Nottingham

KERROIN

2.2
0
pv
0
t
0
min
0
s

Aston Villa

Vakio sisältää tällä kierroksella normaalista poikkeavan otteluohjelman. Lauantaina pelataan FA Cupia, mikä kattaa kupongin seitsemän ensimmäistä kohdetta. Loput ovat tavallisia Championshipin otteluita.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Manchester City-Burnley (87-8-5)

Manchester Cityn meno on tällä hetkellä vakuuttavaa. Joukkue on voittanut seitsemän matsia putkeen maalierolla 28-2, joista viisi viimeisintä ilman päästettyä maalia. City eteni viikolla myös Liigacupin finaaliin ja jahtaa pokaaleja kaikilla rintamilla. Burnley on myös kauden parhaassa vireessään: takana on viisi tappiotonta ottelua ja kaksi päästettyä maalia. Koko syksyn vuotanut puolustus on saatu vihdoin ojennukseen. City on kotonaan jättisuosikki Burleyn nousukunnosta huolimatta.

Vakiossa kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi, joka osuu lähes yhdeksän kertaa kymmenestä.

2: Newcastle-Watford (33-30-37)

Newcastle otti viime lauantaina erittäin tärkeän 3-0 kotivoiton Cardiffista. Harakat ehti pelata seitsemän ottelua ilman voittoa (varsinaisella peliajalla) ja tilanne liigassa alkoi näyttää tukalalta. FA Cupissa jatkopaikka heltisi uusintaottelun jälkeen Blackburnia vastaan. Watford on mainiossa iskussa tällä hetkellä. Hornets on hävinnyt vain yhden edellisestä yhdeksästä ottelusta ja noussut Valioliigassakin jo 7. sijalle. FA Cupissa kaatui 3. kierroksella heikko Woking helposti 0-2.

Vakiossa kohde on pelattu väärin päin, joten sävelet ovat selvät: vain 31% pelattu Watford varmaksi tai sitten X2. Maaliodotus on hyvin matalalla.

3: Brighton-West Bromwich (50-27-23)

Brightonilla on takana kaksi hyvää taistelua Manchester Unitedia ja Liverpoolia vastaan, joiden saldoksi jäi maalin tappiot. Tätä ennen joukkue kaatoi Bournemouthin FA Cupissa vieraskentällä 1-3. Seagulls on yleisesti ottaen varsin hyvässä tikissä. WBA pelasi todella vahvan marras/joulukuun ja nousi takaisin Championshipin nousutaisteluun. Nyt on taas menossa nihkeä vaihe: hyökkäyspää ei toimi ja peli ei vakuuta. Maanantaina kaatui surkea Bolton 0-2 ja FA Cupissa WBA hoiteli Wiganin kotonaan 1-0.

Brighton voittaa matsin kerran kahdesta ja kelpaa hyvin varmaksi. West Bromin prioriteetit ovat tällä hetkellä vahvasti Championshipin nousutaistelussa.

4: Shrewsbury-Wolves (15-23-62)

Shrewsbury yllätti Championship-seura Stoken ja eteni jatkoon 3. kierrokselta hienolla 2-3 -vierasvoitolla uusintapelin jälkeen. Kyseessä on yksi League 1:n alemman keskikastin seuroista. Wolvesilla on käynnissä hyvä 10 ottelun jakso saldolla 6-1-3, jossa kaksi tappioista on Liverpoolille & Man Citylle. Viikko sitten joukkue kaatoi Leicesterin kotona 4-3. FA Cupissa Wolves hoiteli puolestaan Liverpoolin rotaatiojoukkueen maalein 2-1.

Wolves voi panostaa huoletta cupiin, sillä Valioliigan tilanne on varsin stabiili. Valioliigaseura on selkeä suosikki vieraissakin, mutta pelattu Vakiossa hieman liikaa. Suuremmilla järjestelmillä kakkosen rinnalle voi ottaa myös 17% pelatun ristin.

5: Portsmouth-QPR (37-28-35)

League 1:n kärkiseura Portsmouth yllätti kovan Norwichin FA Cupin 3. kierroksella ja voitti vieraissa 0-1. Pompey on voittanut tämän urotyön jälkeen kaksi EFL Trophyn peliä ja hävinnyt kahdesti liigassa. QPR kuuluu Championshipin yllättäjiin, mutta Ärrien kupla on pikkuhiljaa puhkeamassa. Viikko sitten tuli pataan kotona Prestonilta maalein 1-4. Kyseessä oli toinen tappio peräkkäin ja neljäs liigapeli ilman voittoa. FA Cupissa QPR kaatoi kovan Leedsin 2-1 edellisellä kierroksella.

Kyseessä on varsin tasainen matsi, jossa Portsmouth on selkeästi ylipelattu. Paras merkki on QPR, mutta 1_2 vaikuttaa kohteeseen järkevimmältä vaihtoehdolta.

6: Millwall-Everton (20-25-55)

Millwall voitti vuoden vaihteessa neljä matsia putkeen, joista yksi oli FA Cupissa sarjan kovakuntoisimmasta Hull Citystä maalein 2-1. Tämän jälkeen saldona on pari nihkeämpää liigapeliä, mutta viime lauantain vieraspiste Borolta oli hyvä suoritus. Evertonin viime kuukaudet ovat olleet aikamoista on/off -meininkiä, jossa voittoja ja tappiota tulee miten sattuu. Viikko sitten joukkue hävisi Southamptonille 2-1, mutta tätä ennen kaatui Bournemouth kotona.

Everton ei tällä hetkellä vakuuta, mutta laatu riittää selvään suosikkiasemaan Millwallia vastaan. Viitisen pinnaa alipelattu kakkonen on hyvä varma Vakion puolella.

7: AFC Wimbledon-West Ham (11-23-66)

AFC Wimbledon on League 1:n jumbojoukkue. Takana on kaksi rumaa kotitappiota Barnsleyn (1-4) ja Fleetwoodin (0-3) isäntänä. FA Cupissa joukkue eteni jatkoon kiitos hyvän arpaonnen; Wimbledon sai vastaansa saman liigan joukkueen ja voitti matsin 90. minuutin maalilla. West Hamilla on takana hieno joulu/tammikuu, joiden aikana voittotili on kasvanut todella nopeasti. Viikko sitten Hammers tosin hävisi Bournemouthille 2-0. FA Cupissa jatkopaikka heltisi edellisellä kierroksella 2-0 kotivoitolla Birminghamista.

West Ham voittaa matsin kaksi kertaa kolmesta, mutta joukkue on jäänyt hieman ylipelatuksi. Vain 15% merkitty risti kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan vierasvoiton rinnalle.

8: Stoke-Preston (47-28-25)

Kauden suurimpiin pettymyksiin kuuluva Stoke ehti vaihtaa jo manageria pari viikkoa sitten. Mitään hetkellistä boostia tuosta ei saatu, mutta edellisellä kierroksella kaatui kivikova Leeds kotona 2-1. Preston haki puolestaan komean voiton QPR:n kotiluolasta maalein 1-4. Kyseessä oli PNE:n ensimmäinen voitto viiteen otteluun ja hyvin pitkälti kauden paras suoritus. Prestonin kausi on Stoken tavoin kokonaisuutena selkeä pettymys.

Stoke on Vakiossa pelattu selvästi liikaa. Joukkueen peliesitykset eivät ole parantuneet merkittävästi viime otteluissa, joten poimitaan kupongille arvoa pelaamalla X2.

9: Norwich-Sheffield United (40-26-34)

Norwich otti viikko sitten tärkeän voiton Birminghamista maalein 3-1. Kyseessä oli ensimmäinen voitto viiteen liigamatsiin. Tämän lisäksi joukkue putosi myös FA Cupista. Sheffield United hävisi puolestaan ensimmäisen liigapelin seitsemään otteluun Swansean vieraana. Blades on ollut erittäin hyvä viime kuukausien aikana ja kamppailee tosissaan sarjanoususta. Joukkueen puolustus toimii erinomaisesti, sillä vastustajien xG-lukemat jäävät koko ajan todella mataliksi.

Norwich on odotetusti hieman ylipelattu. Ottelun maaliodotus on todella korkea, joten X2 sijasta 1_2 tuntuu toimivammalta peli-idealta. Paras merkki on ehdottomasti vain 26% pelattu vierasvoitto.

10: Rotherham-Leeds (23-27-50)

Rotherham hävisi rumasti Brentfordille viime lauantaina maalein 2-4. Millers on ollut koko kauden todella sitkeä kotiotteluissaan, mutta nyt tuokin taika murtui. Takana on nyt viisi tappiota kuudesta edellisestä liigapelistä, minkä seurauksena putoamisviiva alkaa lähestyä. Kärkijoukkue Leeds kompastui viikko sitten Stoken vieraana – kuten pelivihjeemme myös lupasi. Kyseessä oli jo toinen peräkkäinen tappio reissupelissä, joten LUFC:n on saatava puolustus takaisin kuntoon myös vierasotteluissa.

Vakiokansa on tehnyt pelipäätöksen tästä ottelusta helpoksi: 1X. Leeds on ylipelattu todella rajusti. Rotherhamin kotisaldo 5-6-3 on hyvä, eikä joukkue häviä tätä yli 50% todennäköisyydellä. Vakiopelaajien kannatus on kuitenkin Leedsille peräti 68%.

11: Nottingham-Wigan (57-26-17)

Nottinghamista tuli viikko sitten uusin managerinvaihdoksen suorittanut Championship-joukkue. Forestia johtaa nyt kokenut Martin O’Neill, joka kärsi ensimmäisessä kotipelissään tappion Bristol Citylle maalein 0-1. Wigan hävisi puolestaan Sheffield Wedsin vieraana 1-0. Latics on ollut joulukuusta lähtien todella heikossa hapessa ja voittanut vain yhden edellisestä kymmenestä ottelustaan.

Nottingham on laatujoukkueena selkeä suosikki, mutta ykkönen on jäänyt hieman ylipelatuksi. Kapeilla kuiteilla kannattaa pysyä varmassa ykkösessä, mutta kukkaron kestäessä etenkin usein osuva risti kelpaa.

12: Blackburn-Hull (36-28-36)

Heikon loppusyksyn pelannut Blackburn on päässyt uuden vuoden jälkeen hienoon vireeseen. Rovers on voittanut kolme liigapeliä putkeen: WBA 2-1, Millwall 0-2 ja Ipswich 2-0. Peli kulkee pitkän tauon jälkeen ja puolustus toimii. Hull on ollut suorastaan ilmiömäisessä vireessä viime kuukaudet. Tigers on pelannut 10 ottelua saldolla 7-3-0 ja hävinnyt Championshipissa edellisen kerran marraskuussa Nottinghamille. Joukkueen hyökkäys on tehnyt yhdeksässä liigapelissä peräkkäin vähintään kaksi maalia.

Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein, mutta paras merkki on vain 32% merkitty Hull. Vierasvoiton voi jättää pienillä lapuilla jopa varmaksi!

13: Aston Villa-Ipswich (73-17-10)

Aston Villan kausi ei etene odotetusti. Syksyllä ohjat ottanut Dean Smith on pelannut Villan kanssa saldon 6-6-5, mikä ei ole juuri hänen edeltäjäänsä parempi lukema. Villan vastustajat generoivat jatkuvasti aivan liikaa xG:tä, eli puolustus ei pysty pitämään vihollisia vaarallisten sektoreiden ulkopuolella. Ipswich on ansaitusti sarjajumbona vain kolmella liigavoitolla. Pari kierrosta sitten joukkue otti harvinaisen pistepotin kaatamalla Rotherhamin 1-0, mutta tämä ei pahemmin lämmitä.

Tractor Boys on jatkuvasti aivan liian heikko jokaisella osa-alueella. Villa kelpaa suht oikein merkittynä varmaksi.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyysarvioita myös vedonlyönnin puolella. Kohde on pelattava, jos saat selvästi korkeamman kertoimen kuin laskukaavalla 100/todennäköisyysarvio. Esim. Aston Villan voitosta pitäisi saada yli selvästi yli 1,37 kerroin (100/73). Hyviä ideoita ovat Championshipin puolelta esim. Hull DNB @ 2,25 (50%), Nottingham @ 2,20 (57%) sekä Aston Villa @ 1,55 (73%).

Parhaat varmat: 1:1, 3:1, 12:2
Parhaat ohipelit: 2:X2, 8:X2, 10:1X

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!