TPS

KERROIN

2.40
0
pv
0
t
0
min
0
s

Oilers-TPS (klo 18.30)

Oilers eteni välieriin kaatamlla puolivälieräsarjassa paikallisvastustaja Indiansin selkein 4-1 otteluvoitoin. Ainoastaan yhden ”täplän” menetys paras seitsemässä-sarjassa ei jätä sijaa jossitteluille mutta aivan näin ylivoimainen ei sarjassa todellakaan ollut. Indiansin inhorealistinen oman puolustusalueen sumputus puri öljymiehiin yllättävänkin hyvin ja tasakentällisin Indians oli jopa isoveljeään vahvempi maalein 13-18. Runkosarjassa Oilersin selkeä vahvuus oli otteluiden alut mutta puolivälieräsarjassa joukkue iski 26 osumastaan peräti 14 otteluiden kolmansissa erissä. Öljymiesten ykkösviisikko Kainulainen-Kainulainen-Markkola-Suomela-Veikkola oli Indians-sarjassa paikkapaikoin todella heikko, vaikkakin ratkaisuhetkillä voittomaalit tuttujen pelajiien lavoista syntyivätkin. Ikitasitelija Santeri Lindfors kirjoitti avaussarjan novellin loppuun omalla käsialallaan ja kakkosketjun työjuhta oli heittämällä yksi joukkueensa näkyvimpiä pelaajia Indinasia vastaan. Tolppien välissä Joonas Kaltiainen on ollut totutun vahva ja aloittaa luonnollisesti kotijoukkueen veräjänvartijana tässäkin sarjassa.

Runkosarjassa Classicin ja Oilersin jälkeen kolmanneksi sijoittunut TPS kaatoi pudotuspelien avauskierroksella Suomen Cupia juhlineen SPV:n. Turkulaiset olivat jokaisessa ottelussa selkeästi vahvempia ja etenivät jatkoon melko vaivatta 4-1 otteluvoitoin. Janne Kainulainen on tehnyt hyvää työtä turkulaisten penkin takana ja jälleen kevään tullen mustavalkoiset näyttävät varsin valmiilta kokonaisuudelta. Hyökkäyspäässä Miko Kailiala, Mikko Hautaniemi ja loukkaantumisten jälkeen kentille palannut Eero Jalo ovat hyviä syömähampaita ja omalla kenttäpuoliskolla Lauri Stenfors on kenties maailman paras puolustussuunnan pelimies. Joukkueen suurin heikkous löytyy pallollisesta pelistä ja etenkin runkosarjassa Oilersin korkea pumppukarvaus tuotti Palloseuran ”puukäsi” puolustajille todella suuria ongelmia. Viisikkotasolla joukkue ei kuitenkaan vuoda miltään osin ja erikoistilannepelaaminenkin on ottanut Aurajoen rannalla selkeitä steppejä eteenpäin. Maalinsuulla Oskari Fäldenillä on hyvä puolivälieräsarja takana mutta maalivahtiosastolla Tepsi ottaa hieman nokkiinsa Oilersiin nähden.

Viimeisten keskinäisten runkosarjaotteluiden valossa Oilers on hienoisesti niskan päällä, mutta kliseisesti sanottuna näillä otteluilla ei tässä hetkessä ole enää mitään arvoa. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti, molempien voittaessa omat kotiottelunsa (11-6, 6-5). Ennakkoasetelmiltaan parivaljakko on todella tasainen mutta allekirjoittaneen papereissa pitkässä ottelusarjassa TPS on joukkeista vahvempi. Oilersin kohdalla kysmysmerkkäjä on enemmän, eikä olisi ensimmäinen kerta kun Heikki Luukkonen jäisi tähtisikermällään ilman himoittua finaalipaikkaa. Fyysinen TPS tylsyttää öjymiesten tähdet ja avausottelussakin parhaimmat pelit löytyy vieraiden puolelta. Nostetaan rohkeasti Palloseuran voitto perjantain kupongille mukaan in kärkitarjouksella.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *