Ukraina-Portugali U2.5

KERROIN

1.65
0
pv
0
t
0
min
0
s

Karsinnat vuoden 2020 EM-kisoihin jatkuvat maanantaina seitsemällä ottelulla. Tarjolla on pari hyvää peli-ideaa varsin haastavien kohteiden joukosta.

Bulgaria-Englanti (klo 21:45)

Bulgaria ja Englanti pyrkivät kisoihin A-lohkosta, josta on muodostunut kolmen joukkueen kisa. Englanti, Tsekki sekä Kosovo taistelevat päätöskierroksilla kahdesta jatkopaikasta.

Kotijoukkue Bulgaria on perustasoltaan hieman Suomea heikompi futismaa. Sen huippuvuodet osuivat 1990-luvun lopulle, eikä Bulgariaa ole nähty EM- tai MM-tasolla sitten kesän 2004. Joukkue on myös ulkona kesän 2020 EM-kisoista, joten loput karsintaottelut pelataan lähinnä kunniasta.

Bulgaria ei ole pelannut umpisurkeasti – ainoa selkeä kömmähdys on kotitappio Kosovolle. Tuossa ottelussa voittomaali tehtiin myös yliajalla. Kaksi muuta tappiota on Tsekkiä ja Englantia vastaan vieraissa, jolloin Bulgaria oli myös suuri altavastaaja.

Vierasjoukkue Englanti johtaa odotetusti A-lohkoa. ”Kolme Leijonaa” voitti neljä ensimmäistä karsintapeliään ilman suuria ongelmia, mutta perjantaina Englanti kompuroi yllättäen Tsekin vieraana. Englanti pelasi surkeasti ja hävisi ottelun täysin ansaitusti.

Englanti on yllättävästi tappiosta huolimatta yhä erinomaisessa asemassa. Joukkue on kaikissa päätöspeleissään jättisuosikki, joten kisapaikka on erittäin lähellä joka tapauksessa. Tsekki-tappio kertoi kuitenkin omaa kieltään siitä, että Englanti ei ole mikään superjoukkue poistuessaan sumujen saarilta.

Bulgaria on heikosta perustasostaan huolimatta hyvä kotijoukkue. Se voitti edellisissä MM-karsinnoissa mm. Hollannin sekä Ruotsin kotonaan, eikä Bulgaria ole hävinnyt yli maalin erolla kotonaan sitten vuoden 2012! Matkalla on kuitenkin kohdattu kaikki Euroopan huippumaat.

Kirjoitimme Englannin varsin tiukoista ja vähämaalisista peleistä jo perjantaina Tsekkiä vastaan. Englanti ei luonut ottelussa maalinsa lisäksi juuri yhtään mitään. Bulgaria ei ole kotonaan mikään helppo vastus, ja Englanti sytyttää aina vastustajana, vaikka lohkon jatkopaikka onkin karannut.

Vedonlyöntimarkkina yliarvioi joukkueiden välistä tasoeroa varsin paljon. Englannin vieraspeleissä nähdään harvoin maalijuhlia, eikä Bulgaria taivu kotonaan helpolla, kuten edellä oli jo mainittu.

Aasialainen alle 3,0 maalia ilta kertoimella 1,75 maistuu! Saat rahasi siis takaisin kolmen maalin tuloksella. Tämän lisäksi Bulgaria +2 aasialainen tasoitusveto on erinomainen valinta (1,83 @ ). Saat siis rahasi takaisin, jos Bulgaria häviää kahdella maalilla.

Ukraina-Portugali (klo 21:45)

Ukraina ja Portugali dominoivat B-lohkoa ilman tappioita. Maanantain ottelu on erittäin merkittävä molempien jatkohaaveiden kannalta.

Kotijoukkue Ukraina on kenties yksi Euroopan aliarvostetuimmista joukkueista. Sen ELO rating on tällä hetkellä Ruotsia korkeampi, ja taakse jäävät Euroopan maista myös mm. Tsekki, Turkki ja Puola. Ukraina on ollut mukana myös kahdessa edellisessä EM-turnauksessa (2012, 2016).

Ukraina karsiutui viime kesän MM-turnauksesta hävittyään lohkon (jossa Suomikin pelasi) päätöspelin Kroatialle. Tämän jälkeen joukkue on esiintynyt erinomaisesti, ja Ukraina voitti viime syksyllä oman Kansojen liigan lohkonsa.

Hyökkääjälegenda Andrei Shevchenkon valmentama ryhmä on hävinnyt vain yhden ottelun 18 edellisestä, ja tämäkin oli merkityksetön peli Kansojen liigan päätöskierroksella (Ukraina oli jo varmistanut lohkovoiton).

EM 2020 -karsinnat ovat sujuneet myös tappioita. Ukraina pelasi avausmatsin tasan Portugalin vieraana 0-0, jonka jälkeen se on voittanut seuraavat viisi ottelua.

Portugali on perustasoltaan vielä luokkaa vahvempi, eikä maa juuri esittelyitä kaipaa. Kyseessähän on hallitseva Euroopan mestari, joka voitti Ranskan EM-turnauksesa isäntämaan kesällä 2016. Portugali on nähty lähes poikkeuksetta sekä EM- että MM-areenoilla.

EM 2020 -karsinnat alkoivat nihkeästi, sillä Portugali jäi tasapeliin kotona sekä Ukrainaa että Serbiaa vastaan. Tämän jälkeen joukkue on edennyt voitosta voittoon: ensin Portugali voitti koko Kansojen liigan, jonka jälkeen maa kaatoi Serbian 2-4, Liettuan 1-5 ja Luxemburgin 3-0 EM-karsinnoissa.

Ukrainan ja Portugali ovat kumpikin puolustussuuntaan erittäin vahvoja. Ottelun asetelma on myös se, että tasapeli takaa käytännössä jatkopaikan molemmille. Portugali kohtaa päätösotteluissaan Luxemburgin ja Liettuan – Ukrainan kisapaikka varmistuisi myös matemaattisesti.

Maaliodotus on hyvin matalalla, eikä kumpikaan joukkue ota varmasti turhia riskejä. Ottelun value löytyy sekä totalseista, eli pelataan alle 2,5 maalia in 1,65 kertoimella. Tämän lisäksi Ukraina +0,5 tasoitusveto kertoimella 1,83 on hieno value.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *