Nottingham

KERROIN

2.5
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain Vakiokierroksen huippuotteluna nähdään Arsenalin ja Chelsean välinen kohtaaminen. Parhaat peli-ideat löytyvät kuitenkin muista kohteista.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Arsenal-Chelsea (37-27-36)

Arsenalin heikot vierasotteet saivat jatkoa viime lauantaina, kun joukkue taipui West Hamin vieraana maalein 1-0. Gunners on voittanut reissussa edellisen kerran marraskuussa. Kotona tulosta tulee, mutta xG:t ovat laskussa eli voittomarginaalit ovat olleet turhan suuria. Chelsea on pelannut Valioliigassa joulukuun alusta saldolla 5-1-1. Voitoista huolimatta pelit ovat nihkeitä ja joukkueen hyökkäyspää tökkii pahasti myös heikompia vastaan. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä matsi, jonka peliprosenteissa ei ole suurempaa vääristymää. Paras merkki on 31% Chelsea ja 1_2 tuntuu fiksuimmalta valinnalta.

2: Liverpool-Crystal P (82-14-4)

Liverpool palasi takaisin voittojen tielle viime lauantaina kahden tappion jälkeen. Joukkue hävisi Manchester Citylle Valioliigassa ja Wolvesille FA Cupissa maalein 2-1. Viikko sitten kaatui Brighton tyylille uskollisena 0-1 Salahin maalilla. Crystal Palacen hyvä tulosputki katkesi kotitappioon Watfordille. Kyseessä oli tasainen matsi, joka olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan. Roy Hodgsonin joukot ovat olleet viime aikoina omalla tasaollaan. Palacen taktiikka on tähän peliin selvä, mutta venyminen edes pisteeseen olisi jättiyllätys. ”Vain” 80% pelatun Liverpoolin voi jättää hyvin varmaksi.

3: Manchester Utd-Brighton (66-22-12)

Manchester United jatkoi sunnuntaina Mourinhon ajan jälkeistä voittoputkeaan kaatamalla Tottenhamin 0-1. Kyseessä oli Solskjaerin ensimmäinen kunnon testi, jossa norjalainen kyllä epäonnistui. Unitedin pelasti toisen jakson mankelissa vain De Gean huippuseivit. Brighton on pelannut hyvin viime aikoina. Seagulls hävisi tiukan matsin Liverpoolille lauantaina 0-1, joka oli ensimmäinen tappio neljään matsiin. Puolustus toimii ja suoritustaso pysyy tasaisena. Kotivoittoa on pelattu odotetusti aivan liikaa. Varmista ykkönen vähintään tasapelillä – suurilla järjestelmillä mukaan voi hakea myös Brightonin vierasvoiton.

4: Southampton-Everton (32-28-40)

Southampton haki viime lauantaina arvokkaan vierasvoiton Leicesterin kotiluolasta maalein 1-2. Saints tekee maaleja ja saa tuloksia huomattavasti alkukautta paremmin. Rasitteena on keskiviikon FA Cup -uusinta, joka venyi vahvalla kokoonpanolla myös jatkoajalle. Everton otti rutiinivoiton Bournemouthista maalein 2-0. Toffees ei ole vakuuttanut pariin kuukauteen, sillä pelin taso heittelee kovasti viikosta toiseen. Perustasoltaan se on Southamptonia selkeästi vahvempi ilman ylimääräistä viikkopeliä. Vakion peliprosentit ovat väärin päin, joten poimitaan Evertonista rohkea varma vain 32% pelikannatuksella.

5: Watford-Burnley (58-24-18)

Watfordin kausi tuntuu etenevän joko parin kuukauden mittaisessa hyvässä tai huonossa jaksossa. Nyt käynnissä on hyvä jakso, jonka aikana Hornets on pelannut Valioliigassa seitsemän matsia saldolla 3-3-1. Viikko sitten kaatui Palace vieraissa. Burnley pelaa myös kauden parasta futistaan. Clarets on voittanut peräti kolme liigamatsia peräkkäin ja kaatanut sarjassa alapuolella olevat Huddersfieldin & Fulhamin huipputärkeissä matseissa. Esitykset ovat olleet jo pidemmän aikaa selvästi alkukautta parempia. Watfordin suosikkiasemaa on Vakiossa hieman liioiteltu. Kannattaa merkitä ykkösen rinnalle myös X tai 2.

6: Newcastle-Cardiff (45-32-23)

Newcastlella on takanaan urheat taistelut Chelseaa ja Manchester Unitedia vastaan, mutta tuloksetta. Harakat ovat voittaneet vain yhden edellisestä yhdeksästä liigapelistään. Tämän lisäksi joukkue hukkasi kahden maalin johdon Blackburnia vastaan FA Cupin uusinnassa ja joutui pelaamaan turhaan myös rasittavan jatkoajan varsin vahvalla kokoonpanolla. Cardiff nyhjäsi Huddersfieldin kanssa surkean 0-0 -tasurin viime lauantaina. Kyseessä oli kuitenkin kolmas nollapeli neljään liigaotteluun, ja joukkue on yhä putoamisviivan yläpuolella. Luvassa on erittäin vähämaalinen matsi, jossa Newcastle on ylipelattu 10 pinnaa liikaa. Ohitetaan ykkönen kokonaan. Cardiffin tiivistynyt puolustus voi olla haastava murtaa.

7: Bournemouth-West Ham (34-26-40)

Alkusyksyllä ihastuttanut Bournemouth hävisi sunnuntaina jo kuudennen vieraspelinsä putkeen. Cherries kaatui Evertonia vastaan 2-0, mutta joukkue on sentään venynyt huomattavasti paremmin kotikentällään. West Ham jatkoi hyvää virettään kaatamalla Arsenalin 1-0. Joukkue on pelannut joulukuun alusta lähtien 10 ottelua saldolla 7-1-2. Telakalla on yhä nippu tärkeitä miehiä, mutta se ei ole West Hamia hidastanut tähänkään asti. Kohde on pelattu Vakiossa aivan oikein, ja lähtökohdat ovat varsin tasaiset. Ennakkoon runsasmaalisessa ottelussa paras valinta on 1_2.

8: QPR-Preston (50-27-23)

QPR on ollut ehdottomasti yksi kauden suurimmista yllättäjistä. Viime viikkoina meno on ollut hieman tahmeaa, joten olisiko Ärrien ”kupla” puhkeamassa? Takana on kolme heikon xG-tulosten matsia ilman voittoa ja tappio Sheffield Unitedin vieraana. Preston kuuluu kauden selkeiden alisuorittajien joukkoon, ja takana on viisi voitotonta ottelua. PNE on ollut koko kauden heikko vierailija ja hävinnyt kolme neljästä edellisestä reissupelistään. QPR ansaitsee selkeän suosikkiaseman, mutta 61% pelattu ykkönen on Vakiossa aivan liikaa. Näillä peliprosenteilla kannattaa hakea kerran kahdesta osuvaa X2-tulosta.

9: Derby-Reading (56-25-19)

Frank Lampardin johtama Derby teki komean suorituksen FA Cupissa. Rams nousi kotona 0-2 -tilanteesta tasoihin Southamptonia vastaan ja teki saman myös viikon uusintaottelussa vieraskentällä. Lopulta Derby eteni jatkoon, mutta rasitteeksi tuli 120 minuutin matsi. Reading otti todellisen yllätysvoiton kaatamalla Nottinghamin viikko sitten 2-0. Kyseessä oli ensimmäinen voitto cup mukaan luettuna kahteen kuukauteen. Readingilla on hyvä sauma venyä toiseen yllätykseen, sillä Derbyn pohkeissa voi painaa keskiviikon FA Cup -uusinta. Ohitetaan siis 69% merkitty kotivoitto.

10: Nottingham-Bristol City (48-28-24)

Hyvän alkukauden jälkeen hyytynyt Nottingham hävisi viikko sitten myös heikon Readingin vieraana, ja tämä oli seurajohdolle liikaa. Manageri Aitor Karanka sai lähteä, ja puikoissa on nyt managerilegenda Martin O’Neill. Uuden managerin ensimmäiseen kotimatsiin voi aina laskea ylimääräistä bonusta. Vastus ei ole helppo, sillä Bristol City ei ole hävinnyt yhdeksään liigaotteluun. Robins on jopa playoffs-viivan yläpuolella kaadettuaan Boltonin, Stoken ja Rotherhamin viime otteluissaan. Nottinghamin perustaso riittää O’Neill-buustilla yhdistettynä selvään suosikkiasemaan. Vain 41% pelattu kotivoitto on Vakiossa mainio varma.

11: Stoke-Leeds (34-32-34)

Pahasti alisuorittanut Stoke kuuluu myös manageria vaihtaneisiin joukkueisiin. Gary Rowett sai lähteä 10 päivää sitten, mutta tilanne ei ole tästä parantunut: Stoke hävisi Brentfordille liigassa ja hukkasi FA Cupin uusinnassa 2-0 johdon 2-3 tappioksi aladivariseura Shrewsburya vastaan viikolla. Leeds katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa lauantaina kaatamalla Derbyn vakuuttavasti 2-0. Tätä edelsi FA Cup -tappio QPR:lle ja selkeäsaunat liigassa Nottinghamilta ja Hull Cityltä. Ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, sillä Stoken riveistä löytyy kyllä laatupelaajia. Leeds on pelattu Vakiossa rajusti liikaa, joten 1X on hieno ja usein osuva haku.

12: Middlesbrough-Millwall (46-30-24)

Heikon loppusyksyn pelannut Middlesbrough on palannut viime viikkoina omalle tasolleen. Boron saldona on kuudesta ottelusta komea 4-1-1 maalierolla 11-3. Viikko sitten kaatui kova Birmingham 1-2 vieraskentällä. Millwall on päässyt joulun jälkeen komeaan vireeseen. Lions voitti Boxing Dayn kierrokselta alkaen peräti neljä matsia putkeen, kunnes joukkue hävisi viime lauantaina yllättäen Blackburnille 0-2. Vastakkain on kaksi hyvässä hapessa olevaa joukkuetta, joiden puolustus toimii. Boron pelikannatus on aivan päätöntä, joten 74% pelatun ykkösen ohipeli on kupongin ylivoimaisesti paras valinta. Ottelun maaliodotus on niin matalalla, ettei laadukas Boro voi olla kovin suuri suosikki.

13: Swansea-Sheffield Utd (31-28-41)

Swansea on edennyt koko kauden hyvin tasaisesti Championshipin keskivaiheilla, mistä kertoo myös saldo 10-7-10. Takana on kolme tappiotonta liigapeliä, minkä lisäksi Swans kaatoi myös Aston Villan FA Cupissa 0-3. Sheffield United kaatoi viikko sitten QPR:n 1-0. Kyseessä oli jo neljäs voitto putkeen Championshipissä maalierolla 10-1. Blades on yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista, eikä sen puolustusta murreta helpolla. Vierasvoitto on jäänyt Vakiossa pari pinnaa alipelatuksi, joten jätetään United varmaksi ja uskotaan joukkueen hyvän vireen jatkuvan.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyysarvioita myös vedonlyönnin puolella. Kohde on pelattava, jos saat selvästi korkeamman kertoimen kuin laskukaavalla 100/todennäköisyysarvio. Esim. Sheffield Unitedin voitosta pitäisi saada yli selvästi yli 2,44 kerroin (100/41). Hyviä ideoita ovat Championshipin puolelta esim. Reading @ 5,50 (20%), Nottingham @ 2,50 (48%) ja Millwall +0,5 @ 2,03 Pinnacle (54%).

Parhaat varmat: 2:1, 4:2, 10:1
Parhaat ohipelit: 9:X2, 11:1X, 12:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!