Pelivihje, Ravit, Toto-75

KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jyväskylän päälähtönä juostaan Killerin Eliitti, jossa voittajaa odottaa muhkea 25 000e ykköspalkinto. Aikaisemmin avoimena lähtönä juostu kisa on tänä vuonna rajattu 4-5 vuotiaille. Lähtö on kuitenkin huippu laadukas. Vihjerivi pelataan kahdella varmalla. Avauskohteessa on selvät sävelet. Jos Parvelan Retu ravaa, tai laukkaa vain lyhyesti, se voittaa. Luotetaan että Retu ravaa. Solvallassa se ei pikamatkalla kerennyt laukan jälkeen enää kuin kolmanneksi huippu lähdössä. kyseisen lähdön voitti nytkin mukana oleva Evartti. Toukokuun alussa se voitti Kuopiossa perusmatkan lähtölaukan jälkeen, eikä antanut maalisuoralla Evartille mitään palaa. Jos seiftiä haluaa pelata, on lähtö näillä kahdella käytännössä läpi. Vihjeriviin pelkkä Parvelan Retu. Toinen varma on viidennen kohteen huippulahjakas Icella. Lyhyellä urallaan aina kolmen sakkiin juossut tamma pääsee nopeana avaajana keulaan ja vetänee lähdöstä maaliin. Valmentaja Hannu-Pekka Korpi oli luottavainen Icellan suhteen.

Toinen kohde on 3-vuotiaden kasvattajakruunun välierä. Nuoret hevoset voivat ottaa isoja steppejä kisojen välillä, joten pelataan vaikeasti veikattava lähtö läpi. Perusmerkkejä on viimeksi suoraan tauolta hyvällä tyylillä voittanut MAS Henri, huippupaikalta suosikiksi pelattu Karelin Avenger, sekä ulkoradalle arvottu, mutta aina ravatessaan kahden parhaan joukkoon kirinyt Famous Valley. Myös Diamond Combo ja Sahara Commander kannattaa huomioida hyviltä paikoilta ajoissa. Vihjeriviin kaikki kymmenen valjakkoa ja toivotaan yllätystä.

Kolmannessa kohteessa ykkösmerkki on hallitseva Ravikuningatar Suven Sametti. Se voitti Teivossa keulasta, kun se riisui kirihevoset aseistaan tasaisen raastavalla matkavauhdilla. Seinäjoella se näytti vielä viimeisessä kaarteessa saavan otteen Virin Varpu:sta, mutta Virin Varpu vastasikin maalisuoralla vielä maaliin asti. Virin Varpu on Seinäjoen esityksen jälkeen selkeä kakkosmerkki hyvältä paikalta. Lumi-Oosa voi saada ykkösradalta paikan Virin Varpun takaa. Jyväskylän open strech antaa paikan iskeä maalisuoralla sisäkautta ohi. Yllättäjänä mukaan Minskaus (2%), joka kiri kovaa kakkoseksi maaliin Kajaanissa Sanahelinän voittamassa lähdössä.

Neljäs kohde on SHKL-Cupin finaali 3-vuotiaille Suomenhevosille. Tikulla on 10 000e ykköspalkinto. Comfortti on kaikki kilpailunsa voittaneena selkeä suosikki, mutta vihjeriviin otetaan yksi varmistus. Comfortti lähtee peräti 60m takamatkalta, joten jos keulasta vedetään kovaa, kiire tulee. Varmistukseksi otetaan Vänrikki. Se paineli Jokimaalla ylivoimavoittoon keulasta. 30-alkuinen aika tietää kiirettä jopa Comfortille.

Viidennen kohteen ykkösmerkki on hurja Radetzky. Se veti pikamatkan Oulussa keulasta lähdöstä maaliin, eikä antanut vastustajilleen mitään mahdollisuuksia. Varmistukseksi otetaan kovia esityksiä keväällä tehnyt Piccadilly. Ruuna saa nopeana avaajana hyvän juoksun kärkipäässä. Lisäksi tuntuu, että Piccadillyn pohjia ei ole vielä edes katsottu, kun se on vain venynyt ja venynyt tehtävien kovetessa.

Päätöskohteen niukka ykkösmerkki on ulkoradoille arvottu Shackhills Twister. Radoilta 1-4 se olisi jopa varma-ainesta. Haastaja porukka on laadukas. Ruotsin tuonti Felix Orlando on kuulemma starttiraketti, joten Santtu Raitala lataa varmuudella lähtöön. Toinen Ruotsissa juossut, Global Classfield, on kolunnut kovia lähtöjä ja lähtöpaikka on hyvä. Otetaan mukaan vielä kaksi Kenneth Danielsenin hevosta. ”Kentsu” on valinnut kahdesta ajokistaan itselleen Everlasting Boogien (11%) ja antanut Speedy Norwegianin (2%) Olli Koivuselle.

Lähtö1: 4

Lähtö2: kaikki 10 valjakkoa.

Lähtö3: 1,2,3,5

Lähtö4: 3,12

Lähtö5: 3

Lähtö6: 2,4

Lähtö7: 1,2,3,6,7 Vihjerivin hinta: 40e

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *