SaiPa-KooKoo O5.5

KERROIN

2.00
0
pv
0
t
0
min
0
s

Kauden toiseksi viimeinen Kaakon derby pelataan Kisapuistossa, jossa pirteästi viime peleissään esiintynyt SaiPa isännöi KooKoota.

Etenkin kiekkollista peliään valtavasti parantanut/muuttanut SaiPa on herännyt kauteen viime hetkillä. Silmiinpistävä muutos on siinä, ettei SaiPa enää luovu kiekosta helpolla, vaan koettaa rakentaa jopa pienellä riskillä kovan paineenkin alta. Tämä on ollut kauan kaivattu muutos ja se on selkeästi toiminut.

Torstaina SaiPa teki kelpo esityksen lepoedulla otteluun lähteneen IFK:n kotiluolassa. Viime hetkillä helpohkon voittomaalin iskenyt IFK ei kyennyt hyödyntämään lepoetuaan vaan oli ajoittain vaikeuksissa hyvin kiekkoa kontrolloineen vierailijoiden kanssa.

SaIPan maalivahtitilanne on kääntymässä päälaelleen. HIFK:n kanssa sopimuksen tehnyt Tuohimaa ei ole kyennyt esittämään lähellekään viime kauden kaltaisia esityksiä, kun taas Westerholm on ollut erinomainen. Lauantaina hyvin todennäköisesti maalilla Westerholm. Kovaotteinen puolustaja Denisov on kärsinyt pelikieltonsa ja palaa kokoonpanoon.

KooKoo tarttui viimeiseen oljenkorteen kaataen TPS:n Kouvolassa. HIFK:n sopimuspelaaja, mutta koko kauden Jokipojissa mestistä pelannut maalivahti Niilo Halonen, on lainattu Kouvolaan. Alkukaudella Mestiksessä jäätävän hyviä otteita esittänyt maalivahti esiintyi lupaavasti myös TPS- ottelussa.

KooKoo on tilanteessa jossa se ehdottomasti tarvitsee täysiä 3 pistettä päävastustajiltaan. Sen lisäksi paikka kympin sakkiin edellyttäisi myös paljon apuja muilta. Lähes toivottomasta tilanteesta huolimatta KooKoo ei ole heittänyt vielä pyyhettä kehään, KooKoo ei ole vielä aloittanut Ässien ja Jukureiden tavoin tyhjennysmyyntejä. Joukkueessa on useita pelaajia, jotka vahvistaisivat merkittävästi lähestulkoon jokaista joukkuetta.

SaiPan ilme on ollut erinomainen, mutta KooKoo pääsee otteluun tuoreemmilla jaloilla. SaiPalle ottelu on jo viikon kolmas, kun taas KooKoo pelaa viikon toisen ottelunsa. SaiPan pelitavan muutos tekee ottelusta selkeästi runsasmaalisempia: joukkue pitää kiekkoa pienellä riskillä, jolloin se kykenee itse luomaan selkeästi enemmän. Toisaalta myös riski kiekon menetyksille vaarallisilla alueilla kasvaa. Yli 5,5 maalin betsi maistuu in 2,00 kertoimella näistä lähtökohdista todella hyvin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!