Rotherham +0.5

KERROIN

2.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Reading +0.5

Preston-Ipswich U2.5

Pitkäperjantain Championship-kierros on muodostunut Englannissa jo perinteeksi. Poimimme ottelutarjonnasta kolme varsin maistuvaa pelikohdetta. Huomaa Bristol City-Reading -ottelun alkamisaika!

Bristol City-Reading (klo 14:00)

Bristol City kärsi viikko sitten kirvelevän tappion Aston Villan vieraana. Kyseessä oli kuuden pisteen ottelu playoffs-viivan tuntumassa, mutta joukkue säilytti silti paikkansa kuuden joukossa. Takana hengittävät Boro ja Derby vain kahden pisteen päässä.

Bristolin kauden paras jakso osui alkuvuoteen, jolloin Robins nakutti voittoja toisensa perään. Nyt ote ei ole aivan paras mahdollinen, mutta kyseessä on siitä huolimatta ehdottomasti yksi kauden top 8 -joukkueista.

Readingin kausi on ollut jokseenkin täysi vastakohta. Royals oli keväällä 2017 Championshipin playoffs-finaalissa ja karsi noususta Valioliigaan, mutta kaksi edeltävää kautta ovat sujuneet heikosti.

Joukkue joutui vaihtamaan manageria joulukuun lopussa, mikä näyttää lopulta tuoneen tulosta. Portugalilainen Jose Gomes on luotsannut Royalsia 20 ottelua saldolla 6-7-7 eli keskikastin tahtiin.

Reading tarvitsee käytännössä 5-6 pistettä varmistaakseen sarjapaikkansa. Joukkue kaatoi viikko sitten Brentfordin 2-1 ja haki myös Norwichilta todella vaikean vieraspisteen. Royals on nyt liikkeellä hyvällä itseluottamuksella.

Vierasjoukkue on tällä hetkellä huomattavasti tauluaan vahvempi. Tasoero ei ole Bristoliin niin suuri, kuin vedonlyöntimarkkina väittää. Tarjolla on maistuva altavastaajabetsi Reading +0,5 maalia eli tuplausmahdollisuus X2 n 2,27 kertoimella.

Preston-Ipswich (klo 17:00)

Preston North End oli vielä vuoden vaihteessa Championshipin kuuma nimi. PNE nousi surkean alkukauden jälkeen playoffs-paikkojen tuntumaan hurjan pistetahdin myötä. Nyt näyttää kuiten siltä, että joukkueen pelit on pelattu.

Prestonin saldona on nimittäin neljä peräkkäistä tappiota, mitkä ovat pudottaneet joukkueen jo kahdeksan pisteen päähän playoffs-viivasta. Käytännössä kausi on siis ohi, kun putoamisesta ei ole myöskään vaaraa.

Viikko sitten Preston jäi WBA:n jyrän alle maalein 4-1, ja tätä edelsi todella heikko peli myös Leedsin isäntänä (tappio maalein 0-2).

Ipswichin kausi on ollut tervanjuontia alusta loppuun. Tractor Boys on ollut odotetun heikko, ja joukkueen putoaminen on ollut käytännössä varmaa jo pidemmän aikaa. Ipswich on pelannut tästä huolimatta varsin kelvollisesti viime viikot.

Lauantaina Ipswich nappasi kotitasurin Birminghamia vastaan hyvällä esityksellä. Pari kierrosta aiemmin joukkue kaatoi myös Boltonin vieraskentällä 1-2.

Vierasjoukkueen ongelmat ovat tiivistyneet koko kauden ajan maalintekoon. Tämä on johtanut useisiin vähämaalisiin otteluihin ja tasapeleihin. Vain 2/11 edellisestä pelistä on yli 2,5 maalin tuloksia ja peräti 7/11 matseista on päättynyt lukemiin 1-1!

Prestonin hyökkäyspää näyttää nyt todella aneemiselta, eikä joukkueella tunnu olevan suurempaa motivaatiota enää kauden päätöskierroksilla. Ipswich haluaa varmasti päättää kauden positiivisesti ja pelaa aivan kelvollista futista.

Ottelun maaliodotus on todella matalalla näistä asetelmista johtuen. Ipswich on yksi sarjan vähämaalisimmista joukkueista ja Prestonin hyökkäyspeli ei vakuuta. in kerroin 1,90 alle 2,5 maalin tulokselle maistuu!

Swansea-Rotherham (klo 17:00)

Swansea on yksi tämän kauden Valioliigan putoajista. Se ei ole missään vaiheessa näyttänyt palaavan korkeimmalle sarjatasolle WBA:n tahdissa, mutta walesilaisejoukkue ei ole sentään flopannut Stoken tavoin.

Käytännössä Swansean kausi on nyt tapetoitu. Tämä varmistui viikko sitten, kun joukkue otti rumasti turpiin maalein 4-0 QPR:n vieraana. Vaikka Swansea voittaisi kaikki ottelunsa, se ei tule riittämään playoffs-paikkaan. Toisaalta myöskään putoamisesta ei ole mitään vaaraa.

Rotherham on sen sijaan tiukassa kamppailussa sarjapaikkansa puolesta. Millers teki viikko sitten kovan nousun Stoken vieraana ja kiipesi 2-0 asemasta 2-2 -tasapeliin. Tuo piste voi olla vielä todella tärkeä, kun 46 kierrosta on täynnä.

Lauantain suoritus osoitti myös sen, ettei Rotherham ole täysin hampaaton vieraspeleissäkään. Nyt terävyyttä tarvitaan taas, sillä joukkueella on hyvät saumat hakea piste Swansean kotiluolasta.

Swansea on ollut varsin kotiriippuvainen joukkue tällä kaudella, mutta ennakoimme suoritustason laskua kevään päätöskierroksille. Rotherhamin motivaatio on sen sijaan huipussaan, sillä joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä putoamisviivan alapuolella.

Swansean suosikkiasemaa on liioiteltu pahasti. Rotherham +0,5 tasoitus peräti 2,40 kertoimella ilta tarjoaa loistavan valuen kun huomioi varsin selkeän motivaatioedun vieraiden suuntaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!