KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Suomen Ykkösessä pelataan lauantaina kaksi ottelua. Tammisaaren keskuskentällä vastakkain ovat sarjan ainoa tappioton joukkue EIF sekä piikkipaikkaa hallussaan pitävä HIFK.

Kotijoukkue EIF oli varsinainen superyllättäjä alkukevään cup-otteluissa. Ekenäs jätti lohkovaiheessa taakseen kaksi Veikkausliigajoukkuetta ja eteni aina välieriin saakka. Hyvä cup-menestys on kantanut myös Ykkösen otteluihin, sillä EIF on sarjassa neljän kierroksen jälkeen tappioitta.

Kausi alkoi lupaavasti 1-0 kotivoitolla sarjanousija KTP:sta. Tämän jälkeen EIF on pelannut kolme tasapeliä Hakaa, JJK:ta ja viimeisimpänä KPV:ta vastaan. JJK:n tekemät kaksi maalia Ekeneäs Centrumplanilla ovat ainoat EIF:n verkkoon koko kaudella. Joukkueen puolustus on siis pitänyt erinomaisesti, ja tästä tuli hyvä osoitus myös maanantain vaikeassa vieraspelissä Kokkolassa.

Vierailija HIFK putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta. Punapaidat värittivät Suomen korkeinta sarjatasoa kolmen kauden ajan, kunnes noutaja tuli viime syksynä täysin ansaitusti.

IFK:n riveissä jatkaa yhä lukuisia kokeneita liigapelaajia, kuten maalivahti Tomi Maanoja, puolustajat Jani Bäckman, Pauli Kuusijärvi, Tommi Vesala, keskikenttäpelaajat Jukka Halme, Esa Terävä, O-P Jurvainen sekä maalitykki Pekka Sihvola. Konkarihyökkääjä Sihvola johtaa myös sarjan maalipörssiä neljällä osumalla.

Helsingin IFK on yksi sarjan eliittijoukkueista, mutta EIF on tässä ottelussa pahasti aliarvostettu. Centrumplan ei ole helppo paikka edes IFK:lle, ja ottelu on ennakkoon hyvin tasaväkinen. Poimitaan vetoihin ilta EIF +0,5 tasoitus kertoimella 1,71 (todennäköisyysarvio 64%). Rohkeimmille on tarjolla myös EIF DNB 2,40 kertoimella, joka on aivan coin flip eli toteutuu 50% todennäköisyydellä.

EIF:n tappioton saldo jatkuu mitä suurimmalla todennäköisyydellä myös sarjakärki IFK:ta vastaan.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!