Happee

KERROIN

2.90
0
pv
0
t
0
min
0
s

Nokian KrP-Happee (klo 18.30)

Nokian KrP sijoittui runkosarjassa sijalle neljä, jota loppujen lopuksi voidaan pitää näätäleirissä hienoisena pettymyksenä. Joukkue keikkui pitkään selvästi ylempänäkin mutta kotiedun se jokatapauksessa varmisti hyvissä ajoin. Näätien loppurynnistys liigassa jäi pahasti torsoksi ja viimeisestä seitsemästä ottelustaan se voitti ainoastaan häntäpään Jymyn sekä Steelersin. Suomen Cupin finaalissakin SPV oli vahvempi lukemin 5-6, joten pienet kysymysmerkit nokialaisten ylle voidaan asettaa. Ykkösketju Joona Rantala-Nico Jonaeson-Henri Johansson takoivat runkosarjssa noin 45% joukkueen maaleista joten on ilmiselvää että kolmikon on syytä olla iskussa mikäli KrP pitkälle tänä keväänä mielii edetä. Mikko Laakso ja Joonatan Kovanen pystyvät vielä taustavulusta säestämään mutta näiden takana mitään suurta tähtiloistoa on turha odottaa, joskin ”playoff-tyyppinen” Valtteri Viitakoski voi jälleen tosipeleissä onnistua maalien lapioinnissa. Puolustussuuntaan Jarmo Härmän suojatit olivat huomattavasti parempia kuin aiempina vuosina ja tähän iso syy löytyy myös tolppien välistä, jossa Miro Tuomala on esiintynyt koko kauden mitassa erittäin hyvin.

Happeen runkosarja oli todella nousujohteinen ja ”kevätpuoliskolla” hirvet olivat yksi sarjan parhaimpia joukkueita. Tämän kalenterivuoden 11 ottelustaan se on napsinut peräti yhdeksän voittoa, joista suurimpana päänahkana vierasvoitto rukosarjan ykkösestä Classicista. Peter Kotilainen on joukkueen ylivoimaisesti kirkkain yksilö mutta ei Happee silti täysin yhden miehen orkesteri missään nimessä ole. Jami Mannisen paluu Sveitsistä kesken kauden oli jyväskylälaisille iso voitto ja Roni Laasonen on sopeutunut Peterin vierelle varsin mallikkaasti. Paul Kotilainen on yksi sarjan aliarvostetuimpia keskushyökkääjiä ja Kaapo Siekkinen voi muutaman vuoden päästä helposti olla maajoukkueen vakiokasvoja. Takalinjoilla Jonne Jonkkarinen on sarjan parhaimpia puolustajia eikä Emil Ukkonen paljoa tämän rinnalla kalpene. Joel Lahti on joukkueen luotto ”duunareita” ja Iiro Lankinen ei ole hirvinutussa vielä näyttänyt läheskään koko potentiaaliaan.

Happeen heikko startti sekä useat loukkaantumiset näkyivät runkosarjassa ja sinällään keskisuomalaisten viides sija ei aivan kerro koko totuutta. Nokian ykkösviisikko on todella kova mutta allekirjoittaneen papereissa etu materiaaliaaleja vertaillessa kallistuu silti Happeen puolelle. Tämän lisäksi pelipaikkojen parhaat pelaajat löytyvät tässä sarjassa maalivahtia lukuunottamatta ”vieraiden” puolelta, eikä ero tolppienkaan välissä järin suuri ole. Tämän kauden runkosarjassa voitot menivät tasan 1-1 ja voimasuhteiltaan joukkueet ovat meidän papereissa lähes samalla viivalla. Runkosarjassa Happee-luotsi Tero Kotilainen peluutti kärkijoukkueiden ykkösvitjoja vastaan omaa ”jarruviisikkoa” ja oletettavasti vieraiden nimellinen kolmosketju pääsee tänäänkin painimaan näätien kärkiyksilöitä vastaan. Happee rytki loistavalla hengellä runkosarjan lopussa kun taas Nokian kupla on ollut puhkeamaisillaan jo pidemmän aikaa. KrP on Raholan ”Näätäluolassa” ansaittu suosikki mutta yli 50% suosikkia me emme siitä saa tehtyä. Allekirjoittanut liputtaa vahvasti Happeen menestyksen puolesta koko ottelusarjassakin ja avausottelunkin houkuttelevimmat kohteet löytyvät vieraiden puolelta. Nostetaan rohkeasti vihjeeksi Happeen suoravoitto, jolle Bethard tarjoilee miltei kolmen kerrointa. Arvio pyörii noin 38% tietämillä, rajakertoimien piirtyessä 2,65 tuntumaan.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *