Aston Villa

KERROIN

1.95
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vuoden 2019 ensimmäinen lauantaivakio sisältää perinteisesti FA Cupin 3. kierroksen otteluita. Valioliiga- ja Championship-seurat tulevat maailman vanhimpaan cup-kilpailuun mukaan ja kohtaavat joukkueita alemmilta sarjatasoilta.

Cup-otteluissa on tyypillistä, että huippujoukkueiden kokoonpano sisältää helposti 50-80% rotaatiota. Alempien sarjatasojen joukkueet pelaavat useammin parhailla miehistöillään ja ovat erittäin motivoituneita päästessään kohtaamaan harvoin Valioliigajoukkueita. Tästä johtuen tasoerot ovat cupissa pienemmät, mitä voisi liigatasojen perusteella kuvitella.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Chelsea-Nottingham (76-17-7)

Chelsean vuoden vaihteen ohjelma sujui varsin hyvin: saldoksi tuli vierasvoitot Palacesta ja Watfordista sekä 0-0 tasapeli nousukuntoisen Southamptonin isäntänä. Puolustus toimii, mutta hyökkäyspäässä on nihkeää. Nottingham katkaisi viiden voitottoman ottelun putken kärkiseura Leedsin isäntänä. Uuden vuoden päivän kotiottelusta tuli komea 4-2 voitto – tosin vastustajan punaisen kortin helpottamana. Chelsea on jättisuosikki ja suht oikein pelattu Vakiossa. Ykkönen kelpaa varmaksi.

2: Derby-Southampton (36-28-36)

Derby pelasi viikolla kotitasapelin kovan Middlesboron kanssa. Rams on kohdannut joulun tienoilla vain sarjan kärkijoukkueita, mutta menestynyt otteluissa varsin hyvin. Southampton haki itseluottamusta nostattavan 0-0 -tasapelin Chelsean kotiluolasta. Saints on saanut rivinsä ojennukseen uuden managerin myötä, ja joukkueelta voi odottaa parempaa tekemistä kevätkaudella. Kyseessä on aivan 50-50 -matsi, mutta Vakiossa Derbyä on pelattu selvästi liikaa. Ohitetaan siis kotivoitto, ja pienemmillä lapuilla Southamptonia voi jopa kokeilla varmaksi.

3: Aston Villa-Swansea (57-23-20)

Marraskuussa hienoon vireeseen päässyt Aston Villa on alkanut taas hyytyä. Viikolla joukkue jäi kotitasuriin QPR:n kanssa, eikä saldona ole kuin yksi voitto kuudesta pelistä. Villan hyökkäyspää tekee kyllä maaleja, mutta puolustus vuotaa liikaa. Swansea nappasi 1-4 vierasvoiton heikosta Readingista. Lopputulos valehtelee kovasti tasaisessa matsissa. Swansea on pelaillut koko syksyn Championshipin keskikastin tahtiin. Joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti liigassa (26.12. ja 20.10.): Villa on voittanut molemmat pelit 1-0. Luotetaan Villan ottavan kolmaskin voitto, sillä ykkönen on jäänyt selvästi alipelatuksi.

4: Everton-Lincoln (83-12-5)

Hienon syyskauden pelannut Everton on alkanut hyytyä talven mittaan pahasti. Toffees on voittanut vain yhden kahdeksasta viimeisestä ottelustaan. Takana on kaksi 0-1 tappiota peräkkäin Leicesterille & Brightonille. Lincoln pelaa League 2:ssa kolme sarjatasoa alempana. Kausi on sujunut erinomaisesti, sillä joukkue johtaa sarjaa saldolla 15-6-4. Lincolnin venyminen edes tasapeliin olisi silti jättiyllätys. Everton voi hyvin hakea kurssiinsa muutosta ennakoitua vahvemmalla kokoonpanolla. Kotivoitto kelpaa pari pinnaa alipelattuna hyvin varmaksi.

5: Gillingham-Cardiff (25-25-50)

Gillingham on League 1 -tasolla putoamisviivan tuntumassa. Joulun aika on sujunut nihkeästi, sillä saldona on vain yksi voitto viidestä edellisestä ottelusta. Cardiff haki puolestaan arvokkaita vieraspisteitä Leicesterin ja Crystal Palacen kotiluolasta. Uuden vuoden kierroksella joukkue romahti sitten 0-3 -kotitappioon Tottenhamia vastaan – kiitos surkean puolustamisen. Cardiff voittaa heikon Gilinghamin vieraissa noin kerran kahdesta. 46% pelattu vierasvoitto on hyvä lähtökohta, mutta 1_2 on kahden alavireisen joukkueen kohdatessa maistuvampi.

6: Middlesbrough-Peterborough (62-24-14)

Middlesbro pelasi viikolla hyvän ottelun Derbyn vieraana ja haki vähintään ansaitun 1-1 -tasapelin. Joukkueen puolustus on yhä Championshipin paras, mutta alkukauden suoritusvarmuus on ollut alkutalvesta poissa. Peterborough on League 1:n playoffs-kandidaatteja. Marras- ja joulukuu on sujunut hyvin, vaikka saldona onkin nyt kaksi tappiota kolmeen otteluun. Joukkue on ollut erinomainen kauden vieraspeleissä (saldo 8-3-2). Middlesbro kannattaa varmistaa vain 20% pelatulla tasapelillä. Luvassa lienee taas vähämaalinen ottelu, kuten Boron matsit yleensä ovat.

7: Bolton-Walsall (51-26-23)

Boltonista on kuoriutunut syksyn edetessä Championshipin heikoin joukkue yhdessä Ipswichin kanssa. Trotters avasi myös vuoden 2019 surkeasti, sillä joukkue hävisi Hullin vieraana peräti 6-0. Walsall on ylemmän keskikastin joukkue League 1 -levelillä, eli yhden sarjatason alempana. Hyvä alkukausi on sulanut pahasti marras- ja joulukuun aikana, sillä Walsall on voittanut vain 2/13 edellisestä ottelustaan. Bolton on luokkaa parempi joukkue ja voittaa kerran kahdesta. Vakiossa ykkönen on hieman ylimerkitty, joten haetaan kahden alavireisen joukkueen kohtaamisessa tylysti lapulle X2. Hyviä suosikkien ohipeli-ideoita ei tällä kupongilla ole montaa.

8: Accrington-Ipswich (37-27-36)

Accrington Stanley on League 1 -tason keskikastin joukkueita. Viime viikkojen ottelut ovat sujuneet vaihtelevalla menestyksellä, ja saldona on nyt kaksi tappiota peräkkäin maalierolla 0-7. Ipswichin Championship-kausi ei osoita kääntymisen merkkejä. Tractor Boys on materiaaliltaan yksi sarjan heikoimpia, ja joukkueen putoaminen League 1 -tasolla alkaa näyttää erittäin todennäköiseltä. Ottelu Accringtonia vastaan on hyvin tasainen, jossa päivän kunto ja rotaation laajuus ratkaisevat. Vakion peliprosentit ovat aivan kohdallaan, joten raksitaan kohde umpeen (tai vaihtoehtoisesti 1_2).

9: Newcastle-Blackburn (58-25-17)

Newcastle taisteli viikolla urheasti nousukuntoista Manchester Unitedia vastaan, mutta hävisi lopulta kahdella toisen jakson maalilla 0-2. Harakat joutuvat taistelemaan tiukasti sarjapaikastaan myös tällä kaudella. Blackburn otti uuden vuoden päivänä ison voiton kaatamalla WBA:n kotona 2-1. Rovers oli pelannut tätä ennen viisi matsia ilman voittoa, ja sijoitus valui uhkaavasti viikko viikolta. Vakiossa Newcastle on jäänyt pari pinnaa alipelatuksi, joten ykkönen on hyvä lähtökohta. Jos rahaa riittää, mukaan kannattaa ottaa myös 24% merkitty tasapeli.

10: Norwich-Portsmouth (54-26-20)

Norwichin tuloskunto on alkanut hiipua viime kierroksilla. Kanarialintujen hurja lento on hyytynyt, eikä voittoja ole tullut kolmeen otteluun. Kaksi kierrosta sitten joukkue hukkasi 2-0 johdon kotona Derbyä vastaan 3-4 -tappioksi. Portsmouth johtaa League 1:stä ja haluaa takaisin Championship-tasolle. Joukkue on ollut myös erinomainen kauden vieraspeleissään saldolla 9-3-1. Norwich ei ansaitse cupissa jättisuosikin asemaa, ja Portsmouthilla on hyvät yllätyssaumat kompuroivaa joukkuetta vastaan. Ohitetaan 60% pelattu kotivoitto kokonaan!

11: Blackpool-Arsenal (7-17-76)

Blackpool on pelannut hienon kauden League 1:ssä tähän asti, mutta joulun ajan ottelut ovat menneet pahasti vihkoon. Seasiders on hävinnyt kolme neljästä viime ottelustaan maalierolla 1-4. Arsenal on myös kompuroinut, mutta joukkue palasi viikolla takaisin raiteille kaatamalla Fulhamin kotona maalein 4-1. Tykkimiesten xG-lukemat ovat heikentyneet rajusti, eli tuloksissa on tällä hetkellä pahasti ilmaa. Kova viimeistelyprosentti tuottaa pisteitä. Arsenal voittaa vieraissa kolme kertaa neljästä, vaikka kentällä nähdäänkin taatusti kakkosmiehiä. Vain 67% pelattu kakkonen on hyvä varma.

12: Bristol City-Huddersfield (43-28-29)

Bristol City haki viikolla komean 0-2 -vierasvoiton Stoken kotiluolasta. Robins on pelannut kahdeksan liigamatsia ilman tappiota saldolla 4-4-0, joten peli kulkee juuri nyt. Huddersfield hävisi tärkeän kotimatsin Burnleyn isäntänä pelivihjeemme mukaisesti. Terriers on Valioliigan heikoin joukkue juuri nyt ja etenee synkässä kahdeksan ottelun tappiputkessa. Bristol City ansaitsee selkeän suosikkiaseman, ja Vakiokansa on samaa mieltä. Kohde ei tarjoa suurempia peli-ideoita.

13: Crystal Palace-Grimsby (81-13-6)

Crystal Palacen vuosi 2019 alkoi kolmella 0-2 -vierasvoitolla Wolvesin kotiluolasta. Joulun aika on sujunut muutenkin erinomaisesti, sillä Eagles on pelannut viisi edellistä matsia saldolla 3-1-1. Ainoa tappio on maalein 0-1 Chelseaa vastaan ja mukaan mahtuu myös mm. vierasvoitto Manchester Citystä. Grimsby on yksi League 2:n keskikastin joukkueita, eli matkaa on Crystal Palaceen kolme sarjatasoa. Joukkue on pelannut erinomaisen marras- ja joulukuun, sillä saldona on 7-1-2 edellisestä kymmenestä ottelusta. Palace on ottelussa jättisuosikki, ja Grimsby häviää matsin kahdeksan kertaa kymmenestä. Vakiossa ”vain” 75% pelattua ykköstä ei kannata varmistella.

Varmaideoista Aston Villan voi napata peleihin myös ilta 1,95 kertoimella.

Parhaat varmat: 3:1, 11:2, 13:1
Parhaat ohipelit: 2:X2, 7:X2, 10:X2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!