Marseille-Montpellier O3.5

KERROIN

2.30
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nice-Monaco U2.5

Nimes +0.5

Ranskan pääsarjassa pelataan perjantaina kauden viimeinen kierros. Europaikat ja mestaruus on jo päätetty, joten varsinaisesti pelattavaa on enää putoamisen suhteen. Poimimme päätöskierrokselta muutaman kelvollisen betsin. Kaikki ottelut alkavat klo 22:05.

Nice-Monaco

Nice eli suomalaisittain Nizza on tuttu lomanviettopaikka Välimeren rannalla. OGC Nice on myös tuttu joukkue Ranskan liigan seuraajille. Tämä kausi päättyy aivan edellisen sesongin sijaluvuille, vaikka riveistä puuttuu Mario Balotellin kaltainen tähti.

Italialaishyökkääjä teki viime kaudella peräti 18 maalia, mutta vaihtoi kesken tämän kauden Marseillen riveihin. Balotellin puuttuessa Nicen maalimäärät ovat romahtaneet, ja joukkue on raapinut pisteitä puolustuspelinsä kautta.

Viime kierroksen tappio Saint-Etiennen vieraana oli ensimmäinen ottelu 11 kierrokseen, kun OGC Nice päästi enemmän kuin yhden maalin. Viime kierrosten vire ei ole aivan optimi, mutta Nice on ollut läpi kauden erittäin vahva kotonaan.

Monaco on ollut valtava pettymys ja joutuu hikoilemaan putoamispeikkoa vastaan aina päätöskierrokselle asti. Viime viikon tärinäntäyteinen voitto Amiensin isäntänä tosin varmisti käytännössä sarjapaikan. Monacon täytyy vain välttää suurimaalinen tappio, niin kaikki menee hyvin.

Ruhtinaskunnan joukkueen tekeminen on ollut täyttä tuskaa etenkin vieraissa. Monaco on voittanut kymmenestä vieraspelistään yhden.

Ottelun maaliodotus on erittäin matalalla sen lähtökohtien takia. Nice on sarjan ylivoimaisesti vähämaalisin joukkue, ja vastustaja Monaco haluaa lähinnä varmistaa vähämaalisen lopputuloksen. Napataan alle 2,5 maalia in 1,89 kertoimella.

Nimes-Lyon

Sarjanousija Nimes on pelannut mahtavan kauden, sillä joukkue päätyy varmuudella kympin sakkiin. Kausi alkoi kahdella huikealla voitolla, jonka jälkeen Nimes ajautui parin kuukauden vaikeaan putkeen. Talvella kurssi saatiin taas ojennukseen, ja kevät on ollut vahvaa menoa.

Nimes on voittanut kaksi kolmesta viime ottelustaan ja pelasi viikko sitten Guingampin kanssa 2-2 -tasapelin. Etenkin kotiesitykset ovat olleet loistavia: takana on neljä peräkkäistä voittoa ja saldo 6-2-0 kahdeksasta edellisestä kotiottelusta.

Olympique Lyon sijoittuu viime kauden tapaan kolmanneksi, mutta vajaat 10 pistettä vähemmän keränneenä. Jääminen Lillen taakse on ehdottomasti pettymys, mutta minisuorituksena joukkue pääsee kuitenkin Mestarien liigaan.

Lyon on päässyt omalle tasolleen oikeastaan vasta loppukeväästä. Takana on viisi ottelua saldolla 4-1-0 ja kaksitoista matsia saldolla 8-2-2. Viikko sitten Lyon murskasi Caenin kotonaan maalein 4-0.

Viime viikkoina on ollut merkillepantavaa, miten Lyonin hyökkäystehot ovat parantuneet. Joukkue on iskenyt vähintään kaksi maalia viidessä edellisessä ottelussa. Myös xG:t ovat olleet kohdallaan.

Sarjanousija Nimes on pelannut erinomaisen kauden ja onnistunut viime aikoina loistavasti myös kotipeleissään. Se haluaa varmasti Lyonin päänahan kauden viimeisessä ottelussa, joten motivaatio lienee kunnossa.

Luvassa on ennakkoon todella runsasmaalinen ottelu, jossa kotijoukkue Nimes on pahasti aliarvostettu. Kupongille nousee ilta yli 3,5 maalia kertoimella 1,92 sekä in Nimes +0,5 tasoitusveto.

Marseille-Montpellier

Olympique Marseillen kausi päättyy taas pettymykseen. Yksi Ranskan suurseuroista on jäänyt kaksi kautta peräkkäin niukasti ulos Mestarien liigasta, eikä tämän kauden menestys vie joukkuetta edes Eurooppa-liigaan.

Marseillen meno oli hyvin tahmeaa alkukaudesta, mutta keväällä kurssi on korjaantunut. Asiaa on auttanut Nizzasta hankittu Mario Balotelli, joka on osunut peräti 8 kertaa 14 ottelun aikana. Italialaistähti on kuitenkin tällä hetkellä loukkaantuneena.

OM lähtee päätöskierrokselle hyvistä asetelmista; takana on 5-2 vierasvoitto Toulousesta komealla esityksellä. Joukkue on kuitenkin hävinnyt kaksi edellistä kotiotteluaan 0-3 Lyonille ja 1-2 Nantesille, joten motivaation luulisi olevan kunnossa päätösottelussa.

Montpellierin kausi on sen sijaan fantastinen menestys. Seura sijoittuu kuuden sakkiin, mikä on valtava parannus aiempien kausien tuloksesta. Joukkueen hyökkäystehot ovat parantuneet merkittävästi, mistä on osoituksena mm. komea 3-2 kotivoitto PSG:stä parin viikon takaa.

”Monti” on pelannut vahvan kevään, sillä takana on kuusi tappiotonta ottelua. Joukkue kaatoi edellisessä vieraspelissä myös kivikovan Saint-Etiennen, joten motivaatio näyttäisi olevan kohdallaan.

Marseillen ja Montpellierin matsissa voidaan odottaa maaleja. Kotijoukkue ”OM” on saanut kevään mittaan maalihanojaan auki, ja Montpellier on niin ikään selvästi aiempaa runsasmaalisempi joukkue. Tällaisten matsien maaliodotus on sarjan päätöskierroksella todella korkea.

in yli 3,5 maalia kertoimella 2,30 on pelin paikka!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!