H2H Falk-Belorukova: Falk

KERROIN

1.87
0
pv
0
t
0
min
0
s

H2H Diggins-Bjornsen: Bjornsen

Hanna Falk top 3

Kansainvälinen hiihtokausi stratataan tuttuun tapaan Suomen Rukalta joka toimii jälleen maailmancupin avauspaikkana. Tänään vuorossa on perinteisen tyylin sprintit ja huomenna sivakoidaan normaalimatkan kisat. Suomalaisittain suurimmat odotukset lepäävät tietysti Krista Pärmäkosken harteilla jolla peruspäivänäkin on oivat saumat menestykseen. Aika-ajohiihdot käyntiin klo 11.00.

Yksi ideahiihtäjistämme tulee Ruotsista, jossa Hanna Falk on osoitellut loistavaa kuntoa heti alkukaudesta. Viikko sitten länsinaapureiden kauden avauksessa Brukssvallarnassa Falk vei vapaan sprintin täysin suvereenisti omiin nimiinsä ja viivalla oli Stina Nilssonista lähtien koko ruotsalaisarsenaali. Falk on puhdasverinen sprintteri joka on kyllä Rukallakin viihtynyt ollen vuosi sitten 13. (aika-ajon 2.) ja edelliskaudellakin 9. (aika-ajon 4.). Ruotsalainen on todella tasainen suorittaja ja hyvin suurella todennäköiyydellä tänäänkin melko varma finaali-hiihtäjä. Head to head parikseen Falk saa venäjän Julia Belorukovan joka nappasi viime kaudella sprintissä olympia pronssia. Belorukova on maailmancupissa melko uusi tuttavuus, mutta nainen on noussut heti raketinlailla aivan kärkikahinoihin mukaan. Venäläinen on viihtynyt Rukan avausviikonlopuissa todella hyvin ja viime vuonna Belorukova nappasi kyseisessä sprintissä palkintopallipaikan ollen kolmas.

Pari on asetettu illa täysin tasabookkiin, mutta kyllä me tässä Falkin hienoisena suosikkina näemme. Belorukova on olympia-pronsista ja muutamasta palkintopallipaikasta huolimatta melko ailahteleva suorittaja ja esimerkiksi viime vuonna Rukan kolmostilan jälkeen viikkoa myöhemmin Lillehammerin sprintissä nainen oli vasta 29. Belorukova ei myöskään ole vielä sprinttikilpailua tälle talvelle hiihtänyt, joten todellinen iskukyky on hieman hämärän peitossa. Falk osoitti rautaista kuntoa viikko sitten ja tasaisena hiihtäjänä taso tuskin tänään paljoa tulee tuosta tippumaan.

Toinen mielenkiintoinen parivaljakko löytyy niin ikään ilta kun kohteeksi on nostettu jenkkitähtien Jessica Digginsin ja Sadie Bjornsenin kohtaaminen. Kaksikosta Diggins on selkesti menestyneempi ja tunnetumpi sillä nainenhan on yksi maailman aivan kärkihiihtäjistä etenkin kun mennään vapaalla tyylillä. Perinteisen hiihto onkin Digginsille selkeästi heikompi tyyli ja vaikka siinäkin on menty suurin harppauksin eteenpäin on se hänelle selkeästi heikkous. Toki Jessica on sivakoinut tälläkin tyylillä finaalipaikkoja sprinteissä joten mistää katastroofista ei todellakaan ole kyse. Sen sijaan Rukan sprintti ei ole viime vuosina sopinut Digginsille ja viime vuosien tulokset avauskisasta ovat todella kehnot 26. (2016) ja 34. (2017). Maannainen Sadie Bjornsen ei ole kovinkaan paljoa esillä mediassa ja on monelle varmasti melko tuntematon nimi. Tulosta Bjornsen kuitenkin on tehnyt niin sprinteissä kuin normaalimatkoillakin ja palkintopallisijoutuksia tuli viime vuonnakin esim. juuri Rukalla jossa nainen oli komeasti sprintin kakkonen. Bjornsen on muutenkin ollut monesti alkukaudesta heti hyvässä vireessä ja kyllä viime viikkoinen Beitostölenin kolmostila vapaan kympiltä lupailee jälleen hyvää.

Digginsin aiemmat vaikeudet Rukalla, etenkin sprintissä nostavat kyllä tässä parissa Bjornsenin osakkeita. Sadie on asetettu ansaitusti pariin suosikiksi ja kyllä me tämän reilusti myös allekirjoitamme. Diggins availee tänään vielä konettaan huomiseen kun taas Bjornsen nakuttanee tuttuun tyyliin loistavan maailmancup avauksen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!