KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Ranskan Ligue 1 käynnistyy toden teolla tänä viikonloppuna. Sunnuntaina pelataan kolme ottelua, ja paras pelikohde löytyy Lyonin sekä Amiensin kohtaamisesta.

Olympique Lyonnais on yksi Ranskan pääsarjan menestyneimpiä joukkueita. OL dominoi Ligue 1:stä totaalisesti 2000-luvun alkupuolella, jolloin se voitti peräti seitsemän mestaruutta peräkkäin. PSG:n valtakauden alettua Lyon on joutunut tyytymään himmeämpiin mitaleihin.

Viime kausi oli kokonaisuutena fantastinen, sillä OL voitti 23 ottelua ja teki 87 liigamaalia. Eroa oli silti PSG:n suuntaan 15 pistettä, ja väliin kiilasi myös Monaco. Joukkueen päävalmentajana jatkaa Bruno Genesio, ja Lyon on jälleen vahva kandidaatti Mestarien liigan sijoille.

Vierasjoukkue Amiens nousi Ranskan pääsarjaan vuosi sitten. Kyseessä on materiaaliltaan yksi Ligue 1:n heikoimmista joukkueista, ja vertailun vuoksi Amiens-pelaajien markkina-arvo on vain noin 10% Lyonin materiaalista. Päävalmentaja Christophe Pelissier johdatti silti joukkonsa viime kaudella keskikastiin – kaikkien yllätykseksi.

Amiens menestyi vuosi sitten erittäin vahvan puolustuspelinsä ansiosta; PSG:n lisäksi vain Montpellier ja Nice päästivät vähemmän liigamaaleja. Tämän kauden resepti tulee olemaan täsmälleen sama. Amiens ei ole heikentynyt merkittävästi, ja joukkue menestyy tai kaatuu kollektiivina.

Lyon on sarjan avauskierroksella selkeä suosikki, mutta markkina on liioitellut joukkueiden tasoeroa. Amiens oli pahasti aliarvostettu jo viime kaudella, eikä vierailijoille anneta mahdollisuuksia myöskään sunnuntain ottelussa.

Lyonilta on todennäköisesti sivussa joukkueen ykköstähti Nabil Fekir, joka iski viime kaudella hirmuiset tehot 18 maalia + 7 maalisyöttöä. Fekir ei ole vielä 100% kunnossa MM-kisojen jäljiltä, mikä parantaa vieraiden mahdollisuuksia entisestään. Poimitaan lapulle Amiens +1,5 maalin tasoituksella n 2,25 kertoimella (todennäköisyysarvio 56%). Rohkeille on tarjolla myös Amiens Double Chance 4,30-4,50 tasoisilla kertoimilla.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!