Jääkiekon NHL

Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs, klo 02:00 Suomen aikaa.

Kotijoukkue Chicagolle ennusteltiin ennen kauden alkua jälleen vaikeaa kautta, aivan kuten viime kaudellakin kun Blackhawks jäi pudotuspelien ulkopuolelle. Nyt homma on kuitenkin saatu käyntiin mukavasti kahden jatkoaikavoiton turvin, kun vieraskaukalossa on kaatunut Ottawa Senators (3-4 JA) sekä St. Louis Blues (4-5 JA). Ratkaisijoina tutut herrat Patrick Kane ja Jonathan Toews, joiden harteilla melko pitkälti lepää koko joukkueen menestys tämänkin kauden aikana.

Chicagon ykköstorjuja Corey Crawford on tällä hetkellä sivussa tositoimista aivotärähdyksen oireista johtuen, ja näin ollen torjuntavastuun on kantanut joukkueeseen Carolina Hurricanesista hankittu Cam Ward. Maalivahtipeli ei kuitenkaan ole erityisesti kahden ensimmäisen ottelun osalta vakuuttanut, sillä Ward on kirjauttanut näiden matsien jäljiltä torjuntaprosentikseen 87.27% ja päästettyjen maalien keskiarvoksi 3.42.

Yhdeksi mestariehdokkaaksikin povattu Toronto Maple Leafs on aloittanut kauden kahdella ottelulla kotijäällään, voittaen ensimmäisessä Montrealin jatkoajan turvin nuorisotähti Auston Matthewsin täysosumalla. Toronton toisessa ottelussa joukkue koki odottamattoman tappion (3-5) Ottawaa vastaan, jota on esimerkiksi Mike Hoffmanin ja Erik Karlssonin lähtöjen jälkeen kaavailtu lähemmäs pohjamutia kuin sarjan kärkipaikkoja tämän kauden osalta.

Joukkueen sisällä ollaan varmasti viimeistään nyt tiedostettu ettei yhteenkään peliin voida lähteä ”takki auki” metsästämään täyttä pistepottia. Ryhmä josta löytyy Auston Matthewsin, John Tavaresin, Mitch Marnerin jne. kaltaisia huippunimiä, pitää pystyä parempaan, tai muuten mestaruudesta on aivan turha edes uneksia. Leafsin päävalmentaja Mike Babcock on vahvistanut, että ensi yön ottelussa Toronton maalilla tulee torjuntavastuun kantamaan Frederik Andersenin sijasta Garret Sparks -> jospa tämä toimisi eräänlaisena herätyksenä.

Toronton kärsittyä tappion viime pelissään Ottawaa vastaan, on selvää että tähän otteluun tullaan heti alusta lähtien todella kovalla sykkeellä laidat ryskyen. Torontolla riittää ratkaisijoita laajemmalla rintamalla kuin Chicagolla, joka joutuu tukeutumaan liiaksi kovapalkkaisten Kanen ja Toewsin tuomaan panokseen.

Pelivalinta: Toronto Maple Leafs

Kerroin: 2.25 @

Panossuositus: 5/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!