Bristol C

KERROIN

3.6
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakio 1 sisältää tällä viikolla aikamoisen sillisalaatin otteluita. Mukana on Valioliigaa, FA Cupia sekä kolme ottelua Italian & Espanjan kentiltä.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysjakauma. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Aston Villa-Newcastle (66-22-12)

Kyseessä on Valioliigan rästipeli. Villan ykkösmiehistö pelasi viikolla pitkästä aikaa koronaviruksen aiheuttamien siirtojen vuoksi. Urhea taistelu Man Cityn vieraana päättyi kuitenkin 0-2-tappion kahdella loppuhetken maalilla. Newcastle taipui Arsenalille maanantaina 0-3. Peli näyttää hirveältä juuri nyt, ja Harakat on monien mielestä jopa Valioliigan surkein joukkue tällä hetkellä. Viikko sitten joukkue lahjoitti myös jumbo Sheffield Unitedille kauden avausvoiton. Laadukas Villa voittaa matsin kaksi kertaa kolmesta. Viikkopeli tuskin rasittaa liikaa, sillä ykkösmiehistö lepäsi ennen sitä lähes kolme viikkoa. Alipelattu ykkönen kelpaa mainiosti varmaksi.

2: Cheltenham-Manchester City (4-10-86)

Cheltenhamin ja Cityn kohtaaminen on ennakkoon FA Cup -kierroksen selkein ottelu. Guardiolan joukot jatkoivat voittoputkeaan viikolla Aston Villan kustannuksella. City etenee nyt voitosta voittoon kuin juna ja näyttää olevan Englannin selkeästi vahvin joukkue. Vierailija voittaa matsin lähes yhdeksän kertaa kymmenestä todennäköisestä rotaatiosta huolimatta. Kun Vakion kannatus on jäänyt jopa selvästi alle voittotodennäköisyyden, City kelpaa hienosti varmaksi.

3: West Ham-Doncaster (71-18-11)

West Hamin erinomainen vire jatkui viikolla WBA:n isäntänä. Hammers nappasi täysin ansaitun 2-1-voiton. Kyseessä oli jo neljäs voitto putkeen ja kuudes tappioton ottelu saldolla 4-2-0. Näyttää siltä, että West Ham pelaa parasta kauttaan Valioliigassa pitkään aikaan. Doncaster yllätti 3. kierroksella Championship-joukkue Blackburnin vieraissa. Nyt urakka muuttuu kyllä vaikeaksi, sillä West Ham peluutti jo edellisellä kierroksella vahvaa miehistöä. Suurta rotaatiota tuskin on luvassa myöskään lauantaina. Erinomaisessa vireessä oleva West Ham vie matsin seitsemän kertaa kymmenestä. Peliprosentit ovat jääneet aavistuksen alle ykkösen todennäköisyyksien, joten jatketaan tässäkin kohteessa suosikkivarmalla.

4: Brighton-Blackpool (65-24-11)

Brighton sai viime lauantaina henkisesti tärkeän voiton, kun Leeds kaatui vieraskentällä maalein 0-1. Seagulls rämpi tätä ennen kymmenen matsia peräkkäin ilman voittoa varsinaisella peliajalla. FA Cupissakin joukkue munasi 90. johdon vielä jatkoajalle heikon Newportin vieraana. Blackpool on ollut hieman heikossa hapessa, mutta pudotti WBA:n 3. kierroksella rankkareiden kautta. Seasiders lähtee yllätysvalmiina myös Brightonia vastaan. Kannattaa muistaa, ettei Brighton ole voittanut esim. Valioliigassa kotona koko kaudella. Kokonaisuutena Brighton on voittanut vain 5/23 kauden otteluistaan. Blackpool venyy tasapeliin noin kerran neljästä, joten otetaan risti mukaan ykkösen rinnalle. Brighton on kompuroinut suosikkiasemassa monta kertaa tällä kaudella.

5: Sheffield United-Plymouth (64-23-13)

Sheffield Unitedin karmea alkukausi on kääntynyt aavistuksen parempaan viime viikkoina. Blades nappasi kauden avausvoittonsa FA Cupin edellisellä kierroksella, jota seurasi myös avausvoitto Valioliigassa Newcastlen kustannuksella. Esitykset ovat parantuneet kokonaisvaltaisesti, mutta joukkue kuuluu silti kyllä tasoltaan Championshipiin. Ennakoimme Unitedin pelaavan ykkösmiehistöllä myös 3. kierroksella ja hakevan cupista nostetta kauteen. Sama lienee luvassa lauantaina, joten kotivoitolle voidaan kellottaa selvästi yli 60 prosentin todennäköisyys. Vakion pelaajat eivät luota Unitedin iskukykyyn. Me sen sijaan luotamme, joten merkitään alipelattu ykkönen varmaksi!

6: Barnsley-Norwich (33-31-36)

Barnsleyn hienosti sujunut kausi on kääntynyt laskuun viime viikkoina. Takana on kolme tappioita, mutta tuloksia selittää kova ohjelma sarjan kärkijoukkueita (Swansea, Norwich, Watford) vastaan. Norwich otti viikolla puolestaan neljännen peräkkäisen voittonsa ja jatkaa Championshipin piikkipaikalla. Takana on komea 11 ottelun putki saldolla 9-1-1. FA Cupissa nähdään varmasti rotaatiota, sillä Kanarialintujen prioriteetit ovat todella arvokkaassa nousussa Valioliigaan. Tässä on Barnsleyn saumat yllätykseen. Näemme ottelun hyvin tasaisena ja vähämaalisena. Koska Norwichin kannatus on hieman koholla, otetaan tästä lapulle suosikin ohipeli nostamaan rivin arvoa!

7: Swansea-Nottingham (46-27-27)

Swansean upea kausi jatkui lauantaina Barnsleyn vieraana. Walesilaiset nappasivat 0-2-voiton jatkaen tappiotonta putkea. FA Cupissa kaatui heikko Stevenage ongelmitta samoin lukemin. Jatko cupissa kuitenkin mietityttää, sillä Valioliiganousu on niin arvokas. Onko luvassa rajua rotaatiota? Nottingham hävisi viikolla Borolle ansaitusti maalein 1-2. Kyseessä oli ensimmäinen tappio kahdeksaan otteluun, eli Forest tahkosi tappioitta monta viikkoa saldolla 4-3-0. FA Cupissa kaatui Champparijoukkue Cardiff 3. kierroksella maalein 1-0. Nottinghamissa on potentiaalia vaikka mihin, jos peli vain kulkee. Haistellaan tässä kohtaa yllätystä ja Swansean mahdollista motivaation puutetta. Lähdetään liikkeelle vierasvoitosta, ja vaihtomerkkiä sitten oman maun mukaan X2 tai 12.

8: Millwall-Bristol City (36-32-32)

Millwallin hyvin alkanut kausi hyytyi talven mittaan pitkään voitottomaan putkeen. Joukkue tahkosi loka-marras-joulukuussa 10 matsia ilman täyttä pistepottia. Nyt tahti on hieman parantunut, mutta ei Millwall kyllä ansaittuja pisteitä pahemmin kerää. Bristol City on myös menettänyt parhaan otteensa talven aikana. Viikolla tuli turpiin Norwichin vieraana 0-2, mutta tätä ennen joukkue voitti Prestonin 2-0 ja Portsmouthin FA Cupissa 2-1. Ottelun asetelma on hyvin tasainen ja erittäin vähämaalinen. Millwall jää marginaaliseksi suosikiksi. Vakiossa kotivoitto on saanut hieman liikaa kannatusta, joten tarjolla on paikka saada riville lisäarvoa. Sen me myös käytämme. Merkitään siis tähän kohteeseen X2, joka osuu lähes kaksi kertaa kolmesta.

9: Bournemouth-Crawley (arvotaan)

Kohde 9 arvotaan. Peliprosentit ovat vihjeen tekohetkellä 65-20-15, joten vedetään tähän varma ykkönen. Arvontapallo osuu tällä valinnalla oikeaan lähes kaksi kertaa kolmesta.

10: QPR-Derby (34-32-34)

Huom. Kyseessä on normaali Championshipin ottelu. QPR jatkoi viikolla yllättäviä otteitaan kaatamalla Cardiffin vieraissa 0-1. Tätä edelsi 0-2-voitto Lutonista sekä vieraspiste myös liigakärki Norwichin kotiluolasta. Vierailija Derby nappasi myös kovan päänahan kaatamalla Bournemouthin 1-0. Tätä ennen Rams hävisi yllättäen Rotherhamille ja Sheff Wedsille, joten juna saatiin viikolla takaisin raiteille. Derby on huomattavasti sarjataulukon sijoitusta vahvempi joukkue. Alkukausi meni aivan pipariksi, mutta takana on nyt 11 ottelun putki saldolla 4-4-3. Tämä riittäisi helposti keskikastin sijoitukseen. Tiukasti puolustava Derby vetää maaliodotuksen ottelussa erittäin alas. Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset ja erittäin vähämaaliset. Ylipelattu QPR tarjoaa taas sauman ohipelille eli X2 kymppikohteeseen.

11: Milan-Atalanta (37-26-37)

Milanin ja Atalantan kohtaaminen on Serie A:n lauantain huippumatsi. Milan tulee otteluun voitto taskussa, sillä joukkue kaatoi Cagliarin maanantaina Zlatanin maaleille 0-2. Ruotsalainen talismaani oli avauksessa ensimmäistä kertaa marraskuun lopun ja nosti maalisaldonsa 12 osumaan. Atalanta jäi puolestaan heikkoon tasapeliin Udinesen vieraana. Tätä edelsi kotitasuri Genoaa vastaan. Joukkue näytti jo palaavan joulutauon jälkeen omalle tasolleen, mutta pistemenetykset ovat kyllä pudottaneet Atalantan käytännössä mestaruustaistelusta. Vieraat ovat paperilla sen verran laadukkaita, että otteluun lähdetään aivan 50-50 asetelmasta. Vakiossa paras merkki on 33 % pelattu vierasvoitto. Tähän matsiin maistuu parhaiten valinta 1_2.

12: Udinese-Inter (16-23-61)

Udinese venyi siis viikolla yllättävään tasapeliin Atalantan isäntä. Tulos pitää seuran vielä neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella, mutta Udinese on vaarallisessa syöksykierteessä. Takana on jo kahdeksan ottelua ilman voittoa. Inter lähtee sen sijaan otteluun itseluottamusta puhkuen. Milanolaiset kaatoivat sunnuntai-illan huippumatsissa Juventuksen 2-0. Joukkue on pelannut Serie A:ssa erinomaisesti ja hävinnyt vain yhden 14 edellisestä ottelusta saldolla 10-4-1. Tuo ainoa tappiokin oli epäonninen. Sarjan parhaalta joukkueelta näyttävä Inter on suursuosikki Udinesen vieraana. Vakion peliprosentit ovat jopa pari pinnaa liian pienet Interille, joten napataan usein osuva vierasvoitto varmaksi. Interillä on vieläpä lepoetua Udineseen nähden.

13: Alaves-Real Madrid (13-24-63)

Viimeinen kohde on Espanjan pääsarjaa. Alaves lähtee Realin kaatoon vaikeasta tilanteesta, sillä takana on kolme tappiota ja yksi voitto kahdeksasta matsista. Alaves on ollut tosin epäonninen, ja joukkue esim. missasi viikolla rankkarin Sevillaan vastaan 89. minuutilla. Hyvät esitykset eivät ole johtaneet pisteisiin. Real Madridilla on takana surkeita esityksiä. Joukkue putosi cupista Alcoyanoa vastaan lisäajalla, hävisi Athletic Bilbaolle Super Cupin välierän ja pelasi La Ligassa Osasunaa vastaan heikon 0-0-tasapelin. Tässä haiskahtaa yllätyssauma, sillä Madridin jättiläinen on kaukana parhaastaan juuri nyt. Poimitaan vierasvoiton rinnalle noin kerran neljästä osuva tasapeli.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Esimerkiksi Real Madrid olisi pelattava, jos saat sille yli 1,59 kertoimen (=100/63).

Betsataan seuraavat kohteet ille: Milan @ 2,80 (37 %), Bristol City @ 3,60 (32 %), Alaves-RM X @ 4,80 (24 %)

Vakio 1

Parhaat varmat: 1:1 Aston Villa, 2:2 Man City, 5:1 Sheffield Utd

Parhaat ohipelit: 6:1X ohi Norwich, 8:X2 ohi Millwall, 10:X2 ohi QPR

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *