Ilves-Sport O5.5

KERROIN

1.85
0
pv
0
t
0
min
0
s

Liigan vuosi 2019 käynnistyy keskiviikkona kahdella ottelulla. Löysimme hyvän pelivalinnan Tampereelta, jossa kotijoukkue Ilveksen vieraaksi saapuu Vaasan Sport.

Ilves oli syyskauden suurimpia yllättäjiä, mutta joukkue on pikkuhiljaa valunut kohti ennakoituja sijoja. Etenkin maalivahtipeli on ollut viime aikoina ailahtelevaa. Ilveksestä ovat tällä hetkellä U20-maajoukkueen mukana Vainionpää sekä Laaksonen. Näistä etenkin Laaksosen poissaolo on selkeä heikennys jo valmiiksi erittäin kapeaan puolustusosastoon.

Ilves on pelannut vaihtelevasti viime otteluissaan. Mikkelissä joukkue sortui typeriin jäähyihin, ja Jukurit käytti nämä armotta hyväkseen. Kotiottelussa SaiPaa vastaan Ilves oli taas erittäin pirteä. Joukkue oli aivan ottelun alkua lukuun ottamatta selkeästi vieraita edellä ja loi reilusti laadukkaita maalipaikkoja.

Sitkeä Sport on tällä kaudella kunnostautunut erityisesti tulemaan takaa-ajoasemasta tasoihin – usein vieläpä ottelun viime hetkillä. Tästä nähtiin taas hyvä esimerkki perjantaina, kun Sport nousi päätöserässä 4-1 tappioasemasta tasoihin 4 sekuntia ennen päätössummeria. Vaasalaiset olivat täysin purjeessa vajaat 50minuuttia, mutta joukkue käytti vähät tilaisuutensa erinomaisesti hyödykseen ja otti lopulta tärkeän vieraspisteen.

Molempien joukkueiden maalivahtipeli on erittäin epävarmaa, ja Sportin hyökkääjillä on paljon onnistumisia alla viime otteluissaan. Aiemmin erinomaisena energiapelaajana tunnettu Roope Talaja on noussut Vaasassa aivan uudelle tasolle pisteiden valossa. Mies on paukutellut 32 otteluun jo nyt koko liigauransa kovimmat tehot 27! Kun tulitukea antaa niin ikään erittäin vahvassa iskussa olevat Kalapudas ja Vauhkonen, on kapealle Ilves puolustukselle odotettavissa ongelmia myös keskiviikkoiltana.

Overin maistuvuus on suuri, ja kertoimet riittävät tällä hetkellä 3/5 panostukseen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!