Indians +2,5

KERROIN

1.75
0
pv
0
t
0
min
0
s

Oilers-Indians (klo 18.30)

Isoveli Oilers on tarrannut välieräpaikkaan kaksin käsin kiinni kun se johtaa Espoon paikallista puolivälieräsarjaa otteluvoitoin 2-0. Runkosarjassa toiseksi sijoittuneet öljymiehet olivat ottelusarjaan lähdettäessä toki parin selvä ennakkosuosikki, joten sinällään johtoasema ei ole yllätys. Justus Kainulainen osui viimeksi Otahallissa vieraiden tolppien väliin peräti neljä kertaa ja kaiken kaikkiaan ”kotijoukkueen” ykkösviisikko on varsin odotetusti ollut Oilersin terävin syömähammas. Runkosarjassa kovaa jälkeä niittänyt Tuomas Iiskola ei vielä kahdessa ensimmäisessä ottelussa ole päässyt tehopisteiden makuun mutta on silti ollut todella näkyvässä roolissa. Oilersin erikoistilannepelaaminen oli hyvällä tasolla jo runkosarjassa mutta pudotuspeleissä se on tähän asti ollut vielä asteen verran parempaa. Oilers on päässyt Indiansia vastaan kuusi kertaa ylivoimalle, käyttäen näistä peräti viisi hyväkseen. Heikki Iiskola loukkasi jalkaansa ensimmäisessä ottelussa ja miehen pelikunto näin ollen on pieni arvoitus. Maalinsuulla jatkanee Joonas Kaltiainen.

Indiansin runkosarja oli todella heikko, joka osaltaan selittyy avainpeaajien lukuisilla loukkaantumisilla. Tähän asti puolivälieräsarjassa se on kuitenkin ollut allekirjoittaneen papereissa selkeästi positiivinen yllätys, vaikka 0-2 takaa-ajoasema ei välttämättä sitä anna olettaa. Avauskohtaamisessa Heimo kilisteli tolppia Otto Lehkosuon johdolla ja viimeksi kotonaan se ampui itseään omaan jalkaan kuluttaen jäähypenkkiä aivan liian ahkeraan. Loukkaantumisen jälkeen kentille palannut Aaro Astala on ollut odotetun iso vahvistus ja yhdessä Valtteri Kainulaisen kanssa kaksikko muodostaa erittäin iskukykyisen keihäänkärjen. Kokenut Perttu Puska on osunut maalipuiden väliin molemmissa aiemmissa otteluissa ja takalinjoilla Samuli Huppunen on ihastuttanut todella rohkeilla otteillaan. Maalinsuulla nuorten maajoukkuevahti Juuso Jokisalo on esiintynyt tiukassa paikassa todella hyvin.

Oilersilla on tänään mahdollisuus naulata viimeisiä nauloja paikallivastustajansa arkkuun ja kyllä se Tapiolan Urheilutalolla täysin ansaittu suosikki on. Aivan tekemättömän paikan edessä Indians ei kuitenkaan ole ja viime ottelussa se oli joukkueista jopa selvästi parempi. Tasakentällisin Heimo johtaa ottelusarjaa lukemin 5-8 ja viimeksi Otahallissa Oilers roikku pelissä mukana ainoastaan tuomareiden suotuisalla avustuksella. Oilersin kova prässi on luettu vieraiden toimesta melko helpostikkin pois ja omaan päähän kotijoukkue ei edelleenkään vakuuta. Oilers on monesti tällä kaudella repinyt tarvittavan eron ottelun voittoon jo heti avaus kympillä mutta mikäli sen alkupainostus ei tuota tulosta, on edessä jälleen todella tiukka paikalliskamppailu. Kertoimet ovat pitäneet linjansa avausottelusta vaikka Indians näyttää tällä hetkellä selvästi vahvemmalta mitä osattiin odottaa. Nostetaan vihjeeksi Indians 2,5 maalin tasoituksella, jossa vieraiden vähämaalinen tappiokin vielä riittää lunastukseen.

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *