestarien liigan playoffs-matsissa. Pool on ollut todella heikossa hapessa viime viikot, joten tulos oli tärkeä piristysruiske ja toisaalta aikamoinen yllätys. Everton oli viikolla aseeton Man Cityn isäntänä häviten 1-3. Toffeess oli myös umpisurkea viime viikon Fulham-kotipelissä häviten 0-2. Tulokset näyttävät todella heikoilta ennen tärkeää paikallispeliä. Liverpool on heikoista Valioliigan tuloksista huolimatta yhä pari luokkaa vahvempi nippu. Vakiokansa on liikaa kallellaan Evertonin suuntaan, joten poimitaan alipelatusta Liverpoolista varma. Evertonilla ei ole edes lepoetua tähän matsiin.

2: Fulham-Sheffield Utd (38-32-30)

Fulham nappasi viikolla arvokkaan pisteen Burnleyn vieraana. Kyseessä oli xG:n valossa hyvä suoritus ja samalla toinen erinomainen vieraspeli peräkkäin. Sunnuntaina Fulham haki 0-2-voiton Evertonin kotiluolasta. Sheffield United on hävinnyt West Hamille ja Chelsealle, mutta joukkue on isossa kuvassa hurjasti parempi kuin kauden alkumetreillä. Seitsemän liigapelin saldo on 3-0-4, ja xG-luvut näyttävät myös erinomaisilta. Blades on herännyt taisteluun sarjapaikastaan! Kyseessä on äärimmäisen tärkeä ottelu putoamistaistelussa. Tällaisessa jumbokohtaamisessa ei voi olla suurta suosikkia, ja molemmat välttelevät varmasti virheitä. Fulham on saanut hieman liikaa pelikannatusta Vakiossa. Haetaan riville arvoa ohittamalla ylimerkitty kotivoitto. X2.

3: Burnley-WBA (55-27-18)

Burnleyn tappioton putki venyi viikolla kolmeen otteluun, kun Clarets väänsi nihkeän 1-1-tasurin Fulhamin isäntänä. Viime lauantaina joukkue suorastaan murskasi Crystal Palacen vieraissa maalein 0-3. WBA otti puolestaan yllätyspisteen Manchester Unitedilta sunnuntaina. Tilanne näyttää silti vaikealta, sillä WBA on voittanut vain yhden 14 edellistä liigapelistään. Managerinvaihdolla ei ole ollut suurempaa merkitystä. Burnley on pari luokkaa vahvempi joukkue West Bromwichiin verrattuna ja voittaa matsin selvästi yli kerran kahdesta. Vakiokansa ei kotijoukkuetta arvosta, sillä peliprosentit ovat jääneet vain 43 % tasolle. Tarjolla on siis usein osuva ja selvästi alipelattu varma. Luotetaan Burlneyn hoitavan voiton kotiin!

4: Norwich-Rotherham (65-22-13)

Norwich on palannut kahden voiton myötä takaisin Champparin piikkipaikalle. Viikolla kaatui Coventry 0-2, ja viime lauantaina Stoke kotona 4-1. Näitä edelsi usean ottelun voitoton ja maaliton putki. Rotherham oli puolestaan hurjassa vireessä kuun alussa, mutta nyt takana on kaksi heikkoa tappiota putkeen. Viikko sitten turpaan Cardiffilta kotona 1-2 – keskiviikkona puolestaan Bournemouthin vieraana 0-1-tappio. Joukkueiden trendit kulkevat nyt eri suuntaan. Norwich on kiistatta sarjan eliittiä Brentfordin ohella ja voittaa Rotherhamin noin kaksi kertaa kolmesta. Vakiokansa hakee miljoonapotin vuoksi yllätystä aivan liikaa. Suomalaisten suosikki Norwich on jäänyt yli 10 % alipelatuksi. Jatketaan siis suosikkivarmoilla!

5: QPR-Bournemouth (31-31-38)

QPR jatkoi viikkokierroksella hurjaa menoaan kaatamalla Brentfordin kotona 2-1. Ärrät on päässyt käsittämättömän kovaan iskuun ja pelannut kuusi matsia saldolla 5-0-1. QPR oli myös ainoassa tappiopelissä parempi joukkue (0-1 vs Derby). Bournemouth on ollut alavireinen jo pitkään, mutta nyt takana on kolme matsia saldolla 2-1-0. Cherries ei kuitenkaan vakuuta, ja ainoastaan viikon Rotherham-voitto on ollut pelillisesti laadukas esitys. Hirmuisessa iskussa oleva QPR on vain marginaalinen altavastaaja kotonaan. Vakiokansa on tällä kertaa samoilla linjoilla, eli kohde on pelattu suht oikein. Haastava ottelu merkitään suosiolla umpeen. 1X2.

6: Bristol City-Barnsley (36-30-34)

Bristol Cityn tappioputki sai viikolla jatkoa Readingin isäntänä. Robins hävisi 0-2, mikä oli samalla viides tappio peräkkäin. City on hävinnyt kolme viimeisintä liigapeliä murskaavalla maalierolla 0-10. Myös xG-luvut näyttävät todella ankeilta. Barnsleyn tilanne on päin vastainen. Tykes kaatoi viikolla Blackburnin 1-0 ja viime sunnuntaina sarjakärki Brentfordin vieraissa 0-2. Joukkue on pelannut neljä matsia tappioitta (2-2-0) ja esiintynyt kentällä kelvollisesti. Kuntopuntari näkyy liikaa Vakion peliprosenteissa. Todennäköisesti Barnsleyn kannatus vain kasvaa lauantain lähestyessä, joten haetaan tässä riville arvoa ohittamalla vierasvoitto. Bristol City on paperilla vieraita vahvempi, joten kyllä kotijoukkue on oltava marginaalinen suosikki surkeasta vireestä huolimatta. Kotivoittoa tukee myös Bristol Cityn managerinvaihto; Dean Holdenin potkut tiistaina voivat hyvin piristää joukkuetta!

7: Reading-Middlesbrough (43-29-28)

Reading palasi voittojen tielle viikkokierroksella. Surkea Bristol City kaatui ongelmitta vieraissa maalein 0-2. Tätä ennen Royals hävisi yllättäen Millwallille 1-2 ja kärsi tappion myös kärkijoukkue Brentfordia vastaan. Middlesbrough teki saman tempun, eli voitto viikkokierroksella Huddersfieldista katkaisi orastavan tappioputken. Boro pelasi tätä ennen viisi matsia saldolla 0-1-4 ja hävisi myös kolme peliä peräkkäin kotikentällä. Matsissa pelataan huipputärkeistä pisteistä playoffs-viivan tuntumassa. Reading on pelivoimaltaan vieraita vahvempi juuri nyt, joten ykköseen päädytään yli 40 % todennäköisyydellä. Vakiossa suosikki on jälleen alipelattuna miljoonapotin vuoksi – napataan Reading siis varmaksi.

8: Cardiff-Preston (44-29-27)

Cardiff on noussut viime viikkoina takaisin playoffs-kamppailuun. Walesilaiset kaatoivat viikolla Lutonin 0-2, mikä oli neljäs voitto putkeen ja kuudes tappioton liigaottelu saldolla 4-2-0. Cardiff on ollut myös pelillisesti hyvä, eli pisteet ovat olleet pääosin ansaittuja. Preston hävisi sen sijaan nihkeän kotimatsin Watfordille 0-1. Lauantaina kaatui sitten Blackburn vieraissa, eli alusta asti jatkunut outo trendi koti- ja vieraspelien osalta jatkuu. Vain sarjakärki Norwich on voittanut vieraissa useammin (9) kuin Preston (8). Tällä kertaa suosikki ei ole merkittävästi alipelattu, vaan kohteen peliprosentit ovat hyvin linjassa. Pakotetaan tässä kohtaa ohipeli Cardiffista, sillä muita ideoita suosikkien ohituksista on niin vähän. Preston on ollut erinomainen vierasjoukkue koko kauden, eikä se ole pelivoimaltaan merkittävästi heikompi Cardiffiin nähden.

9: Huddersfield-Swansea (26-28-46)

Huddersfieldin synkkä kausi sai jatkoa viikkokierroksella. Terriers hävisi Borolle vieraissa 1-2, mikä oli jo kahdeksas voitoton ottelu peräkkäin. Kelvollinen alkukausi on hyytynyt pahemman kerran, ja pian joukkue on todellisessa putoamisvaarassa. Swansea kaatoi sen sijaan Nottinghamin kotikentällä 1-0. Kyseessä oli yhdeksäs tappioton ottelu putkeen saldolla 7-2-0. Swansean puolustus on edelleen jäätävän hyvässä iskussa, ja joukkueella on kaikki saumat vielä suoraan nousuun. Vakion peliprosentit ovat tässäkin kohteessa hyvin linjassa arviomme kanssa. Varmoja kupongilla riittää niin paljon, että tämä matsi on hyvin varaa merkitä umpeen. Huddersfieldin pärjääminen nostaisi valtavasti rivin arvoa!

10: Millwall-Wycombe (54-27-19)

Millwall on päässyt vuoden 2021 aikana erinomaiseen iskuun. Hyvä meno jatkui viikolla Birminghamin isäntänä 2-0-rutiinivoitolla. Kyseessä oli jo kolmas voitto putkeen ja seitsemäs ottelu peräkkäin ilman tappiota. Lions on hiipinyt jopa kamppailuun playoffs-paikoista. Wycombe katkaisi viime lauantaina pitkän surkean putkensa kaatamalla Huddersfieldin vieraissa 2-3. Wanderers oli jo 2-0-tappiolla, mutta nousi upeasti ohi toisella jaksolla. Viikkokierroksella Wycombe oli kiinni arvokkaassa 1-1-tasurissa Derbyn isäntänä, mutta hävisi lopulta 94. minuutin osumalla 1-2. Millwall on väkevässä iskussa, mutta Wycombe näyttää nyt piristyneen. Koska kotivoitto ei ole suuremmin alipelattu, napataan mukaan myös tasapeli.

11: Nottingham-Blackburn (37-32-31)

Nottingham taipui viikolla 0-1-tappioon kärkijoukkue Swansean vieraana. Forest oli hieman epäonninen. Kyseessä oli ensimmäinen tappio viiteen otteluun ja vasta toinen tappio 12 liigamatsiin. Nottinghamin pitää taulukon pohjilla umpisurkea alkukausi. Blackburn hävisi puolestaan Barnsleyn vieraana 1-2. Viime lauantaina Rovers taipui puolestaan Prestonin isäntänä 1-2-tappioon. Hyvä pelivire on kääntynyt jo kolmeen peräkkäiseen selkäsaunaan. Playoffs-viiva on karannut tappioiden myötä jo 10 pisteen päähän. Tämän ottelun lähtökohdat ovat erittäin tasaiset ja vähämaaliset. Vaikeasti veikattava kohde on pelattu myös hyvin linjaan Vakiossa. Ei lähdetä arpomaan merkkejä, vaan laitetaan kohde tylysti tukkoon.

12: Sheffield Weds-Birmingham (45-29-26)

Sheffield Weds hävisi viikolla Stoken vieraana 0-1, eikä esitystä voi todellakaan kehua. Viime lauantaina Owls kuitenkin nappasi elintärkeän 2-0-voiton Wycomben isäntänä. Kokonaisuutena, Sheffield Weds on pelannut 10 edellistä liigapeliä saldolla 6-1-3. Laatua joukkueessa piisaa selvästi sarjasijoitusta enemmän. Birmingham hävisi puolestaan Millwallin vieraana 0-2. Kyseessä oli kolmas tappio putkeen ja kuudes peräkkäinen voitoton ottelu. Birmingham on näyttänyt jo pidemmän aikaa yhdeltä sarjan surkeimmista joukkueista. Me näemme Sheffield Wedsin pelivoimaltaan selkeästi vieraita vahvempana. Kavennetulla kotiedullakin päädytään noin 45 % lukemiin. Vakiossa ykkönen on jäänyt selvästi alipelatuksi, joten napataan kotivoitto varmaksi.

13: Stoke-Luton (43-30-27)

Stoke sai viikolla pitkän voitottoman putkensa vihdoin ja viimein poikki. Näyttää siltä, että 1-4-turpasauna Norwichin vieraana herätti Potters-miehistön pelaamaan. Lukuisat tasapelit ovat pitäneet playoffs-haaveet vielä jotenkuten elossa. Luton hävisi puolestaan heikolla esityksellä Cardiffille 0-2. Hatters on voittanut vain yhden viidestä edellisestä matsista, ja sekin oli surkeaa Birminghamia vastaan 0-1. Lutonin paras meno näyttää laantuneen, mutta joukkueen tilanne on varsin turvallinen sarjan keskikastissa. Stokella on tässä hyvä sauma napata toinen voitto putkeen ja pitää piste-ero kuuden sakkiin riittävän pienenä. Ykkönen on tällä hetkellä saanut 41 prosentin kannatuksen, eli pari pinnaa alle meidän arviomme. Merkitään päätöskohteeseen varma 1.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Stoke olisi pelattava, jos saat kotivoitolle yli 2,33 (=100/43) kertoimen.

Betsataan seuraavat kohteet ille: Burnley @ 2,05 (55 %), Preston @ 4,10 (27 %) ja Bristol City @ 3,70 (35 %).

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Liverpool, 4:1 Norwich, 12:1 Sheffield Weds

Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Fulham, 6:1X ohi Barnsley, 8:X2 ohi Cardiff

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *