KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutis palaa Vakiokupongille maaottelutauon jälkeen. Tarjolla on peräti 600.000 euron potti, sillä 13 oikein voittoluokkaan lisätään 250.000 euroa bonusrahaa.

Jokaisen kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Burnley (89-8-3)

Manchester Cityllä lähti maaottelutauolle mukanaan 0-0 -tasapeli Liverpoolin kotiluolasta. Tiukka matsi vahvisti molempien position sarjan mestarikandidaatteina. City on pelannut alkukauden ilman supertähti Kevin De Bruynea, mutta nyt Belgian maajoukkuemies on lähellä paluuta. Burnleylla on takanaan kolme tappiotonta matsia, mutta pelillisesti Clarets oli jaloissa sarjan heikoimpia joukkueita vastaan. Luvassa on jälleen raju puolustustaistelu, jossa pisteet jäävät Manchesteriin noin yhdeksän kertaa kymmenestä. 89% pelatun Cityn voi jättää Vakiossa hyvin varmaksi.

2: West Ham-Tottenham (25-26-49)

Kauden surkeasti aloittanut West Ham on pelannut neljä edellistä ottelua saldolla 2-1-1. Joukkue hävisi Brightonin vieraana ennen maaottelutaukoa, mutta olisi ansainnut vähintään tasapelin. Spurs on hieman kompuroinut alkukaudella, mutta joukkue on silti saldolla 6-0-2 vain kaksi pistettä kärkeä perässä. Tottenhamin riesana ovat olleet avainmiesten poissaolot, ja supertähdet Christian Eriksen sekä Dele Alli ovat todennäköisesti yhä sivussa. Tästä huolimatta Tottenham voittaa matsin noin kerran kahdesta. Ottelu on pelattu Vakiossa aivan kohdalleen, eikä asetelma tarjoa mitään suurempia peli-ideoita.

3: Wolves-Watford (51-26-23)

Wolves on lunastanut tähän asti joukkueelle asetetut odotukset. Sarjanousija on kympin sakissa vain yhden tappion kärsineenä, ja joukkue näyttää ehdottomasti Valioliigatason nipulta. Watford aloitti kauden neljällä voitolla, mutta takana on nyt neljä matsia ilman täyttä pistepottia. Hornets lähti maaottelutauolle ruma 0-4 kotitappio niskassaan, ja tuon ottelun seurauksena myös pari avauksen miestä on pelikiellossa. Wolves on hieman laadukkaampi joukkue, mutta Vakion 59% on kotivoitolle selvästi liikaa. Poimi ykkösen rinnalle vain 16% pelattu Watford.

4: Bournemouth-Southampton (56-24-20)

Bournemouth on sarjassa komeasti kuudentena saldolla 5-1-2. Cherries murskasi ennen maaottelutaukoa Watfordin peräti 0-4, ja joukkue on tehnyt kaudella jo enemmän maaleja kuin Liverpool. Southampton sarjan häntäpäässä vain yhdellä voitolla. Saints on hävinnyt kolme matsia putkeen tekemättä maaliakaan, tosin vastustajat ovat olleet myös vahvoja joukkueita. Bournemouth on tällä hetkellä selvästi laadukkaampi ryhmä ja ansaitsee pitkälti yli 50 prosentin suosikkiaseman. Vakiossa kotivoitto on pelattu peräti 65%, joten varmistus on paikallaan. Paras vaihtomerkki on 15% pelattu Southampton. Rohkeimmat hakevat jopa ohituksen kotivoitosta, sillä kupongista uhkaa tulla muuten liian suosikkivetoinen.

5: Newcastle-Brighton (45-28-27)

Newcastlen alkukausi on ollut raskasta katseltavaa, sillä joukkue on Cardiffin ja Huddersfieldin lisäksi ilman täyttä pistepottia. Otteluohjelma on yksi merkittävä tekijä, sillä Harakat ovat kohdanneet kaikki sarjan kärkiseurat. Saldona on kitkeriä loppuhetken tappioita, kuten vierasottelu Manchester Unitedia vastaan. Brighton kaatoi ennen taukoa West Hamin 1-0. Kyseessä oli vasta toinen voitto, eikä sekään ollut ansaittu. Newcastlella on kauden paras sauma napata kolme pistettä. Oikein pelattu kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi!

6: Cardiff-Fulham (37-26-39)

Nousija Cardiff on sarjan jumbosijalla ilman voittoja. Kauden alla tehdyt ennustukset joukkueen tasosta näyttävät pitävän paikkansa. Edellisessä kotipelissään Cardiff dominoi Burnleytä vastaan kotonaan, mutta hävisi silti maalein 1-2. Ennen taukoa joukkue taipui myös Tottenhamin vieraana 1-0. Fulham kärsi edellisellä kierroksella ruman 1-5 kotitappion Arsenalille. Mökkiläisten puolustus on päästänyt enemmän maaleja kuin mikään muu joukkue. Fulham luottaa omaan aktiiviseen pelityyliinsä, mutta joukkueen on pian tehtävä muutoksia. Sarjapaikka ei säily tällä menolla. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä matsi, joka on pelattu myös Vakiossa kohdalleen. Laita kohde tukkoon, jos mahdollista.

7: Huddersfield-Liverpool (7-17-76)

Huddersfield on edellä mainittujen Cardiffin sekä Newcastlen lisäksi kolmas voitoton joukkue. Terrierit ovat olleet odotetun heikkoja etenkin hyökkäyspäässä. Joukkue pelasi ennen taukoa kauden parhaan pelinsä Burnleyn vieraana, josta saldona oli vähintään ansaittu tasapeli. Liverpool nyhjäsi Cityä vastaan 0-0 -tasurin ennen taukoa. Pool on ollut odotetun kova, mutta joukkue on paljon yleistä mielipidettä vähämaalisempi. Huddersfieldin voitto olisi valta yllätys, sillä LFC ei nykyisin enää pudottele halpoja pisteitä. 79% pelatun vierasvoiton voi varmistaa budjetin salliessa vain 11% merkityllä tasurilla.

8: Brentford-Bristol City (52-24-24)

Pienellä budjetilla operoiva Brentford on menettänyt viime vuosina avainpelaajansa rikkaampiin seuroihin. Nyt Bees joutui luopumaan jälleen yhdestä tärkeästä henkilöstä, sillä Aston Villa osti manageri Dean Smithin sopimuksen ulos. Ohjat ottaa nyt Smithin avustajana toiminut Thomas Frank. Vahvan alkukauden pelannut Bristol City ei ole voittanut viiteen otteluun, ja edellisten matsien xG:t ovat olleet myös heikkoja. Brentford on laadukkaampi ryhmä, mutta 58% pelattu kotivoitto on selvästi liikaa. Haetaan tässä kohteessa yllätystä Brentfordin valmentajakuvioiden vuoksi, ja ohitetaan 58% pelattu kotivoitto.

9: Nottingham-Norwich (51-26-23)

Nottinghamista povattiin kauden alla yhtä Championshipin mustista hevosista. Alkukauden riesana ovat olleet lukuisat tasapelit, mutta Forest on voittanut kolme viidestä matsistaan ja kohonnut nyt jo playoffs-paikoille. Norwichilla on myös takanaan hyvä putki, kiitos Teemu Pukin maalien. Se katkesi ennen maaottelutaukoa 0-1 kotitappioon Stokea vastaan, ja nyt myös Pukki on todennäköisesti sivussa loukkaannuttuaan Kreikka-ottelussa. Nottingham on pykälää vahvempi joukkue ja kovassa iskussa. Napataan oikein pelatusta kotivoitosta varma.

10: Stoke-Birmingham (46-29-25)

Stoke kuuluu Championshipin suurimpiin alisuorittajiin. Pottersin materiaali on sarjan parhaimmistoa, mutta manageri Rowett ei saa siitä tehoja irti. Nyt joukkue kohtaa Rowettiin ex-seuran Birminghamin, joten pelissä on normaalia enemmän panosta. Vierasjoukkue B’ham on pelannut mielenkiintoisen saldon 2-8-2. Joukkue on tuskaillut nyt pari kautta maalinteon kanssa, ja ongelmaan ei näytä löytyvän ratkaisua. Takana on hyvä putki otteluita, eikä Birmingham ole hävinnyt kahteen kuukauteen. Paras peli-idea on ohittaa selvästi ylipelattu (54%) kotivoitto. Luvassa lienee vähämaalinen nyhjäys, ja Birmingham vie todennäköisesti pisteen mukaansa.

11: Wigan-WBA (30-26-44)

Kauden väkevästi aloittanut Wigan hävisi ennen maaottelutaukoa rumasti Prestonin vieraana. Saldona on nyt kolme voitotonta ottelua ilman tehtyä maalia. WBA on puolestaan kiinni suorassa nousupaikassa, kuten joukkueen materiaali myös edellyttää. Albion on tehnyt huikeat 31 liigamaalia, eli 2,58 per ottelu. Sarjan kahdeksan parhaan maalintekijän joukosta löytyy peräti kolme WBA:n pelaajaa. Kovassa iskussa oleva Albion on myös selvä suosikki Wiganin vieraana. Vakiokansa on hieman liian WBA-myönteinen, joten 54% pelatun vierassuosikin jatkoksi kannattaa merkitä vain 23% pelattu kotivoitto.

12: Aston Villa-Swansea (51-27-22)

Aston Villasta tuli pari viikkoa sitten ensimmäinen managria vaihtanut joukkue Championshipissä. Tässä toimenpiteessä ei ole mitään yllättävää, sillä Championshipissä suurin osa managereista saa monoa yhden kauden aikana. Villa kaappasi Brentfordista Dean Smithin, jolla on edessään iso työmaa. Joukkueen pelitapa oli hyvin erilainen Brentfordiin verrattuna, joten luvassa voi olla jonkinlaisia kasvukipuja. Swansea on pelannut kohtalaisen alkukauden saldolla 4-5-3. Joukkueen otteet eivät ole vakuuttaneet missään vaiheessa, joten Joutsenet jäävät todennäköisesti playoffs-paikkojen ulkopuolelle. Villa on paperilla vahvempi joukkue, ja managerinvaihto antaa yleensä positiivisen buustin ensimmäiseen kotiotteluun. Poimitaan siis 50% merkitty ykkönen varmaksi.

13: Derby-Sheffield United (42-27-31)

Chelsea-legenda Frank Lampardin manageroima Derby lähti maaottelutauolle huonossa vireessä. Pässit ovat voittaneet vain yhden edellisestä kuudesta ottelusta, ja joukkue ailahtelee aivan liikaa. Sheffield United nousi Championshipiin vuosi sitten, ja joukkueen esitykset olivat yllättävän hyviä. Tällä kaudella Blades on iskenyt vieläkin isomman vaihteen sisään – joukkue nimittäin johtaa kaikkien yllätykseksi sarjaa! SUFC on voittanut neljä matsia putkeen väkevillä esityksillä. Edellisen kymmenen ottelun saldo on huikea 8-1-1. Tästä huolimatta perustasoltaan laadukkaampi Derby ansaitsee ottelussa suosikkiaseman. Vakiossa vain 36% pelattu kotijoukkue on mainio varma!

Parhaat varmat: 1:1, 9:1, 13:1
Parhaat ohipelit: 4:X2, 8:X2, 10:X2

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!