Chargers +3

KERROIN

1.84
0
pv
0
t
0
min
0
s

NFL-kausi 2018 on saatu päätökseen, joten nyt siirrytään mielenkiintoiseen playoffs-vaiheeseen! Ilmaiset Vedot tarjoaa lukijoilleen ennakot kevään kaikkiin pudotuspeliotteluihin.

NFL:n playoffs-vaihe käynnistyy viikonloppuna Wild Card -kierroksella. Siinä kohtaavat American Football sekä National Football -konferenssin sijoille 3.-6. päätyneet joukkueet. Otteluiden voittajat etenevät puolivälieriin, jossa molempien konferenssien kaksi parasta joukkuetta ovat jo odottamassa. Katso: Runkosarjan sarjataulukko ja pudotuspelikaavio. Seuraavassa ennakot kaikkiin Wild Card -kierroksen otteluihin.

5.1. klo 23:30 Houston Texans – Indianapolis Colts

Playoffien avauksessa kohtaavat saman divisioonan (AFC South) joukkueet Houston ja Indianapolis, joten joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Houston voitti divisioonan saldolla 11-5, vaikka aloitti kautensa kolmella tappiolla. Tämän jälkeen joukkue veti yhdeksän voiton putken. Tuossa voittoputkessa oli mukana myös paljon tuuria, kun useampi tiukka peli, joka olisi voinut lopussa kääntyä kumpaan suuntaan vain, kääntyi texasilaisille suotuisasti. Näin ollen putken päättyessä joukkue oli jonkin verran yliarvostettu, mutta tuo on hieman karissut parin loppukauden tappion myötä.

Vierailija Colts on taas ollut loppukauden kuumin joukkue koko AFC konferenssissa voittaen yhdeksän viimeisestä kymmenestä pelistään. Joukkueen tähtipelinrakentaja Andrew Luck missasi koko viime kauden olkapäävamman takia, joten ymmärrettävästi alkukausi oli hieman hakemista. Kauden jälkipuoliskolla Luckin peli on alkanut jo muistuttaa vanhaa ja myös vuosikausia joukkueen heikkoutena ollut hyökkäyksen linja on pelannut loistavasti ja Luck onkin ollut koko liigan vähiten säkitetty pelinrakentaja. Houstonin puolustuksen heikkous on sen takakentällä, joten jos Coltsin linja saa pysäytettyä myös Houstonin liigan parhaisiin kuuluvan pass rushin, niin Luck kyllä varmasti löytää takakentältä aukkoja.

Pidän Coltsia parempana joukkueena, mutta kotiedun ansiosta Houston on kuitenkin 53% suosikki tähän peliin. Markkina on varsin hyvin kohdallaan, mutta in markkinatoppi kertoimella 1,91 riittää jännäribetsiin.

6.1. klo 03:15 Dallas Cowboys – Seattle Seahawks

Kumpikin joukkue ylitti kautta edeltävät odotukset selvittäessään tiensä pudotuspeleihin. Dallas on yleensä aina yliarvostettu joukkue suuren mediahypensä vuoksi, mutta tällä kaudella joukkue on hiipinyt vaivihkaa liigan kärkijoukkuiden takana olevaan kastiin. Varsinkin joukkueen nuori puolustus on ollut positiivinen yllätys.

Seattle puolestaan on ollut kestojoukkue pudotuspeleissä, mutta joukkue on pikku hiljaa menettänyt palasia koko liigaa dominoineesta puolustuksestaan. Tähän kauteen lähdettäessä puolustus oli iso kysymysmerkki ja kauden arveltiin olevan jälleenrakennuskausi, mutta valmennus on tehnyt hyvää työtä ja joukkue selvitti lopulta tiensä playoffeihin kohtuu helposti.

Seattlella on yksi liigan suurimmista ellei suurin kotietu ja tämän vuoksi matkapeleissä joukkueen esitykset ovat usein olleet selkeästi heikompia kuin kotona. Tälläkin kaudella joukkueen vierasvoitot tulivat häntäpään Arizonasta, Oaklandista ja Detroitista, sekä keskikastin Carolinasta, mutta tuossa voitossa Seahawksilla oli mukana rutkasti onnea.

Kumpikin joukkue pohjaa hyökkäyspelinsä hyvin vahvasti juoksupeliin ja tästä löytyykin yksi tärkeä matchup-etu Dallasille. Dallasin juoksupuolustus on ollut liigan parhaita, päästäen keskimäärin 3,8 jaardia per juoksuyritys. Vastaavasti Seattlen juoksupuolustus on ollut yksi heikoimmista ja vastaava lukema on 4,9.

Pidän joukkueita suunnilleen saman tasoisina. Tyypillisesti kahden tasavahvan joukkueen kohtaamisessa tasoitus on kotijoukkueelle -3. 3 pisteen voittomarginaali on NFL:ssä selkeästi yleisin. Tasaiseksi ennakoiduista peleistä liki 10% päättyy suosikkijoukkueen tasan kolmen pinnan voittoon. Seattlen vierasheikkouden huomioiden kotietu ei tässä ole mielestäni ainakaan keskimääräistä pienempi vaikka Dallas ei perinteisesti erityisen vahva kotijoukkue olekaan.

Pelivalintani tähän Dallas -2 54% arviolla, jolle esim. Pinnaclelta saa tällä hetkellä kertoimen 1,95.

6.1. klo 20:00 Baltimore Ravens – Los Angeles Chargers

Baltimoren ykköspelinrakentaja Joe Flacco loukkaantui kauden puolivälin tienoilla. Tällöin pelinrakentajaksi nousi viime keväänä ykköskierroksella varattu Lamar Jackson. Jacksonin johdolla hyökkäyspelissä palloa on heitetty harvakseltaan, mutta Jackson on sen sijaan itse juossut palloa paljon running backien lisäksi. Tämä hyökkäystapa on yleinen yliopistopeleissä, mutta harvinainen NFL:ssä.

Chargers puolestaan saavutti AFC:n parhaan voittosaldon (12-4) yhdessä Kansas Cityn kanssa, mutta on sijoitettu vasta playoff-kaavion viidenneksi, koska Kansas City pelaa samassa divisioonassa ja vei divisioonavoiton. NFL:ssä divisioonavoittajat sijoitetaan neljälle ensimmäiselle paikalle ja näin ollen kalifornialaiset joutuvat aloittaamaan playoffit vieraskentällä.

Joukkueet kohtasivat runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella ja silloin Ravens kävi hakemassa voiton Los Angelesista. Ravensin kikkahyökkäyksen kaltaiset hyökkäykset toimivat usein jonkin aikaa, mutta kun vastustajat saavat kuvioista enemmän videomateriaalia ja osaavat valmistautua niihin paremmin niin etu katoaa. Tässä matsissa lasken Chargersille kohtuu ison edun siitä, että ovat kohdannet tämän Ravens-hyökkäyksen jo kertaalleen.

Pidän Chargersille playoff-matsissa etuna myös sitä, että heidän peliään johtaa veteraani Philip Rivers, kun taas Jacksonilla on vasta alle 10 starttia vyöllään.

Tämän hetken kerroinasettelun mukaan joukkueet olisivat liki samantasoisia, josta en ole samaa mieltä. Pidän Chargersia parempana ja näin ollen tässä pelissä onkin ensimmäisen kierroksen maistuvin pelikohde Chargers +3, jolle minun arvioni on 57%. Esim. Pinnacle ja tarjoavat tähän kerrointa 1,84.

6.1. klo 23:30 Chicago Bears – Philadelphia Eagles

Hallitsevat mestari Eagles näytti pitkään jäävän pudotuspelien ulkopuolelle ja kun vielä koko kauden vaivoista kärsinyt ykköspelinrakentaja Carson Wentz siirtyi kokonaan sairastuvalle näytti kohtalo sinetöidyltä. Viime talven playoff-sankari Nick Foles johdatti kuitenkin joukkueen kolmeen peräkkäiseen voittoon ja viimeiselle playoff-paikalle.

Chicagon puolustus on ollut liigan paras ja sen johdolla joukkue jyräsi divisioonavoittoon. Hyökkäyspeli ei ole ollut räiskyvää, mutta on ollut riittävän hyvää, että vahvan puolustuksen johdolla se on riittänyt voittoihin.

Tässä pelissä asetelma on sellainen, että Foles sai viime pelissä kylkivamman ja joutui pelistä sivuun. Mitä ilmeisemmin mies pelaa, mutta vaikea sanoa kuinka lähellä täyttä pelikuntoa hän on ja riski vamman uusiutumisesti hirvittää myös Bearsin puolustusta vastaan. Näin ollen vedonlyöntimielessä tähän peliin liittyy liikaa epävarmuustekijöitä, että voisi antaa luotettavaa todennäköisyysarviota.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!