Dalen +1,5

KERROIN

1.97
0
pv
0
t
0
min
0
s

Pixbo Wallenstam-Dalen (klo 20.00)

Pixbo oli viime kauden suurin yllättäjä sijoittuessaan runkosarjassa peräti kolmanneksi. Tälle kaudelle runko säilyi lähes täydellisesti kasassa ja avainpelaajista ainakin Martin Östholmille koronan keskeyttämä sesonki tarjosi ”extra-aikaa” loukkaantumisten hoitamiseen. Kolmesta ensimmäisestä ottelustaan Ketut ovat saalistaneet kaksi voittoa, joskin Växjö ahdisti joukkueen sarja-avauksessa aina jatkoajalle asti. Pelillisesti joukkue on myös viime kauteen nähden selkeästi laskusuunnassa, joka oli toki todellisen nappisuorituksen jälkeen hyvin odotettavaa. Thorengruppenia Pixbo murjoi vieraissa lukemin 5-10 vaikka pelitilanteiden valossa ottelu oli selkeästi tasaisempi. Viimeksi Wallenstam haastoi kiitettävästi mahtiseura Storvretaa vaikkakin poistui kaukalosta 5-3 tappio niskassaan. Tulos silti mairittelee punavalkosia sillä edes hieman paremmalla viimeistelyllä Vreta olisi voinut paketoida ottelun jo ensimmäisen kaksikymppisen aikana. Viime kauden ykköstykit Gustav Fritzell sekä Marek Benes ovat palanneet takaisin kuolevaisten joukkoon ja puolustus on nimellisesti yllättävänkin ohut. Maalinsuulla Jon Hedlund antaa toki paljon virheitä anteeksi ja hyvin suurella todennäköisyydellä aloittaa jälleen kotijoukkueen tolppien välissä.

Dalenin tarina noudattaa täysin Pixbon vastaavaa, joskin Uumajalaiset ovat omassa ”prosessissaan” vuoden verran illan vastustajaansa edellä. Viime kausi oli jo tuttua Dalenia ja samoille 6-8 sijoille joukkue on helppo jälleen arvioida. Siirtomarkkinoilla joukkue otti hieman nokkiinsa Jonas Svahnin sekä Lukas Harneskin vaihdettua naapuriseura Thoregruppenin väreihin, mutta ydinrunko pysyi silti ennallaan. Uumajalaisten startti ei ole ollut paras mahdollinen ja kolmen ottelun jälkeen ainoa voitto on irronnut Växjösta. Viime kierroksella Kalmarsund haki pisteet yllättävänkin kevyesti lukemin 5-11, joskin loppulukemat hieman tasoeroa vääristääkin. Hieman yllättäen Daniel Sonidsson keikkuu joukkueen pisteliiderinä ennen illan kamppailua ja etenkin ykkössentteri Linus Holmgrenilta on lupa odottaa selkeää tasonnostoa. Puolustuksessa Viktor Nystedt on todellinen täsmäase ja edelleenkin yksi sarjan aliarvostetuimpia pelinrakentajia. Tolppien välissä starttaa maan ykkösmies Måns Pärsjö-Tegner, joka tuskin toista ottelua peräkkäin kaivaa palloa yli kymmentä kertaa selkänsä takaa.

Pixbo on pelivoimaltaan piirun verran vieraita edellä mutta kertoimissa Wallenstam on todella yliarvostettu. Kotijoukkue nauttii markkinan silmissä todella suurta arvostusta vielä puhtaasti viime kauden näyttöjen peruusteella eikä Wallenstam tällä hetkellä ole lähelläkään sarjan top-3 joukkue. Dalen niputti Pixbon viime kaudellakin molemmissa joukkueiden kohtaamisissa ja Pixbon viimeinen täyden kolmen pisteen voitto uumajalaisista joutaa juurensa aina vuoteen 2017 asti. Kotijoukkueen puolustus ei lukeudu pallovarmuudeltaan sarjan eliittiin ja Dalenin todella agressiivinen prässipeli voi tuottaa jälleen ongelmia tällä saralla. Pixbo on kotikaukalossaan toki hienoinen suosikki, mutta bookkereiden yli 60% arviot ylittävät riman todella reilulla kädellä. Vieraiden puolella on selkeää valueta ja vihjeeksi nostetaan Dalen +1,5 maalin tasoituksella in maistuvalla, lähes kahden kertoimella.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *