Bristol City (1X2)

KERROIN

2.4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nottingham (1X2)

Lauantain Vakio 1 sisältää peräti kahdeksan kohdetta Championshipista, jossa eletään kauden ratkaisuhetkiä. Kyseessä on kierros 45/46, eli tämän jälkeen luvassa on vain parin rästiottelun lisäksi yksi täysi ottelukierros. Motivaatio näyttelee osaa useissa pelikohteissa.

1: Crystal Palace-Everton (38-28-34)

Crystal Palace nappasi sunnuntaina komean 2-3 voiton Arsenalin kotiluolasta. Joukkue nousi samalla 42 pisteeseen ja varmisti sarjapaikkansa lopullisesti. Eagles on ollut viime viikkoina kelpo vireessä, mutta nyt pelattavaa ei sarjassa enää ole. Everton kaatoi Manchester Unitedin upeasti maalein 4-0. Toffeess on voittanut neljä viidestä edellisestä ottelustaan nollapeleillä. Joukkue jahtaa tosissaan sarjan 7. sijaa, mikä voi tuoda pääsyn vielä eurokentille. Vakion kohde on pelattu aivan peliprosenttien osalta. Näistä lähtökohdista 1_2 sekä X2 maistuvat parhaiten.

2: Watford-Wolves (43-28-29)

Watford pelasi viikolla varsin tasaisen kotipelin Southamptonia vastaan, josta tuloksena oli 1-1 tasapeli myöhäisellä tasoitusmaalilla. Hornets jahtaa yhä sarjan 7. sijaa, eikä viime viikkojen tuloksissa ole suurta valittamista. Wolves kaatoi komeasti Arsenalin keskiviikkona 3-1, kiitos Tykkimiesten puolustuksen hölmöilyn. Vieraissa peli on ollut varsin tahmeaa jo pidemmän aikaa sekä tulosten että xG:n valossa. Ottelu on todella tärkeä molemmille 7. sijan suhteen, mikä tarkoittaa todennäköisesti UEL-paikkaa ensi kaudelle. Ohitetaan Vakiossa selvästi ylipelattu (53%) Watford ja haetaan riville arvoa X2:n kautta.

3: Fulham-Cardiff (36-27-37)

Fulhamin putoaminen on varmistunut jo ajat sitten, mutta joukkue on ryhdistäytynyt mukavasti viime otteluissaan. Saldona on komeat voitot Evertonista (2-0) ja Bournemouthista (0-1) sisältäen todella harvinaiset nollapelit. Cardiff taipui hyvän taistelun jälkeen sunnuntaina Liverpoolille 0-2. Joukkue on silti vain kolmen pisteen päässä Brightonista, kun kolme kierrosta on jäljellä. Cardiffin surkea maaliero tarkoittaa sitä, että joukkueen on kerättävä min. 4 pistettä Brightonia enemmän. Käytännössä Fulham-matsi on pakkovoitto. Vakion peliprosentit ovat varsin hyvin linjassa. Cardiff on paras merkki ja kelpaa myös varmaksi.

4: Southampton-Bournemouth (55-24-21)

Southampton menetti viikolla kaksi tärkeää pistettä yliaikamaaliin Watfordin vieraana. Saints on tästä huolimatta lähes varma säilyjä – yksi voitto riittää taatusti sinetöimään liigapaikan. Peli on ollut hyvässä uomassa jo pitkään, joten joukkueella ei suurta hätää ole. Bournemouth on voittanut vain 2/11 viime ottelustaan ja kaatanut heikot Brightonin & Huddersfieldin. Viikko sitten tuli turpiin jopa jumbo Fulhamilta kotona maalein 0-1. Cherries on turvassa, eikä pelattavaa ole. Motivaatioetu on Southamptonille merkittävä, mikä nostaa kotivoiton pitkälle yli 50 prosenttiin. Vakiossa peräti 69% merkitty ykkönen kannattaa varmistaa ja napata joko X tai 2 tuomaan riville valueta. Ohitus Southamptonista ei näistä asetelmista maistu lainkaan.

5: Brighton-Newcastle (34-31-35)

Brighton venyi viikko sitten yllättäen 0-0 -tasuriin Wolvesin kotikentällä. Joukkue oli kovassa myllyssä läpi ottelun, mutta puristi jotenkin nollapelin. Seagulls yritti samaa viikolla Tottenhamin vieraana, mutta päästi aivan lopussa 1-0 -maalin. Brighton ei ole tehnyt osumia kuuteen liigapeliin. Newcastle kaatoi komeasti Southamptonin viime lauantaina 3-1. Harakat on voiton myötä sataprosenttisesti turvassa putoamisen suhteen. Joukkueen peli on kulkenut varsin hyvin viime viikkoina. Brighton on tällä hetkellä niin surkeassa jamassa, että ei ansaitse edes suosikkiasemaa. Newcastle kelpaa riskillä myös varmaksi, mutta X2 on osuvampi vaihtoehto. Brightonin motivaatio ei paljon auta, kun joukkue on henkisesti niin jumissa.

6: Birmingham-Wigan (44-28-28)

Birminghamin pitkään jatkunut alisuorittaminen ei loppunut sitten tälläkään kaudella. Brummies oli tarjolla puolet kaudesta jopa playoffs-paikoille, mutta yhdeksän pisteen penaltti liitolta pudotti seuran taulukon väärään päähän. Sarjapaikka varmistui vahvalla vierasvoitolla Rotherhamista. Wigan on noussut myös kuiville kahden tärkeän voiton myötä. Latics kaatoi viikko sitten Prestonin, ja tätä edelsi uskomaton voitto Leedsistä alivoimalla 1-2. Nyt joukkue voi pelata vapautuneesti ja pistää taatusti Birminghamin tiukoille. Kotivoiton 62 prosentin pelikannatukselle ei ole perusteita – X2 on maistuva ja tuottoisa valinta.

7: WBA-Rotherham (62-19-19)

West Bromwichin neljäs sija on hyvin pitkälti ansaittu suoritus. Albionin taso ei riittänyt aivan suoraan nousuun, mutta playoffs-paikka on nyt varmaa. Joukkue antaa tuskin otteen lipsua liikaa kahdella viimeisellä kierroksella, koska edessä ovat seuraavaksi playoffs-ottelut. Rotherham kamppailee putoamisviivalla. Eroa on Millwalliin kolme pistettä, minkä lisäksi rasitteena on heikompi maaliero. Rotherham tarvitsee siis min. 4 pointsia säilymiseen. Pisteitä on saatava riskilläkin, mutta ennuste ei ole hyvä. Millers on hävinnyt kaksi edellistä matsia musertavasti 1-3 ja 4-3, mikä on todennäköisesti syönyt joukkueen itseluottamuksen. Jätetään WBA tylysti varmaksi myös ylipelattuna, sillä vaihtoehtoja on kovin vähän. Tasoero näkyy motivaatioedusta huolimatta, ja Rotherham on surkea vierailija.

8: Preston-Sheffield Weds (32-30-38)

Prestonin hieno syys- ja talvikausi ei kantanut joukkuetta aivan playoffs-viivalle. PNE:n bensa loppui maalis- huhtikuun taitteessa, ja nyt joukkueella ei ole enää pelattavaa. Saldona on viisi tappiota kuudesta edellisestä ottelusta. Sheffield Wedsillä riittää sen sijan virtaa. Pöllöt kaatoivat Bristolin huipputärkeässä matsissa viikolla 2-0. Tätä ennen joukkue puristi vierastasurin Norwichilta. Motivaatioero on valtava, ja niin on ero myös formissa. Sheffield ansaitsee jopa suosikin aseman tässä matsissa. Vieraiden pelikannatus on maltillista, joten napataan 36% merkitty kakkonen piikiksi.

9: Swansea-Hull (53-24-23)

Koko kauden keskikastissa vaikuttanut Swansea on herännyt kevään viimeisillä kierroksilla. Swans on voittanut viisi kuudesta edellisestä ottelustaan, mikä on nostanut rästipelin myötä joukkueen aivan playoffs-paikkojen tuntumaan. Hull oli myös top 6 -taistelussa alkuvuodesta, mutta nyt Tiikereillä on takana kolme peräkkäistä tappiota – kaiken lisäksi nimenomaan playoffs-sijojen joukkueille. Hullin kausi on ohi, ja ryhdistäytyminen päätöskierroksilla yllättäisi. Swansea on saanut tästä takia todella rajun pelikannatuksen. Ohitus ei maistu, mutta ota mukaan 17% pelattu Hull isolle kupongille. Swansea hakee varmasti riskilläkin maalia tasatilanteessa.

10: Bristol City-Derby (45-28-27)

Bristol Cityn playoffs-paikka uhkaa kadota aivan kauden päätöshetkillä. Robins kärsi kirvelevän tappion Sheffield Wedsille viikolla, mitä edelsi heikko kotitasuri Readingin kanssa. City ei ole voittanut kolmeen otteluun, joten nyt on näytön paikka. Derby pitää hallussaan kutossijaa Cityn yläpuolella, joten kyseessä on klassinen ”kuuden pisteen ottelu”. Rams kaatoi maanantaina QPR:n 2-0, ja takana on muutenkin hyviä tuloksia viime viikoilta. Joukkueen etuna on ollut todella helppo ohjelma, mutta nyt vastus tiukkenee kovasti. Luotetaan Bristol Cityn heräävän ja poimitaan kotivoitto oikein pelattuna (45%) varmaksi.

11: Middlesbrough-Reading (50-28-22)

Middlesbrough näytti hukkaavan playoffs-paikkansa kuukausi sitten uskomattomaan tappioputkeen. Boro hävisi viisi matsia putkeen kauden kriittisimmillä hetkillä. Joukkue on kuitenkin kääntänyt kelkkansa, ja nyt takana on kolme voittoa neljästä pelistä. Tosin, pääsiäismaanantaina tuli lunta tupaan Nottinghamin vieraana (3-0 tappio). Reading varmisti maanantaina sarjapaikkansa tasapelillä WBA:n isäntänä. Eroa on Rotherhamiin 6 pisteen lisäksi 13 maalia, joten käytännössä mitään hätää ei enää ole. Royals on ollut selvästi tauluaan parempi joukkue parin viime kuukauden ajan. Borolla on motivaatio & paineet, Reading voi vihdoin pelata vapautuneesti raskaan kauden jälkeen. Peräti 70% merkitty kotivoitto lähtee tylysti ohitukseen. Tasoeroa ei ole paljon.

12: QPR-Nottingham (34-29-37)

QPR:n kausi tulee päättymään odotusten mukaisesti alempaan keskikastiin. Sesonki on ollut aikamoista vuoristorataa, mutta Ärrät sai oikaistua kurssinsa kevään mittaan ja napsi tarvittavat voitot sarjapaikan säilyttämiseksi. Nottingham kausi päättyy pettymykseen, sillä Forest jää playoffs-paikkojen ulkopuolelle taas kerran. Maanantaina tuli komea voitto Borosta maalein 3-0, joten heräisikö joukkue pelaamaan ensi kauden sopimuksista viimeisille kierroksille? Kyseessä on panokseton ja varsin tasainen peli. Napataan Nottingham vain 32% pelattuna varmaksi. Komea voitto maanantailta voi hyvin boostata joukkuetta.

13: Bolton-Brentford (18-24-58)

Boltonin kevät on ollut kamalaa katsottavaa. Trotters on hävinnyt otteluita toisensa perään, joten putoaminen takaisin League 1 -tasolle on täysin ansaittua. Brentfordin kausi on myös valtava pettymys. Playoffs-paikkoja tavoitellut Bees menetti managerinsa syksyllä Aston Villaan, eikä joukkue löytänyt enää omaa tasoaan koko kauden aikana. Joukkue on pelannut silti hyvin viime ottelussa ja kaatoi jopa kovan Leedsin 2-0 maanantaina. Brentford on vieraissakin selvä suosikki umpisurkeaa Boltonia vastaan. Kakkonen on saanut vain 54% kannatuksen, joten napataan Brentfordista maistuva varma!

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnissä. Rajakertoimen saat kaavalla 100/todennäköisyys. Esim. Brentfordin voitosta pitäisi saada yli 1,72 kerroin (=100/58), jotta se olisi pelattava.

Parhaita ideoita ovat Championshipista Bristol City @ 2,40 (45%), Sheffield Weds @ 3,05 Pinnacle (38%) sekä Nottingham @ 2,90 (37%)

Vakio 1

Parhaat varmat: 10:1 Bristol, 8:2 Sheffield Weds, 13:2 Brentford
Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Watford, 6:X2 ohi Birmingham, 11:X2 ohi Borosta

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!