Haugesund (1X2)

KERROIN

2.72
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon pääsarjat ovat pyörähtäneet käyntiin myös Pohjolassa. Ruotsin, Norjan ja Suomen futiksessa on pelattu kuun vaihteessa ensimmäiset ottelut. Poimimme sunnuntaille pelivalintoja näistä sarjoista.

Veikkausliiga: KPV-Ilves (klo 15:00)

Veikkausliigan ensimmäinen ottelukierros saadaan sunnuntain ja maanantain aikana täyteen kaikkien joukkueiden osalta. Sunnuntain mielenkiintoisin ottelu nähdään Seinäjoella, josta poimimme myös peli-idean.

Kotijoukkue KPV tekee paluun Veikkausliigaan lähes kolmen vuosikymmenen jälkeen. Kokkolalaiset esiintyivät historian ensimmäisellä Veikkausliigakaudella vuonna 1990, mutta joukkue putosi sen päätteeksi Ykköseen. Paluu kirkkaisiin valoihin kesti 29 vuotta.

KPV:lla on kasassa mielenkiintoinen joukkue, josta löytyy kokeneita pelimiehiä yhdistettynä Enoch Banzan kaltaisiin lupauksiin. Harva uskoo KPV:n menestykseen, mutta mielestämme ryhmässä on potentiaalia.

Kokkolalaisten cup-kausi on sujunut erinomaisesti saldolla 4-2-1, ja joukkue eteni myös viikko sitten välieriin kaatamalla RoPSin vieraissa maalein 1-2. Tämä antaa hyvät lähtökohdat sunnuntain otteluun.

Vierasjoukkue Ilves on ollut jo pari vuotta vakuuttava Veikkausliigan suorittaja. Jarkko Wiss on tehnyt Tampereella upeaa työtä, ja Ilves saa joka vuosi materiaalistaan kovat tehot irti. Ennakoimme tälläkin kaudella joukkueelle sijoitusta kuuden sakkiin.

Kyseessä on myös Ilveksen sarja-avaus. Takana on hyvä cup-jakso KPV:n tavoin, ja Ilves eteni niin ikään Suomen Cupin välieriin viime lauantaina. Ilves kaatoi kovan Hongan vieraissa rangaistuspotkujen jälkeen.

Ottelu pelataan Seinäjoella, mikä syö KPV:n kotietua. Betserin tarjous KPV +0,5 kertoimella 1,93 on silti mainio valinta. Tasoero Ilvekseen ei ole niin iso, kuin vedonlyöntimarkkina antaa ymmärtää.

Lue myös: Veikkausliiga kausiennakko 2019

Allsvenskan: Östersund-Falkenberg (klo 16:00)

Allsvenskanissa pelataan sunnuntaina kolme ottelua, ja mielenkiintomme kohdistuu Pohjois-Ruotsin otteluun.

Östersund on ollut viime vuosina vakaa ylemmän keskikastin joukkue Allsvenskanissa. ÖFK on löytänyt sarjassa oman paikkansa tietynlaisella pelityylillä ja joukkueella. Pohjois-Ruotissa nähdään jälleen tällä kaudella mielenkiintoisia pelaajia, kuten mm. Ravel Morrison.

Allsvenskan-avaus ei olisi voinut olla vaikeampi, sillä ÖFK pelasi mestari AIK:ta vastaan vieraissa. Matsi päättyi 0-0, eli saldona oli erinomaisesti onnistunut puolustustaistelu.

Vierasjoukkue Falkenberg on yksi tämän kauden nousijoista Allsvenskanissa. FFF:n edellinen visiitti pääsarjaan päättyi putoamiseen karmaisevalla saldolla 2-4-24. Joukkue palasi hieman yllättäen Allsvenskaniin vain kahden kauden jälkeen.

Falkenberg kohtasi avausottelussaan Örebron ja nappasi heti kauden avauspisteet todella tärkeällä 1-0 voitolla. FFF voitti xG:n selkeästi täysin luokattomasti hyökkäyspäässä esiintynyttä Örebrota vastaan.

Sarjanousija Falkenberg on rankattu yleisesti ottaen sarjajumboksi, eikä yksi voitto vielä oleellisesti muuta tätä asetelma. Östersund pääsee nyt kotikentälleen suosikkiasemaan, ja luvassa pitäisi olla kyllä peliä pääasiassa yhteen päätyyn.

Arvioimme Falkenbergin tason vedonlyöntimarkkinoita heikommaksi, ja näin ollen ÖFK:n ottelussa kertoimia suuremmaksi suosikiksi. Aasialainen -1,0 tasoitus maistuu in 1,81 kertoimella nätisti, eli saat rahasi takaisin tasan yhden maalin voitolla. Myös yli 2,5 maalia kertoimella 1,85 maistuu todella hyvin.

Lue myös: Allsvenskan kausiennakko 2019

Eliteserien: Haugesund-Sarpsborg (klo 19:00)

Norjan pääsarjassa pelataan Ruotsin tavoin toista sarjakierrosta. Haugesundissa ovat vastakkain kaksi hyvin erilaisen kauden pelannutta seuraa.

Kotijoukkue FKH suoritti vuosi sitten erinomaisesti ja päätyi lopulta neljännelle sijalle. Tämä tarkoittaa Rosenborgin cup-voiton myötä sitä, että Haugesundissa nähdään Eurocup-otteluita kolmannen kerran kuuden vuoden sisään.

Haugesundin menestyksen takuuna olivat erinomaiset kotiotteluta: saldo 10-2-3 oli niin kova, että ainoastaan Molde keräsi kotonaan enemmän pisteitä. Haugesundin menestyksen odotetaan jatkuvan myös ensi kaudella. Yleisesti ottaen joukkueen uskotaan putoavan sarjan puoliväliin, mutta me näemme FKH:n sijojen 4-5 joukkueena.

Vierailija Sarpsborg on ollut vuodesta 2016 lähtien yksi sarjan Eurocup-kandidaateista. S08 pääsikin viime kesänä Eurooppa-liigaan selvittäen kaksi karsintakierrosta. Lopulta Sarpsborg jäi I-lohkon viimeiseksi.

Eurooppa-liiga häiritsi Eliteserien-suorituksia, minkä vuoksi S08 pelasi kotimaan sarjassa ns. välikauden. Sijoitus oli lopulta kahdeksas, mutta Sarpsborg oli pitkään sijojen 10-12 maastossa.

Haugesund oli viime kaudella aliarvostettu vedonlyöntimarkkinoilla, ja tämä sesonki näyttää alkavan samalla tavalla. FKH hävisi avauskierroksella vahvan Stromsgodsetin vieraana 3-2, mikä ei ole suuri yllätys. Sarpsborg pelasi puolestaan tasan mestarisuosikki Molden kanssa.

Haugesund ansaitsee vahvalla kotiedulla selkeän suosikkiaseman. in markkinatoppi suoralle voitolle (1X2) on todella houkutteleva 2,72 kertoimella. Voit myös ottaa Haugesund DNB:n, jos haluat varmistusta tasapelille.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!