KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Espanjan La Ligassa käynnistyy tänä viikonloppuna toinen ottelukierros. Lauantaina pelataan yksi kauden monista Madridin alueen derbyistä, kun nousijajoukkue Rayo kohtaa vieraissa Atleticon.

Kotijoukkue Atletico Madrid on noussut 2010-luvulla yhdeksi La Ligan eliittijoukkueista. Kiitos kuuluu Diego Simeonelle, joka tuli seuran päävalmentajaksi joulukuussa 2011. Atletico on ollut ”El Cholon” johdolla joka kerta kolmen joukossa kaudesta 2012/2013 alkaen.

Joukkue on päästänyt myös kolmen edellisen kauden aikana vähemmän maaleja kuin FC Barcelona. Tämä kertoo hyvin Atleticon pelitavasta, joka näkyy etenkin kotiotteluissa lukemattomina nollapeleinä. Tico päästi viime kaudella 17 ensimmäisessä kotiottelussaan vain neljä maalia. Diego Simeone jatkaa Atleticon päävalmentajana, joten mitään suurempaa muutosta on turha odottaa.

Vierasjoukkue Rayo Vallecano on varsin tuttu nimi kaikille La Ligaa seuraaville, sillä Madridin alueen pikkuseura on esiintynyt aiemminkin pääsarjatasolla. Rayo putosi Segundaan kauden 2015/2016 päätteeksi, mutta nousi takaisin kirkkaisiin valoihin kahden kauden jälkeen.

Rayon pelityylinä on ollut aiempina La Liga -kausina raivokas vauhti, joka on näkynyt maaleina molemmissa päissä kenttää. Avauspeli Sevillaa vastaan noudatti tätä kaavaa, ja tuloksena oli Rayon kannalta ruma 1-4 tappio.

Sarjanousija lähtee vierasotteluihin todennäköisesti eri asenteella, ja nyt se haluaa varmasti kiusata ”isoveli” Atleticoa loppuun saakka. Rayon aseet tuskin riittävän maalintekoon, vaikka joukkue haluaisikin hyökätä.

Atleticon nollapeli on jälleen erittäin todennäköinen, joten kolmen maalin totals-linja houkuttelee. Ticon kotiluolassa nähtiin koko viime kaudella vain kaksi yli kolmen maalin ottelua, ja toinen niistä tuli viimeisen kierroksen panoksettomassa pelissä. Napataan peleihin siis aasialainen alle 3,0 maalia Pinnaclen 1,95 kertoimella (todennäköisyysarvio 60%) – saat panoksesi takaisin tasan kolmen maalin tuloksella. Myös muut totals-rajat kelpaavat hyvin peleihin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!