Leicester

KERROIN

1.97
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigassa pelataan poikkeuksellisesti viikkokierros tiistaina ja keskiviikkona. Poimimme tiistain otteluista kaksi mielenkiintoista pelivalintaa.

Leicester-Brighton

Leicesterin Claude Puelista tuli sunnuntaina Valioliiga viides manageri, joka on joutunut jättämään tehtävänsä kesken kauden. Kettujen 1-4 kotitappio Crystal Palacelle oli liikaa seurajohdolle, joka antoi Puelille potkut.

Joukkueen tuloskunto on ollut viime aikoina heikko, mutta potkut tuntuivat silti hätäiseltä ratkaisulta. Uutta manageria ei ole vielä nimetty, tosin Celticin Brendan Rodgersia pidetään tällä hetkellä todennäköisenä vaihtoehtona.

Leicester on ollut pelillisesti varsin hyvä, ja joukkue loi myös enemmän maaliodotusta Crystal Palace -ottelussa. Ketut ovat olleet hyvin epäonnisia viime viikkojen tuloksissaan.

Vierailija Brightonin tilanne ei ole myöskään paras mahdollinen. Seagulls on valunut viime viikkoina uhkaavasti lähemmäs putoamisviivaa, ja takana on nyt kuusi ottelua ilman voittoa saldolla 0-2-4 ja maalierolla 6-12.

Brighton ei pelannut lainkaan viikonloppuna, mistä pientä lepoetua. Edellisessä ottelussa se hävisi Burnleyn isäntänä maalein 1-3. Vieraissa Brighton on hävinnyt neljä viidestä edellisestä ottelusta.

Burnleyn riesana on todella pitkä loukkaantuneiden lista. Sivussa ovat mm. avainpelaajista toppari Lewis Dunk, ykköskärki Glen Murray, keskikentän Davy Pröpper ja hyökkääjä Jurgen Locadia. Yhteensä lasaretissa on peräti yhdeksän pelaajaa.

Managerin potkut antavat yleensä pientä buustia seuraavan kotipeliin. Epäonnesta kärsineen Leicesterin vastustajana on heikossa hapessa oleva Brighton, joka pitäisi kaatua ilman suurempia tuskia. Ketut lapulle in 1,97 kärkikertoimella.

Newcastle-Burnley

Rafa Benitezin taitavasti manageroima Newcastle otti lauantaina pakkovoiton kotona Huddersfieldista. Harakoiden tehtävää helpotti vastustajan aikainen punainen kortti. Kyseessä oli jo kolmas kotivoitto putkeen, ja nämä pisteet ovat nostaneet joukkueen hieman turvaan pahimmasta putoamistaistelusta.

Newcastlen trendi on ollut läpi kauden hyvin selkeä; joukkue kerää pisteet tiukan puolustuspelin kautta. Harakat on tehnyt Huddersfieldin jälkeen vähiten maaleja Valioliigassa, ja paras maalipyssy Rondon on saanut kasaan vain 7 osumaa 27 ottelussa.

Vierailja Burnley on ollut viime aikoina todella väkevässä iskussa. Joukkue aiheutti lauantaina todellisen pommin kaatamalla Tottenhamin kotona 2-1. Sean Dychen joukot ovat päässeet taas iskuun heikon alkukauden jälkeen.

Burnleyn huima vire alkoi Valioliigassa maalivahti Tom Heatonin paluusta tolppien väliin. Heaton on pitänyt Claretsin sarjassa viime vuosina huikeilla torjunnoillaan. Burnley on pelannut Heatonin kanssa nyt kahdeksan liigapeliä saldolla 5-3-0!

Newcastle ja Burnley ovat molemmat hyvässä iskussa etenkin puolustuspäässä. Newcastle on selvästi koko Valioliigan vähämaalisin joukkue vain 2,15 maalin keskiarvolla ottelua kohti. Maalinteko ei tule olemaan helppoa suosikkiasemassa Burnleytä vastaan.

Alle 2,5 maalin tulos on erittäin todennäköinen, ja in 1,61 kerroin riittää hienosti peleihin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!