Kärpät ranking 5-9.

Kärpät lähtee viime kauden pettymyksen jälkeen tavoittelemaan jälleen suoraa playoff-paikkaa. Joukkue on yhtenäinen, mutta päävalmentajaksi ensimmäistä kertaa liigatasolla nouseva Mikko Manner on vielä katsomaton kortti. Mannerilla on ollut aikaa kypsyä päävalmentajan rooliin jo Lauri Marjamäen alaisuudessa, mutta tämä ei kuitenkaan vielä takaa onnistumista vastuuvalmentajana.

Puolustus ennallaan

Kärppien on hyvä rakentaa peliään puolustuksen varaan, sillä vain Ilkka Mikkola ripusti hokkarit naulaan ja tilalle saatiin huippukauden Mikkelissä vetänyt koko liigan peliaikakuningas Miika Koivisto. Shaun Heshka ja Lasse Kukkonen puolustuksen johtohahmoina takaavat työrauhan Jussi Rynnäkselle, joka jatkaa oululaisten selkeänä ykkösvaihtoehtona maalin suulle. Veini Vehviläinen hankittiin tuuraamaan tarvittaessa.

Hyökkäys joukkueen heikoin osa-alue

Mika Pyörälä siirtyi viime kauden päätteeksi Sveitsiin. Pyörälä oli koko liigan viime kauden tärkein pelaaja omalle joukkueelleen, joten menetys on täysin korvaamaton. Eturivin miehiä lähti muitakin ja korvaavia pelaajia ei ole pääosin löydetty heillekään. Luulajasta Kärppiin palanneeseen Julius Junttilaan kohdistuu ehkä kaikkein suurimmat odotukset. Junttilan ruotsin valloitus jäi tekemättä ja koko kauden maalisaldoksi jäi vaivaiset kolme kaappia. Tuttuihin ympyröihin palateessaan Junttila noussee jälleen noin 15 maalin mieheksi. Toinen SHL:stä siirtynyt pelaaja oli Frölundan monivuotinen luottopelaaja alivoimaspesialisti Nicklas Lasu. Nyt ruotsalainen saa vastuuta myös hyökkäyspäässä ja tulostakin sopii odotella. Junttilan ohella toiseksi ykköskentän maalipyssyksi haettiin Charles Bertrand, jolta voidaan myös edelliskautta kovempia tehoja odotella. Viime kaudella pahasti flopannut kertaalleen maalipuiden väliin osunut Mikael Ruohomaa saa toisen mahdollisuutensa ja aloittaa kauden tulosyksikön sentterinä.

Varsinaiset playoffit kutsuu jälleen

Kaiken kaikkiaan Kärppien peräpää on tilkitty huolella ja mahdolliset ongelmat ovat hyökkäyspäässä, jossa maalintekovaikeuksia oletettavasti on tuloillaan. Kärppien resurssit tuntien on jopa odotettavaa, että kesken kauden Ouluun jonkin sortin nimimiestä ulkomailta haalitaan, varsinkin jos Ruohomaa jatkaa varojen mailla pelailuaan. Yhtenäisyytensä ja tiiviin puolustuksensa johdosta Kärpät palaa kuitenkin suoraksi playoff-joukkueeksi. Todennäköisin sijoitus runkosarjassa on viides tai kuudes.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *