Dalen -2,5

KERROIN

1.82
0
pv
0
t
0
min
0
s

Dalen-Thorengruppen (klo 19.30)

Kestomenestyjä Dalen on ollut kauden suurimpia onnistujia. Ennen illan ottelua uumajalaiset majailevat sarjataulukon neljännellä sijalla ja ilman suurempia yllätyksiä joukkue pitää kotietuun oikeuttavan paikkansa myös runkosarjan loppuun asti. Viimeisestä viidestä ottelustaan Dalen on napannut neljä voittoa ja ainoa tappiokin tuli vahvan Linköpingin vieraana. Toissa kierroksella joukkueen murskavoitto (10-4) Falunista oli jälleen oiva osoitus Jonatan Brolinin suojattien iskukyvystä. Christoffer Andersson on 52 (25+27) tehopisteellään ollut joukkueen ylivoimaisesti suurin ase hyökkäyspäässä mutta myös Sebastian Degeryd on osunut maalipuiden väliin jo yli 20 kertaa. Kaksikon takana materiaali on erittäin laaja ja puolustuksen tukipilareina toimivat maajoukkueessakin esiintyneet Rasmus Andersson sekä Viktor Nystedt. Maalinsuulla Måns Pärsjö-Tegner on allekirjoittaneen papereissa maan paras torjuja ja luonnollisesti helppo valinta kotijoukkueen tolppien väliin myös illan derbyssa.

Thorengruppen vaelsi 3/4 kautta täysin varjojen rajamailla mutta joukkue sai koneensa käynnistymään aivan viime metreillä. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan ”Uumajan kakkosjoukkue” on onnistunut voittamaan peräti kuusi ja näin ollen joukkue melko varmasti nähdään pääsarjatasolla myös ensi kaudella. Hampus Öhgren on ollut koko kauden joukkueensa parhaimmistoa ja nuori mies esiintyy vuoden tulokas-keskusteluissakin täysin ansaitusti. Isoin odotuksin hankittu Jonas Svahn on ollut allekirjoittaneen papereissa todella iso pettymys vaikka pitkään maajoukkueenkin ykkössentterinä viihtynyt kapteeni onkin parantanut ootteitaan kevätpuoliskolla.

Derby-lataus tuo varmasti oman mausteensa otteluun, mutta kyllä ”Uumajan herraksi” on jälleen kerran tyrkyllä ainoastaan yksi joukkue. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Dalen pöllytti Thorenin lukemin 3-10 ja tuon jälkeen kotijoukkueen käyrä on ollut ainoastaan nouseva. Thorengruppen on viime aikoina alkanut selkeästi piristyä mutta on vaikea nähdä, että se Dalenia pystyisi kaatamaan. Dalen tarvitsee vielä kipeästi pisteitä, jotta se varmistaisi kullanarvoisen kotiedun pudotuspeleihin eikä tuossa kilvassa juuri ole tilaa Thorengruppenin tasoisille ohilaukauksille. Maaliodotus nousee kahden melko räväkän joukkueen kohtaamisessa hyvin korkealle, joten kotijoukkueen ainoastaan 2,5 maalin tasoitus herättää mielenkiintoa. Dalen rullaa vähintään kolmen maalin voittoon noin 59% todennäköisyydellä, joten in tyrkyllä oleva 1,82 kerroin poimitaan kerran-kerrasta kupongille talteen.

Helsingborg-Pixbo (klo 20.00)

Me olemme jo tovin olleet ”Helsingborg vastaisia” ja viime kierroksilla joukkue on myös valahtanut ulos pudotuspeleihin etenevästä top-8:sta. Mistään totaali sukelluksesta ei kuitenkaan missään nimessä voida puhua mutta helmikuun neljästä ottelustaan FCH on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden. Alkukaudesta hirmutehoja mättänyt Linus Nordgren on palannut takaisin kuolevaisten tasolle ja tahtipuikkoa viime ottelut on heiluttanut Max Wahlgren. Tykkikautta pelaavan debytantti Linus Malmstömin pelikunto on ottelupäivän aamuna pieni kysmysmerkki. Nelikon Nordgren-Wahlgren-Nilsson-Malmström takana taso tippuu todella paljon ja ainoastaan Fredi Petersson ja Andreas Lindholm ovat yltäneet yli kymmeneen tehopisteeseen. Helsingborg on todella inhorealistisesta pelityylistään huolimatta kaivanut palloa Jonathan Edlingin selän takaa noin 6,5 kertaa ottelua kohden eikä tähtivahtikaan joka päivä pysty tolppien välissä ihmeisiin.

Helsingborgin tippuessa ulos kahdeksan parhaan joukosta, on Pixbo taas hinannut itseään juuri päinvastaiseen suuntaan. Ennen illan ottelua göteborgilaiset pitävät hallussaan sijaa seitsemän mutta ero yhdeksäntenä olevaan illan vastustajaan on ainoastaan kaksi pistettä. Pixbon hieno viiden ottelun voittokulku päättyi viimeksi kun Falun nousi päätöserässä 6-0 takamatkalta tasoihin, vieden ottelun nimiinsä jatkoajalla lukemin 7-8. Seuraikoni Martin Östholm pelaa tällä hetkellä uransa parasta salibandya ja kettujen kapteeni on latonut tauluun todella kovat 57 (28+29) tehopistettä. Tämän rinnalla Andreas Stefansson on säestänyt viimeiseen viiteen otteluun kovat 11 (7+4) tehopaunaa. Kaksikon takana tsekkilaituri Marek Benes on myös parantanut kauden mittaan yhdessä Felix Lanverin kanssa, joka viimeksi Helsingborgia vastaan vieraissa (Linköping paidassa) osui tolppien väliin peräti kahdeksan kertaa. Viime kaudella loistanut Gustav Fritzell on kärsinyt pienistä vaivoista ja miehen pelikunto on edelleen iso kysmysmerkki. Maalinsuulla Jon Hedlund on sarjan parhaimmistoa ja luonnollinen valinta vieraiden tolppien väliin.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingborg haki hieman onnekaan vierasvoiton Pixbosta lukemin 6-7 mutta muuten joukkueiden keskinäisissä ollaan menty kettujen tahtiin. Viimeisestä kymmenestä välienselvittelystä Pixbo on vienyt nimiinsä seitsemän ja Helsingborg Areenallakin sillä on käynnissä viiden ottelun mittainen voittoputki. Me olemme koko helmikuun ottaneet kantaa Helsingborgia vastaan, eikä takkia ole vieläkään syytä kääntää. Pixbo nousee vieraissa noin 53% suosikiksi, joten in vieraille tarjoama tasan kahden kerroin nostetaan aina vihjeeksi asti.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *