Liverpool -2.0 ahc

KERROIN

2.04
0
pv
0
t
0
min
0
s

Bristol City

Vakiossa palataan bonuskierroksen jälkeen normaaliin päiväjärjestykseen. Tarjolla on loistavia ohipeli-ideoita etenkin Championshipin kohteista. Haasteena on löytää hyviä varmoja, jotta kupongin koko ei kasva liian suureksi.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Bournemouth (85-10-5)

Liverpool lähtee lauantain otteluun pitkästä aikaa tilanteesta, jossa se ei johda Valioliigaa. Pool on hukannut johtoasemansa kahteen tasapeliin ja Manchester Cityn viikolla pelaamaan rästiotteluun. Bournemouth jatkoi surkeita vierasesityksiään häviämällä Cardiffille 2-0. Cherries on hävinnyt nyt seitsemän vieraspeliä putkeen järkyttävällä maalierolla 3-20. Tämä saldo tuskin paranee Anfieldilla, vaikka Liverpoolilla onkin ylimääräisiä paineita. Kotivoitto on pelattu 85% ja kannattaa jättää ehdottomasti varmaksi.

2: Huddersfield-Arsenal (14-25-61)

Huddersfieldin alamäki syvenee entisestään. Terriers hävisi viikko sitten Chelsean vieraana 5-0, eikä joukkue ole tehnyt maaliakaan neljään otteluun. Edes managerinvaihto ei (odotetusti) helpottanut joukkueen tilaa. Arsenal on ollut hieman on/off -vireessä pari kuukautta. Gunners hävisi viikonloppuna Manchester Citylle vieraissa 3-1, mutta joukkue kaatoi tätä ennen Chelsean kotonaan. Arsenal ei enää ole aivan alkukauden kaltaisessa iskussa. Vierasvoitto on merkitty Vakiossa sen verran paljon, että kerran neljästä osuvan tasapelin (pelattu 14%) voi hyvin poimia mukaan.

3: Watford-Everton (41-28-31)

Vuoden vaihde ei ole ollut parasta aikaa Watfordin leirissä. Hornets pelasi viikko sitten 0-0 -tasapelin Brightonin vieraana, ja kyseessä oli kolmas voitoton ottelu peräkkän. Watford on napannut vain yhden täyden pistepotin seitsemästä edellisestä ottelusta. Evertonilla on ylimääräistä rasitusta keskiviikon Man City -ottelun vuoksi. Tosin, Toffeess lepuutti avainpelaajiaan ottelussa. Myöskään vierasjoukkueen pelivire ei ole paras mahdollinen juuri nyt. Kotijoukkue on hieman ylipelattu Vakiossa, paras merkki on 24% pelattu Everton. 1_2 tuntuu fiksuimmalta vaihtoehdolta.

4: Crystal Palace-West Ham (42-29-29)

Crystal Palace kaatoi viikko sitten Fulhamin 2-0 todella vakuuttavalla esityksellä. Eagles on ollut pari viime kuukautta selvästi alkukautta vahvempi joukkue, mutta eroa on putoamisviivan alle yhä vain neljä pistettä. West Ham taisteli hienosti tasapelin Liverpoolia vastaan maanantaina. Vieraissa Hammers on hävinnyt kolme edellistä peliään tekemättä maaliakaan. Joukkueen hieno joulukuun vire on sulanut vuoden vaihteen jälkeen. Vakion peliprosentit eivät tarjoa tähän kohteeseen kummempia peli-ideoita.

5: Southampton-Cardiff (58-25-17)

Southampton jatkoi tappiotonta liigasaldoaan viiteen otteluun Burnleyn vieraana. Voittokin oli tarjolla, mutta kolme pistettä katosi 90. minuutin maaliin. Saints on tällä hetkellä koko kauden parhaassa vireessään ja nousee koko ajan sarjataulukossa. Cardiff taisteli hienon voiton Bournemouthista viime lauantaina. Walesilaiset voivat yhä säilyttää sarjapaikkansa, mutta tämä temppu vaatii venymistä juuri tällaisissa otteluissa. Southampton on selkeä suosikki, mutta ei sentään Vakion peliprosenttien mukainen. Haetaan riville arvoa ja ohitetaan tylysti 63% merkitty kotivoitto, jonka pelikannatus varmasti vielä nousee.

6: Brighton-Burnley (47-28-25)

Brightonin kausi näytti olevan 2 kuukautta sitten turvallisessa keskikastissa, mutta joukkue on voittanut joulukuun alun jälkeen vain yhden kymmenestä ottelustaan. Peliesitykset ovat kentällä hyviä, mutta marginaalit eivät ole Brightonin puolella. Burnley pelaa sen sijaan kauden parasta futistaan. Clarets on pelannut kuusi liigapeliä putkeen saldolla 3-3-0 ja hävinnyt edellisen kerran Boxing Dayn ottelussa Evertonille. Vastakkain ovat kaksi suht tasavahvaa joukkuetta, tosin Brighton on paperilla hieman laadukkaampi. Vakiossa fiksuin valinta on jättää hieman alipelattu Brighton varmaksi.

7: Stoke-WBA (30-31-39)

Stoken kausi jatkuu täynnä pettymyksiä. Potters ei ole saanut materiaalistaan tehoja irti edes manageria vaihtamalla, sillä saldona on neljä tappiota viidestä edellisestä liigapelistä. Joukkue hävisi viikko sitten Hullin vieraana 2-0. WBA on myös kompuroinut viime otteluissaan: saldona on vain yksi voitto viidestä pelistä. Viikko sitten Albion hukkasi 2-1 kotijohdon kärkikamppailussa Boroa vastaan 2-3 tappioksi. Kyseessä on varsin tasaväkinen ja vähämaalinen matsi, jossa West Bromwich ansaitsee pienen suosikkiaseman. Vakiossa kohteen voi pelata esim. X2, joka tarjoaa laajan peiton todennäköisyyskenttään. Vain 27% pelattu risti on syytä poimia mukaan.

8: Sheffield Weds-Reading (48-29-23)

Sheffield Wedsin nousua omalle tasolle odoteltiin koko syyskausi, mutta turhaan. Tilanne alkoi parantua vasta manageri Jos Luhukayn potkujen jälkeen joulukuun lopulla. Nyt ohjaksissa on kokenut kettu Steve Bruce (ex Aston Villa), joka on saanut Wedsin rivit järjestykseen: saldo 4-2-1 edellisestä seitsemästä liigapelistä. Reading on alkanut myös parantaa otteitaan merkittävästi manageri Paul Clementin potkujen jälkeen. Royals on kentällä huomattavasti aiempaa parempi, mutta maalinteko ja voittaminen on yhä vaikeaa. Sheffield Weds on pelattu Vakiossa peräti 67%, joten tässä kohteessa haetaan yllätystä (X2) ja toivotaan Reading-puolustuksen pysyvän tiiviinä!

9: Derby-Hull (44-28-28)

Hienon alkukauden pelannut Derby on menettämässä otettaan kuuden joukossa. Rams on voittanut vain kaksi kahdeksasta liigapelistä eikä vakuuta juuri nyt. Manageri Frank Lampardin on löydettävä lääkkeitä joukkueen herättämiseksi. Hull on pelannut upeasti edelliset pari kuukautta ja noussut sarjan pohjilta playoffs-paikkojen tuntumaan. Viikko sitten Tigers kaatoi Stoken kotonaan puhtaasti 2-0. Derby on pelattu Vakiossa pahasti liikaa, joten tässä kohteessa hypätään kovassa vireessä olevan vierasjoukkueen kelkkaan ilomielin! X2.

10: QPR-Birmingham (39-27-34)

Komean alkukauden pelannut QPR on ajautunut viiden ottelun voitottomaan putkeen. Ärrät hävisivät viikko sitten Wiganille 2-1 ja tätä ennen kotona myös Prestonille 1-4. Nyt joukkue alkaa olla enemmän tasonsa mukaisilla sijaluvuilla. Birmingham katkaisi oman viiden ottelun voitottoman putkensa kaatamalla Nottinghamin tärkeässä matsissa viikko sitten 2-0. Brummies on yhä tyrkyllä kuuden sakkiin, mihin joukkueen materiaalilla voi hyvinkin päästä. Kyseessä on hyvin ympäripyöreä ottelu, jossa QPR on marginaalinen suosikki. Vakion peliprosentit ovat aivan kohdallaan. Haetaan tässä jatkoa QPR:n heikolle vireelle ja pelataan ohi kotivoitosta.

11: Blackburn-Bristol City (33-30-37)

Sarjanousija Blackburn on ollut vuoden vaihteen jälkeen huimassa vireessä. Rovers voitti neljä liigamatsia putkeen ja nousi jopa playoffs-paikkojen tuntumaan. Viikko sitten tuli lunta tupaan, kun joukkue hukkasi 0-2 johdon 5-2 tappioksi Brentfordin vieraana. Bristol City on yksi sarjan kovakuntoisimmista joukkueista. Takana on viisi voittoa putkeen, eikä Robins ole hävinny sitten marraskuun lopun. Upea vire on nostanut Bristolin jo playoffs-paikoille. Kyseessä on tiukka ja vähämaalinen matsi, jonka peliprosentit ovat aika hyvin kohdallaan. Vain 35% pelattu Bristol City on hyvä aloitusmerkki – vaihtareita voi heittää oman maun mukaan.

12: Swansea-Millwall (50-26-24)

Swansean tasapaksu kausi etenee turvallisesti keskikastissa. Viikko sitten joukkue hävisi Bristol Cityn vieraana 2-0, mikä oli ensimmäinen tappio viiteen kierrokseen. Swans pelaa hyvin materiaalinsa mukaisella tasolla. Millwall on kamppaillut koko kauden putoamisviivan tuntumassa. Takana on kolme voitotonta ottelua, ja surkea kotitasuri Rotherhamia vastaan huolestuttaa. Millwallin puolustus toimii sentään kelvollisesti, mikä auttaa hakemaan pisteen myös Walesista. Tähän täytyy luottaa myös Vakiossa, sillä ykkönen on pahasti ylipelattu (65%). Swansean ohitus tarjoaa hyvän valuen.

13: Nottingham-Brentford (39-29-34)

Nottinghamin playoffs-paikka uhkaa karata nykyvireellä. Forest on hävinnyt kolme neljästä liigamatsista ja otti lukua myös viikko siten Birminghamin vieraana. Tammikuun alussa suoritettu managerinvaihto ei ole myöskään parantanut tilannetta oleellisesti. Brentford nousi 0-2 tappioasemasta 5-2 voittoon Blackburnia vastaan. Bees on ollut yksi alkukauden suurimpia alisuorittajia, mutta joukkueella on nyt meno päällä. Takana on kolme voittoa ja seitsemän tappiotonta peliä. Kuuden sakkiin on vielä tällä menolla realistiset saumat. Nottingham on laatujenginä pieni kotisuosikki, mutta ylipelattu Vakiossa pahasti. Paras idea on ohipeli kotivoitosta; jos kuponki alkaa tulla liian kalliiksi, voit napata kovakuntoisesta Brentfordista jopa varman!

Seuraavat Vakion ideat ovat pelikelpoisia myös vedonlyöntimarkkinoilla: Liverpool (-2 aasialainen tasoitus) @ 2,00 , Bristol City @ 2,90 , WBA @ 3,09 Pinnacle.

Parhaat varmat: 1:1, 6:1, 13:2
Parhaat ohipelit: 8:X2, 9:X2, 12:X2

Image credit: Flickr / Mark Harkin

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!