Oilers -1,5

KERROIN

2.14
0
pv
0
t
0
min
0
s

Indians-Oilers (klo 18.30)

Indians on keskiviikkoiltana tiukassa paikassa kun maanantain ryöstöretki Tapiolassa ei tuottanut toivottua tulosta. Heimo on ottelusarjassa häviöllä puhtaasti 0-3, joten keskiviikko iltana Tiipillä se pelaa jo selkä seinää vasten. Viime ottelussa se oli jo kaksin käsin voitossa kiinni, mutta ensin Heimon selkärankaa taivutti ”oma koira” Markus Markkola iskien tasoitusmaalin ainoastaan 14 sekuntia ennen päätössummeria ja viimeiset naksahdukset kuultiin Justus Kainulaisen upottaessa voittomaalin Juuso Jokisalon selän taakse jatkoajan seitsemännellä peliminuutilla. Indiansin ykkösketju Aaro Astalan ja Valtteri Kainulaisen johdolla on ollut odotetun vahva ja luonnollisesti kellottanut todella kovia peliminuutteja ottelusta toiseen. Kärkisoturien takana taso kuitenkin auttamatta laskee todella paljon ja etenkin Heimon kakkosviisikko oli viimeksi Tapiolassa todella isoissa ongelmissa eikä konkareiksi laskettujen Kevin Nylundin tai Perttu Puskankaan jalka enää ottelusarjan edetessä ole tuoreimmillaan ollut. Kysmysmerkkejä löytyy myös erikoistilannepelaamisesta sillä siinä missä Indians ei ole onnistunut käyttämään vielä ainuttakaan ylivoimaansa hyväkseen, on joukkueen alivoima ottanut niin sanotusti huolella turpaan.

Vahvan runkosarjan pelannut Oilers on etenemässä avauskierrokselta verrattain melko köykäisestikkin jatkoon. Pudotuspeleissä Indians on onnistunut tasonnostollaan kiusaamaan isoveljeään mutta toisaalta Oilers on ollut vielä kaukana omasta parhaastaan. Kahdessa ensimmäisessä osaottelussa Oilers oli jopa hieman ottavana osapuolena mutta kolmannessa ottelussa varsinaisen peliajan tasatilanteesta huolimatta Öljymiehet olivat selkeästi parempi joukkue. Justus Kainulainen on venyttänyt Indiansin maaliverkkoja jo viisi kertaa mutta muuten Oilersin ykkösviisikko (Kainulainen-Kainulainen-Markkola-Suomela-Veikkola) on vaeltanut täysin varjojen rajamailla. Vieraiden todella laaja materiaali kuitenkin tarjoaa mahdollisuudet ottelujen voittamiseen myös ykköstähtien off-nighteina ja etenkin Santeri Lindfors on jälleen tosipeleissä löytänyt täysin uuden vaihteen koneestaan. Avausottelussa kovia kokenut Heikki Iiskola puki pelipaitaa takaisin ylleen jo viime ottelussa, joten oletettavasti mies tänään on koko kuusikymppisen kunnossa. Tolppien välissä aloittaa tuttuun tyyliin Joonas Kaltiainen.

Indians on koko ottelusarjaa ajatellen lähes täysin tekemättömän paikan edessä ja melko suurella todennäköisyydellä Oilers paketoi tämän ottelusarjan viimeistään kotisalissaan perjantaina. Viimeksi Otahallissa Indians pupelsi saumansa voittoon kuluttaen jäähypenkkiä turhan ahkeraan ja kyllähän sarja tähän asti on osoittanut ettei Heimo otteluita boxista tule voittamaan. Oilers on ollut kaukana omasta parhaastaan, josta toki jonkin sortin sulka voidaan asettaa Indiansin heimopäähineeseen. Sarjan edetessä vaakakuppi kallistuu yhä enemmän huomattavasti laajemalla materiaalilla operoivan Oilersin suuntaan, jonka lisäksi illan vierailla tuntuisi olevan melko iso henkinen niskalenkki paikallisvastustajastaan. Mikäli Oilers palaa ykköstähtiensä johdolla takaisin omalle tasolleen, ei Indiansille juurikaan tule jäämään mahdollisuuksia. Pikkuveli pysyy pikkuveljenä ja Oilers jatkaa välieriin puhtaasti voitoin 4-0.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *