Crystal Palace 1X2

KERROIN

4
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio on formaatiltaan tavallisuudesta poikkeava, sillä Championship-kierros pelataan vasta sunnuntaina. Valioliigan lisäksi kupongilta löytyykin aladivarin otteluita. Koska League 1 ja League 2 pelaavat myös ottelunsa sunnuntaina, täyttyy rivin loppupää Englannin National Leaguen eli 5. sarjatason kohteilla!

Jokaisen ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Newcastle-Everton (38-31-31)

Newcastlen vahvalle vireelle tuli tyly stoppi torstaina, sillä joukkue jäi täysin Manchester Unitedin jalkoihin maalein 4-1. Magpies oli pelannut tätä ennen yhdeksän matsia saldolla 5-2-2 ja kivunnut jopa lähelle UCL-paikkoja. Everton on puolestaan tappioitta neljässä pelissä saldolla 2-2-0. Ei liene yllätys, että hyvä putki alkoi välittömästi managerin potkujen jälkeen. Torstaina kaatui Burnley 1-0 todella hyvällä esityksellä. Everton on vihdoin nousemassa omalle tasolleen ja maistuu ykköskohteessa hyvin pelivalintana noin 10% ylipelattua Newcastlea vastaan. Avataan peli siis X2:lla.

2: Southampton-Crystal P (43-29-28)

Southampton jatkoi vahvaa menoaan tapaninpäivänä kaatamalla Chelsean 0-2 vieraskentällä. Kyseessä oli jo toinen vierasvoitto putkeen, sillä edeltävä tuli Aston Villasta viikko sitten. Saints on nyt kauden parhaassa vireessään. Crystal Palace palasi voittojen tielle voittamalla West Hamin kotona 2-1. Joukkue on hävinnyt vain yhden kuudesta ottelustaan saldolla 3-2-1, ja tämäkin tappio oli xG:n valossa epäonninen. Vastakkain on kaksi hyvässä vireessä olevaa joukkuetta. Southampton on selvästi ylimerkitty, etenkin, kun muistetaan Palacen perinteisesti vahvat otteet vieraissa. X2 maistuu kohteeseen oikein hyvin.

3: Watford-Aston Villa (42-29-29)

Watford nappasi tärkeän pisteen torstaina Sheffield Unitedin vieraana. Hornets jäi xG:n valossa selvästi kakkoseksi mutta venyi silti 1-1 -tasapeliin. Edeltävällä kierroksella kaatui Manchester Unitedin kotona 2-0. Aston Villa palasi voittojen tielle neljän tappion jälkeen. Joukkue kaatoi Norwichin tärkeässä jumbokamppailussa 1-0, mutta oikeampi tulos olisi ollut 1-1 tai jopa 1-2. Villan pelivire ei näytä hyvältä, sillä viikko sitten joukkue jäi pahasti myös Southamptonin jalkoihin. Vierasjoukkue on pelivoimaltaan sen verran laadukkaampi, että kotivoiton todennäköisyys jää vain hieman yli 40 prosenttiin. Watford on selvästi ylimerkitty, joten jatketaan X2-linjalla.

4: Norwich-Tottenham (19-25-56)

Norwich lähtee siis lauantain matsiin katkera Villa-tappio niskassaan. Joukkue näytti hieman piristyvän marras-joulukuun taitteessa, mutta nyt on pelattu taas viisi matsia saldolla 0-1-4. Kanarialinnut on pudonnut jo sarjajumboksi. Tottenham oli tapanina vaikeuksissa Brightonin kanssa, mutta käänsi 0-1 taukotilanteen 2-1 voitoksi vahvan 2. jakson myötä. Spurs on pelannut Mourinhon alaisuudessa saldolla 5-0-2 Valioliigassa eli parantanut selvästi. Lisäksi penkillä istuvat pelaajat kuten Eriksen ja N’Dombele tarjoavat vaihtoehtoja joulun ruuhkaan. Tottenham kelpaa suht oikein pelattuna varmaksi myös vieraissa.

5: West Ham-Leicester (18-26-56)

Viime viikonloppuna lepovuoron saanut West Ham ei pystynyt hyödyntämään paussia vaan hävisi Palacen vieraana tapanina 2-1. Joukkue palasi samalla tappioiden tielle – 12 edellisen ottelun saldo on karmea 2-2-8. Leicesterillä on takanaan selvät tappiot Valioliigan jättiläisiä vastaan. Ketut ottivat lukua 0-4 Liverpoolia vastaan torstaina, jota edelsi 1-3 vierastappio Man Citylle. Näihin ei kannata reagoida sen suuremmin, sillä Leicester on todistanut laatunsa kauden mittaan moneen otteeseen. Hyvät varmat ovat tällä kupongilla tiukassa, joten oikein pelattu Leicester jää varmaksi. West Ham on tällä hetkellä sen verran alavireinen nippu, että Ketut palautuvat tässä takaisin voittojen tielle.

6: Burnley-Man Utd (27-29-44)

Burnleyn kahden matsin mittainen voittoputki loppui tylysti Evertonin vieraana. Joukkue jäi 1-0 -marginaalista huolimatta pahasti sinipaitojen jalkoihin. Kokonaisuutena Clarets ei ole esittänyt viime aikoina ihmeitä. Manchester United murskasi Newcastlen kotona 4-1, mikä oli samalla yksi kauden parhaita esityksiä. United on pelannut kahdeksan matsia saldolla 4-3-1 ja noussut Chelsean kompuroidessa jo CL-paikkojen tuntumaan. Vakiossa ottelun on pelattu lähes kohdalleen. Poimitaan Unitedin voiton rinnalle vain 24% kannatuksen saanut tasapeli. Ottelun maaliodotus jää matalalle, joten vähämaalinen risti ei yllättäisi.


Kohteet 7-13 ovat Englannin National Leaguen (NL) otteluita eli 5. korkeinta sarjatasoa.

7: Hartlepool-Barrow (34-28-38)

National Leaguen keskikastin jyräksi muovautunut Hartlepool ei esitä tällä hetkellä ihmeitä. Joukkue tulee matsiin takanaan 4-1 selkäsauna kärkiseura Harrogaten vieraana. Barrown tilanne on kuitenkin täysin toinen. Kauden kompuroiden aloittanut joukkue on pelannut nyt 16 ottelua saldolla 13-2-1 ja kahdeksan edellistä tappioitta. NL:n pienet tasoerot pitävät kuitenkin huolen siitä, että Barrow ei ole suuri suosikki keskikastin Hartlepoolia vastaan vieraskentällä. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein, joten valitsemme tällä kertaa Barrown varmaksi. Näyttää epätodennäköiseltä, että hyvävireinen kärkijoukkue kompuroisi Hartlepoolin vieraana.

8: Solihull Moors-Notts County (52-26-22)

Solihull Moors jäi viime keväänä vain kolmen pisteen päähän suorasta noususta. Tällä kaudella joukkue on jälleen kiinni NL:n kärkipaikoilla. Etenkin kotona kulkee, sillä saldona on vakuuttava 9-0-2 maalierolla 22-9. Notts County putosi täksi kaudeksi sarjaporrasta ylempää eli League 2 -tasolta. Perinteinen seura on playoffs-paikkojen tuntumassa ja pelannut neljä matsia tappioitta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Solihull Moors on luokkaa vahvempi nippu ja todella vaikea voitettava etenkin kotonaan. Jätetään ykkönen varmaksi näistä asetelmista, vaikka Solihull onkin pari pinnaa ylipelattu. Säästetään merkkejä haastavampiin kohteisiin.

9: Chorley-Harrogate (28-29-43)

Chorley nousi täksi kaudeksi NL-tasolle sarjaporrasta alempaa, mutta joukkueen taso ei näytä kerta kaikkiaan riittävän. Saldona on jumbopaikka ja ainoastaan neljä voittoa koko kaudelta. Vierailija Harrogate oli viime kaudella kuudes, ja nyt joukkue pitää hallussaan nelospaikkaa. Kyseessä on siis National Leaguen yksi ehdottomista laatujoukkueista. Joukkue lähtee lauantain matsiin vakuuttava kotivoitto taskussaan. Napataan siis laadukkaasta vierailijasta varma 2, kun pelikannatus ei ole lähtenyt laukalle.

10: Torquay-Woking (40-28-32)

Torquay on yksi tämän kauden sarjanousijoista, jonka sesonki alkoi myös yllättävän hyvin. Nyt joukkue on kuitenkin joutunut karmivaan kurimukseen, mistä ei näytä tulevan loppua. Saldona on peräti seitsemän tappiota putkeen. Viikolla tuli selkäsauna maalein 6-2 Yeovilin vieraana. Woking nousi myös sarjaan samasta liigasta (National, South) Wokingin kanssa. Kausi on sujunut erinomaisesti, sillä joukkue on kiinni playoffs-paikoissa hyvällä saldolla 11-8-7. Torquay on tappioputkestaan huolimatta pieni kotisuosikki. Vakion peliprosentit ovat varsin hyvin kohdallaan, joten valitaan tähän kohteeseen 1_2. Joko Torquayn tappioputki saa jatkoa tai joukkue herää viimein ruman tappion jälkeen pelaamaan.

11: AFC Fylde-Stockport (50-27-23)

AFC Fylde on yksi kauden suurimpia alisuorittajia. Viime kaudella aina playoffs-finaaliin päässyt joukkue on alemmassa keskikastissa, eikä viime aikojen vire ole myöskään paras mahdollinen. Stockport on puolestaan sarjanousija, jonka pelit ovat menneet yläkanttiin. Varsin hyvässä iskussa oleva joukkue on jopa playoffs-viivan yläpuolella. Sarjataulukko hämää Vakion pelaajia, sillä Fylde on todellisuudessa laadukkaampi nippu. Selvästi alipelattu kotivoitto onkin yksi kupongin parhaita ideoita.

12: Bromley-Dag & Red (58-24-18)

Viime kaudella keskikastiin päätynyt Bromley on tänä vuonna selvästi vahvempi nippu. Joukkue johti sarjaa vielä pari viikkoa sitten, mutta kaksi peräkkäistä tappiota on pudottanut sen kolmanneksi. Vierailija Dag & Red kuuluu sen sijaan alemman keskikastin joukkueisiin. Tämä sesonki etenee hyvin vahvasti viime kauden malliin. Viime aikojen vire on huolestuttava, sillä saldona on pitkä rivi tappioita. Bromley voittaa lähes kuusi kertaa kymmenestä, ja kotivoitto on varsin odotetusti 10% ylipelattu. Ohitus ei tunnu järkevältä, mutta kotivoiton rinnalle voi merkata vain 17% pelatun tasapelin, jos budjetti sen sallii.

13: Halifax-Chesterfield (46-27-27)

Pelivoimaltaan alempaan keskikastiin kuuluva Halifax on yhä yllättävän korkealla, mutta suunta on selkeästi kohti joukkueen oikeaa tasoa. Joukkue on hävinnyt kolme matsia putkeen ja voittanut ainoastaan yhden edellisestä 11 liigapelistään. Chesterfieldillä riittäisi aseita paljon parempaan, mutta joukkue makaa tällä hetkellä putoamisviivan alapuolella. Viime otteluissa on nähty sentään lupauksia paremmasta, ja etenkin 0-3 vierasvoitto Torquaysta oli tärkeä. Vakiokansa on taas hieman pihalla tasoeroista sarjataulukon vuoksi. Todellisuudessa Chesterfield ei ole juuri kaksikosta heikompi. Ohitetaan 56% pelattu kotivoitto.

Voit hyödyntää yllä olevia todennäköisyyksiä myös vedonlyönnin puolella. Saat rajakertoimen kaavalla 100/todennäköisyys. Pelikohteita ovat Valioliigasta mm. Newcastle @ 3,50 , Aston Villa @ 3,80 (29%) ja Crystal Palace @ 4,00 (28%).

Vakio 1

Parhaat varmat: 4:2 Tottenham, 7:2 Barrow, 11:1 AFC Fylde
Parhaat ohipelit: 2:X2 ohi Southampton, 3:X2 ohi Watford, 13:X2 ohi Halifax

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *