KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaivakiossa on tarjolla syyskauden ensimmäinen bonuskierros; 13 oikein voittoluokkaan lisätään n. 200.000 euroa.

Lue tarkasti alla olevat vinkit, niin parannat merkittävästi mahdollisuuksiasi täysosuman haravoinnissa! Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät eniten yli- ja alipelatut kohteet.

1: Tottenham-Fulham (80-13-7)

Tottenham aloitti kauden 2-1 vierasvoitolla Newcastlesta. Spurs-tähdet olivat vielä hieman kesäterässä pitkän MM-loman jäljiltä, eikä peli suuremmin vielä vakuuttanut. Fulham hävisi avauspelinsä Crystal Palacelle 0-2. Mökkiläisten avaus on laadukas, mutta joukkue on muuttunut kesän aikana paljon. Spurs on tässä Lontoon paikkalismatsissa jättisuosikki, ja 82% pelattua kotivoittoa ei kannata varmistella.

2: West Ham-Bournemouth (46-23-31)

West Ham jäi avauskierroksella Liverpoolin jyrän alle maalein 4-0. Hammers on vahvistunut kesän aikana kovasti, ja joukkueessa on uuden managerin lisäksi nyt paljon laatua. Jos kaikki natsaa kohdalleen, WHUFC on top 8 -joukkue. Bournemouth kaatoi avauspelissään Cardiffin 2-0 asiallisella esityksellä. Rankingissa joukkueet ovat toistaiseksi aivan peräkkäin, joten Hammers jää alle 50% suosikiksi. 24% pelattu Bournemouth on paras merkki – kohteeseen maistuu parhaiten 1_2. Tasurin riski on tässä pelissä hyvin matala.

3: Leicester-Wolves (48-25-27)

Leicester esiintyi aivan kelvollisesti sarja-avauksessa Manchester Unitedin vieraana. Jamie Vardyn 90’ maali oli kuitenkin laiha lohtu. Sarjanousija Wolvesia on povattu jopa kympin sakkiin. Avauspelin 2-2 -tulos oli pettymys, sillä joukkue sai pelata yli 50 minuuttia ylivoimalla. Vakion paras merkki on vain 20% pelattu vierasvoitto. Edellisen kohteen tapaan maaliodotusarvo on korkealla, joten tasuririski on pieni. 1_2 maistuu jälleen.

4: Everton-Southampton (57-24-19)

Everton aloitti kauden 2-2 -tasurilla Wolvesin vieraana. Tulos oli hyvä huomioiden sen, että toppari Jagielka lensi ulos jo 40. minuutin kohdalla. Kesähankinta Richarlison iski kaksi byyriä. Southampton jäi 0-0 tasuriin Burnleyn kanssa. Viime kaudella vaivanneet maalinteko-ongelmat siis jatkuvat, ja joukkueelle on luvassa vaikea kausi. Everton on selkeästi ylipelattu (66%) Vakiossa, mutta ohipeli ei kotivoitosta maistu. Ykkönen kannattaa varmistaa oman maun mukaan.

5: Chelsea-Arsenal (52-26-21)

Chelsea kaatoi avauskierroksella Huddersfieldin vakuuttavasti 0-3. Mikä tärkeintä, Belgian maajoukkuetähti Eden Hazard sai peliaikaa ja teki myös maalin. Arsenal hävisi odotetusti sarjaa dominoivalle Manchester Citylle 0-2. Tykkimiesten peliesitys ei ollut huono, mutta City oli vain pari luokkaa kovempi. Chelsea on tällä hetkellä askeleen edellä ja selvä suosikki Lontoon derbyssä. 53% pelattu kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi.

6: Bristol City-Middlesbrough (28-28-44)

Bristol City on aloittanut sarjakauden kahdella tasurilla. Avauskierroksella se oli selvästi Nottinghamia heikompi kotonaan, mutta viikko sitten Robins olisi ansainnut voiton Boltonin vieraana. City hävisi myös Liigacupissa Plymouthille 0-1 tiistaina. Boro johtaa sarjaa, tosin yhden ottelun muita enemmän pelanneena. Viikko sitten joukkue oli kotonaan vaikeuksissa Birminghamin kanssa, mutta puristi silti 1-0 voiton. Tuloksissa on ylipäätään ilmaa peliesityksiin nähden. Joukkueiden perustasoissa on kuitenkin iso ero, joten Boro on vahva suosikki myös vieraissa. Vakiossa haastava kohde on oikein pelattu, joten peliprosentit eivät tarjoa tässä vaiheessa peli-ideoita.

7: Ipswich-Aston Villa (24-27-49)

Ipswich on aloittanut kauden pelillisesti hyvin. Tractor Boys on ollut parempi molemmissa otteluissaan, mutta saldona on silti vain yksi vaivainen piste. Joukkue putosi jatkosta myös Liigacupissa Exeteriä vastaan. Aston Villa on aloittanut kauden kahdella voitolla ja tehnyt molemmissa otteluissa kolme maalia. Villa kaatoi myös Yeovilin Liigacupissa 0-1. Kyseessä on yksi sarjan ennakkosuosikeista, joka on saanut kauteen lentävän lähdön. Vakiossa Villa on hieman ylipelattu, ja 57% merkitty vierasvoitto kannattaa varmistaa vaihtomerkillä. Villan ohitus on myös ihan kelpo idea, sillä tällä kupongilla hyvät ohipelit ovat harvassa. Tässä on yksi suosikki, jonka epäonnistuminen nostaisi rivin arvoa mukavasti.

8: West Bromwich-QPR (63-20-17)

Valioliigasta pudonnut WBA avasi vihdoin voittotilinsä kolmannessa ottelussaan. Albion kaatoi Norwichin vieraissa maalein 3-4, ja tämä voitto oli varmasti henkisesti erittäin tärkeä. Joukkue kaatoi myös Liigacupissa Lutonin kotikentällä maalein 1-0. QPR on aloittanut kauden kahdella tappiolla. Ärrät hävisivät avauskierroksella Prestonille ja viikko sitten Sheffield Unitedille. Viime lauantain esitys oli selvä parannus, ja QPR olisi ansainnut pisteen. Liigacupissa kaatui Peterboro maalein 2-0. WBA on ottelussa selvä suosikki, mutta Vakion 73% on kyllä liikaa. Kotivoittoa on syytä varmistella vähintään tasapelillä.

9: Wigan-Nottingham (35-30-35)

Sarjanousija Wigan on pelannut toistaiseksi runsasmaalisia otteluita. Avauskierroksella kaatui Sheffield Weds 3-2, mutta Latics taipui viikko sitten Aston Villan vieraana samoin numeroin. Nottinghamia on veikattu kauden mustaksi hevoseksi. Joukkue on esiintynyt kokonaisuutena erittäin hyvin ja olisi ansainnut tähän asti kolme voittoa kolmesta ottelusta. Forestin puolustus näyttää erittäin pitävältä, kuten kauden alla ennakoitiin. Wigan on hieman ylimerkitty Vakiossa, joten poimitaan rohkeasti Nottinghamista ideavarma vain 30% peliosuudella! X2 käy myös hyvin.

10: Millwall-Derby (45-28-27)

Millwall on aloittanut kauden kahdella tasurilla. Avauskierroksen todella vahva esitys Boroa vastaan suli 2-2 tasuriin kahden maalin johdosta. Edellisellä kierroksella Lions sai tyytyä ansaitusti 0-0 -tasuriin Blackburnin vieraana. Derby avasi kauden kaatamalla heikon Readingin yliaikamaalilla 1-2. Frank Lampardin kotidebyytti meni kuitenkin täysin penkin alle, sillä Marcelo Bielsan Leeds jyräsi joukkueen pystyyn maalein 1-4. Millwall oli pahasti aliarvostettu koko viime kauden, mutta joukkue on perustasoltaan Derbyn luokkaa. Kotivoitto on jäänyt Vakiokansalta alimerkityksi, joten poimitaan ykkönen varmaksi 39% vain pelikannatuksella.

11: Hull-Blackburn (46-27-27)

Hull aloitti kauden heikosti ja taipui Aston Villalle kotikentällä maalein 1-3. Viikko sitten esitys oli selvästi vahvempi, sillä Tiikerit oli parempi joukkue vierailulla Sheffield Wedsin kotiluolaan. Sarjanousija Blackburn on aloittanut kauden kahdella tasapelillä. Avauskierroksella se otti vieraspisteen Ipswichiltä ja viiko sitten 0-0 tasapelin Millwallia vastaan. Molemmat ottelut ovat olleet varsin tasaisia. Joukkueet ovat suht tasavahvat, ja 48% merkitty Hull kelpaa tässä kohtaa varmaksi.

12: Sheffield United-Norwich (44-27-29)

Sheffield United on pelannut jo kolme ottelua. Blades hävisi kaksi ensimmäistä Swansealle ja MIddlesborolle, mutta raapi avausvoiton QPR:n kotiluolasta viikko sitten. Pelillisesti United on ollut hieman tuloksiaan parempi. Norwich on pelannut kaksi tasaista ja runsasmaalista ottelua. Avauskierroksen 2-2 -tasuria seurasi 3-4 kotitappio WBA:lle, jossa Norwichin henkilökohtaiset virheet maksoivat vähintään voiton. Joukkueet ovat perustasoltaan sarjan keskikastia. Sheffield United on hieman ylimerkitty, ja paras peli-idea on Norwich vain 24% kannatuksella. X2 tai 1_2 sopivat tähän parhaiten.

13: Preston-Stoke (38-33-31)

Preston tuli viime kaudella tunnetuksi vähämaalisista otteluistaan, ja tämä kausi on alkanut samaan malliin. PNE kaatoi avauskierroksella QPR:n 1-0 ja hävisi viikko sitten Swansealle samoin lukemin. Peleissä ei ole maalipaikoilla juhlittu. Stoken alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, vaikka joukkueen materiaali pitäisi riittää pikaiseen paluuseen Valioliigaan. Potters hävisi avauspelin Leedsille 3-1 ja sai viikko sitten vaivoin kotitasurin Brentfordia vastaan. Stoke on ollut molemmissa otteluissa selkeästi heikompi joukkue. Potters ei saa myöskään kannatusta Vakiokansalta, joten Preston on kerännyt selkeästi liikaa peliä. Prosentit voivat hyvinkin vielä nousta ennen ottelun alkua. Nostetaan rivin arvoa ohittamalla 46% pelattu Preston.

Parhaat varmat: 1:1, 5:1, 10:1
Parhaat ohipelit: 7:1X, 9:X2, 13:X2

Kuva: Ian Wilson from London, England (Villa Park) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!