Mestari: Lukko

KERROIN

6
0
pv
0
t
0
min
0
s

Korona on tuonut paljon kysymysmerkkejä liigakauden kynnyksellä. Tartuntamäärät joukkueiden sisällä ovat kuitenkin pysyneet kohtuullisen pieninä, joten nähtäväksi jää kuinka kausi lopulta pystytään viemään läpi. Pohjois-Amerikan tilanteen takia liigassa nähdään etenkin alkupuoliskolla todella poikkeuksellisen laadukkaita pelaajia NHL optioilla varustettuina.

HIFK

IFK:lla on selkeä päämäärä nousta eurooppalaiseksi huippuseuraksi. Askel kerrallaan, matkaa Suomenkin huippuseuraksi on reilusti. IFK:n on ehdottomasti olemassaolevilla resursseillaan pystyttävä selkeästi nähtyä parempaan.

Valmennus: Pikkaraisella on nyt lähestulkoon pakko-onnistumisen paikka, valot ovat kirkkaat mutta kuinka Pohjois-Karjalan miehen kyvyt riittää. Lähtötilanne on kaikkea muuta kuin helppo, odotukset ovat aina IFK-leirissä korkealla.

Pre-season:

Harjoituskausi on ollut repaleinen, joukkue kärsii useammasta loukkaantumisesta ja etenkin Leskisen loukkaantuminen Ilves ottelussa on valtava takaisku hyökkäyspäähän. Huolestuttavaa myös kärkirooliin povatun Broadhurstin pelikunto, pelannut ainoastaan yhden harjoitusottelun hyvin keskinkertaisella esityksellä.

Hyökkäys: Sentteriosasto on juuri nyt aivan liian kapea, mikäli joukkue todella tähtää kärkisijoille. Broadhurst on kaikenlisäksi täydellinen kysymysmerkki, ainoastaan kaksi harjoitusottelua pelanneena hänen iskukyvystä ollaan syystä huolissaan. Nuorelta Lundellilta odotetaan lopullista läpimurtokautta ja tämä on hyvinkin mahdollista ison vastuun myötä. Laituriosasto on kunnnossa, mutta sielläkin on pieniä loukkaantumisia, joista tärkeimpänä luotettavan Sallisen loukkaantuminen.

Puolustus:

Peräpää on hyvin pitkälle viime kauden pakisto, Karjalainen hankittiin pitämään oman maalin edusta puhtaana. Puolustus on tasapaksu, ei lähelläkään kärkijoukkueiden tasoa. Teräväiseltä ja Winbergiltä odotetaan myös paljon.

Maalivahdit: Tuohimaa kantaa selkeän ykkösmaalivahdin roolia, paikkaajat Halonen/Taponen on hyvin pitkälti kysymysmerkkejä

Arvio kaudesta 2020-2021: IFK on peruslaadukas nippu, mutta tämän hetken rosteri ei riitä mihinkään muuhun kuin kamppailuun kuuden sakkiin pääsystä. Seuralla on kuitenkin mahdollisuus vahvistaa rajustikin rosteriaan kauden aikana.

SaiPa

Saimaan Pallo on ollut Tero Lehterän alaisuudessa vailla identiteettiään. Tuntuu että seura sekä joukkue on hukannut sen kaikken tärkeimmän. Viime kausi oli monellakin tapaa erittäin surullinen kausi Saimaan rannoilla, eikä vähiten seuraikoni Ville Kohon uran päättymisen takia. Ville Koho jos kuka olisi ansainnut täyden Kisapuiston, ikimuistoisen päätöksen uralleen. Kausi oli raskas niin kannattajilla, joukkueelle sekä tottakai organisaatiollekin.

Valmennus: Tero Lehterän korulauseet ja aiheen ohi höpinät ovat Lappeenrannassa jo huonolla tapaa ”klassikoita”. Teron oman uran kannalta nyt on kyseessä todella tärkeä kausi, näytöt SaiPan peräsimessä ovat kaikkea muuta kuin vakuuttavia. Imuakaan Lappeenrantaan ei juuri ole, itseään vahvana nuorten pelaajien kehittäjänä pitävä Espoolainen ei tällä hetkellä nuoria lahjakkaita pelaajia houkuttele.

Pre-Season: SaiPan pre-season antaa uskoa selkeästi aiempaa paremmasta. Joukkue on kuitenkin pelannut mm.kolme Pelicans ottelua, jotka taatusti jonkin verran vääristi tilanetta Lahtelaisten sekavan tilanteen takia. Joukkue ei ole kohdannut liigan huippujoukkueita, mutta siitäkin huolimatta nähtävissä on ollut että aiempina kausina pahasti vaivannut raskasjalkaisuus on vähintäänkin vähentynyt. Pirteä pre-season jokatapauksessa.

Hyökkäys: Koskirannan tulo on valtava asia joukkueelle. Todennäköisesti pelillinen anti ei ole kuitenkaan se tärkein asia. Joukkue saa jalkeille vahvan ykkösen, mutta tämän takaa hyökkäys on pitkälti hyvin harmaata massaa. Pidempään odoteltu Santeri Virtasen tasonnosto ainakin harjoituskauden perusteella näyttää olevan hyvinkin perusteltu.

Puolustus: Lainasopimuksella SaiPaan saatiin yksi kovimpia hankintoja vähään aikaa kun isokokoinen Jacob Movevare siirtyi SaiPaan. Veeti Vainiolta odotetaan EHT-tasoa tälle kautta, esteenä hänellä tähän on ainostaan oma pääkoppa sekä tottakai välttyminen loukkaantumisilta. Tämän lisäksi Grman ja Bernhardt muodostaa erittäin laadukkaan kakkosparin. Joukkueen puolustus on laadukas mutta erittäin kapea, Olkkonen on selkeästi noussut Riikolan edelle ja Kojo ottaa isännän roolin kolmosparissa.

Maalivahti: Niclas Westerholm ja slovakki Matej Tomek. Todennäköisesti Westerholm aloittaa ykkösenä. Tomek ei ole harjoituspeleissä juurikaan vakuuttanut, toki kohdalle on sattunut hyvinkin vaikeita otteluita kuten ensimmäinen Pelicans ottelu Lahdessa. SaiPa pelaa jälleen riskipeliä tällä osastolla, Westerholm ei ole pystynyt olemaan liigajoukkueen ykkösmaalivahdin vaaditulla tasolla kuin yksittäisissä peleissä ja vieläpä usein nämä huippuottelut on sattunut juurikin panoksettomiin otteluihin. Westerholm pelasi toki edelliselläkin kaudella useamman hyvän ottelun putkeen, mutta nämä vahvat otteet painottui loppukauteen, kun peleissä ei enää panosta ollut.

Arvio: Mukana kamppailussa kympin sakkiin, mutta tämäkin jäänee lopulta haaveeksi.

JYP

Valmennus: Pekka Tirkkonen/Santanen kaksikko on tuttu jo SaiPa ajoilta. Haastavan tilanteen edessä JYPssä.

Pre-season: Aivan karmaisevan huono pre-season. Joukkue on ollut aivan sekaisin pelistä toiseen. Yksittäisiä hyviä eriä, mutta isossa kuvassa surkeaa suorittamista.

Puolustajat: Kalteva kantaa jälleen isoja saappaita, Salonen säestää mutta hänelläkin alla vaikea kausi TPS:ssä. Onko Anttoni Hongasta tai Lintuniemestä ottamaan vielä seuraavaa askelta liiga tasolla. Erittäin heikko puolustus, yksi heikoimmista koko sarjassa.

Hyökkääjät: Lahtinen voi olla erinomainen haku. Palmun ja Nättisen paikkaaminen on mahdotonta nykyhankinnoilla. Siikoselta odotetaan paljon, mihin riittää konkariosaston Immosen ja Tuppuraisen eväät? Paljon kysymysmerkkejä, mutta ennusmerkit on tällä hetkellä heikot.

Maalivahdit: Vehviläisen tulo oli elintärkeää JYP:lle, kauteen lähtö Ruusun ja Parkkisen voimin olisi ollut kovin huolestuttavaa.

Arvio: JYP on rankattu aivan liian korkealle monessakin arviossa. Puolustus osasto on niin heikko, eikä hyökkäys riitä kompensoimaan riittävästi. Projekti aluillaan, tämä kausi ei ole vielä JYPin. Tällä joukkueella on maksimisuoritus kymppisija.

Kärpät

Pre-season: Tulosten valossa pre seasonilla vahvasti esiintynyt joukkue, mutta tulosten takaa on on myös huolenaiheita. Tulosvastuu on ollut järkyttävän kovasti ykkösketjun harteilla, etenkin Puljujärvi on ollut järkyttävän kovassa iskussa ja mikäli hänen vire jatkuu nähdynlaisena niin paluu kirkkaisiin valoihin lienee lähellä ellei jopa selviö.

Valmennus: Mikko Manner on onnistunut erinomaisesti Oulussa, joukkue on kaudesta toiseen erittäin laadukkaasti valmennettu.

Hyökkäys: Kärpät teki erinomaisen hankinnan hankkimalla kerhosta erittäin kokonaisvaltaisen sentterin Cody Kunykin. Codylla on erinomainen kyky saada ketjukavereistaan kaikki irti, hän tekee todella harvoin mitään typerää, on ennenkaikkea älykäs pelaaja. Tämä Kärppien ykköskentällinen näyttää harjoituskauden perusteella pitelemättömältä. Isot kysymykset on miten paljon tukea he saavat muilta ketjuilta ja mihin saakka Puljujärvi on joukkueessa.

Puolustus: Sulakin hankinnan myötä saatiin paljon kiekollista osaamista, muutoin Kärppä pakisto on tuttua kauraa edellisiltä kausilta. Kiekollista taitoa pakistossa ei ole liikaa.

Maalivahdit: Maalivahtipeli on uomissaan Rybarin ja Annusen toimesta

Arvio: Kärpät ei ole meidän papereissa ykkössuosikki, TOP3 joukkue kuitenkin. Voittamisen kulttuuri on poikkeuksellisen vahvaa.

Kausiveto ille

Kärpät vs Lukko H2H – paras loppusijoitus playoffsit mukaan lukien

Pelataan: Lukko @ 2,10

Betsaa tästä

Ilves

Valmennus:Jouko Myrrä on vielä katsomaton kortti.

Pre-season: Pirteitä otteita harjoituskaudella, Ilves on taatusti valmis jo alkukaudesta.

Hyökkääjät: Ruotsalaisen ja Suomen tähdittämä hyökkäys on erittäin mielenkiintoinen yhdistelmä jälleen kerran. Laajuutta löytyy hyvin sekä potentiaalisia läpimurtopelaajia Järventien muodossa. Ilves sai myös kaivattua ilkeyttä kun paha, jopa lievästi sikamainen Vartiainen pukee Ilves paidan päälleen.

Puolustus on hyvin pitkälle viime kauden runko. Harjoituskauden perusteella Imatralaislähtöinen Airola vaikuttaa erinomaiselta haulta tuomaan lisää laajuutta pakistoon.

Maalivahdit: Dostal on erinomainen ykkönen, jota säestää hyvin Kolppanen/ Mäkinniemi kaksikko jossa voi hyvinkin käydä niin että nuorempi Mäkiniemi saa jopa enemmän vastuuta.

Arvio:Ilves on erinomainen haastaja kärkikolmikolle, taistelee sijoista 4-6.

Ässät

Valmennus: Selinin toinen kausi. Nyt käsissä on selkeästi menestyksenkin mahdollistava materiaali.

Pre-season, etenkin hyökkäyssuuntaan todella vaisua tekemistä, parhaalla kokoonpanolla ei vielä kokemusta.

Pre-season: hieman repaleinen, useampia pelaajia loukkaantuneena.

Hyökkääjät: Mika Niemen hankinnan myötä joukkue vaikuttaa erittäinkin iskukykyiseltä. Kärkipelaajat on laadukkaita, Merkley poikkeuksellisen kova hankinta Poriin.

Puolustajat: Borgman,Stengvist on erinomainen runko jonka ympärille puolustus rakentuu. Stengvist pelasi erinomaisen kevät puoliskon ja nousi liigan kiekollisten puolustajien eliittiin.

Maalivahdit:Aittokallio, Söderström on erinomainen kaksikko. Aittokallion viime kausia on haitannut loukkaantumiset, potentiaalia on paljon.

Arvio: Ässät kamppailee sijoista 8-10, paikka kympin sakissa pitäisi olla selviö.

Tappara

Valmennus: Rautakorven kanssa tehtäviä vaihtanut Tapola palaa päävalmentajaksi kolmen vuoden sopimuksella. Vahva organisaatio, ympäristö/organisaatio antaa erinomaiset mahdollisuudet onnistua.

Pre-season: Vaihtelevaa, potentiaali näkynyt, mutta otteet heitellyt vahvasti puolelta toiselle kuten odotettua vaihtuvuuden takia.

Hyökkääjät: Vaikkakin Tappara menetti paljon tehopisteitä Karjalaisen, Morleyn ja Ojamäen myötä, Tappara sai myös tulopuolella valtavasti. Peltola tuo järkyttävän määrän johtajuutta, Spacek oveluutta ja luovuutta. Tapparan hyökkäys on kokenut ja se on kasattu viisaasti. Joukkueessa on monenlaista osaajaa.

Puolustus: Koki kovan muutoksen. Hankitut pelaajat on toki profiililtaan kovaa luokkaa Parlettin ja Moravcikin johdolla.

Maalivahdit: Hrachovina ja Heljanko on luotettava kaksikko, josta menestys ei jää kiinni.

Arvio: Tappara on top2 joukkue tällä kaudella.

Lukko

Valmennus: Virran Lukko oli viime kauden kevät puoliskon paras joukkue, aivan käsittämättömään vireeseen yltynyt Raumalaisporukalla jäi taatusti KooKoo tavoin paljon hampaankoloon. Valmennuksesta menestys ei jää tälläkään kaudella kiinni.

Pre-season: on ollut lukon osalta vaihtelevaa, mutta selkeästi noususuuntaista. Potentiaali on tullut selkeästi esille ja peli on parantunut niin kuin olettaa sopiikin.

Hyökkäys: paperilla hyökkäys on ehdottomasti liigan kärkeä ja mikä parasta joukkueessa on paljon pelaajia jotka on menossa urallaan vahvasti ylöspäin.

Puolustus: paperilla ehdottomasti liigan kärkeä, ja hyökkäyksen tavoin vahvasti ylöspäin meneviä pelaajia.

Maalivahdit: selkeästi ainoa osasto, joka voi olla kirkkaimman kruunun esteenä.

Arvio: Lukko on top2 joukkue tällä kaudella.

Kausiveto ille

Liigan mestari playoffsit mukaan lukien

Pelataan: Lukko @ 6,00

Betsaa tästä

Sport

Valmennus: Risto Dufva jatkaa. Sport ei ainakaan toistaiseksi ole lähtenyt lainapelaajien linjalle. Tämä voi olla hyväkin väylä joukkuehengen ja joukkueen tiivistymisen suhteen.

Pre-season: Pirteää, uhrautuvaa. Maalintekijöiden puute?

Hyökkääjät: Ruotsalaiskaksikon on onnistuttava, tämän kauden alun tähtiloistossa joukkue näyttää paperilta kieltämättä hyvinkin harmaalta massalta jos vertaa moneen muuhun

Maalivahdit:Niko Hovinen ja Rasmus Reijola, Hovisen viime kausi oli vaikea ja Reijola on hyvin pitkälti katsomaton kortti. Maalivahtipeli on iso kysymysmerkki myös Sportin kohdalla. SaiPan jälkeen heikoin kaksikko liigassa.

Arvio, Kolmen heikoimman joukkueen joukossa.

KalPa

Valmennus, koko valmennustiimi jatkaa. Miettinen jatkaa päävalmentajana.

pre-season: KalPa on pelannut ajoittain erinomaisiakin otteluita, tulos ei ole useinkaan vastannut ottelutapahtumia. Esimerkiksi ottelu Kärppiä vastaan oli tappiosta huolimatta kaksi erää selkeää Kuopiolaisten hallintaa. Viimeistelyssä isoja haasteita harjoituskaudella.

Hyökkäys: Texierin kaltaisten huippupelaajien saaminen Liigaan on iso piristysruiske. Luostarinen, Pitkänen, sebok ja Kantola jatkaa laadukkaiden hyökkääjien listaa. Tämän lisäksi kun kärjen takana on useampia todella potentiaalisia nuoria kuten Räsänen, Aaltonen voidaan Kuopiossa olla levollisin mielin.

Puolustus: Grahamin pito KalPassa oli valtaisan tärkeää, erinomainen puolustaja kuuluu liigan ehdottomaan eliittiin, tämän takana laadukkaat Seppälä, Nousiainen, Leskinen jotka ovat kaikki tulevaisuuden huippupuolustajia niin tälläkin saralla voidaan olla levollisena. Tämän lisäksi monipuolinen Mattila, sekä hyvä liigatason puolustaja Lappalainen täydentää hyvän kokonaisuuden.

Maalivahdit: Kilpeläinen, Perhonen kaksikko ei ole lähtökohtaisesti edes hyvää tasoa. Kilpeläisellä vaikea viime kausi ja Perhosen suoritusvarmuus on iso kysymys jälleen.

Arvio: Mikäli maalivahtipeli onnistuu on KalPalla täydet edellytykset kilpailla jopa paikasta kuuden sakkiin. Monessa arviossa aivan liian alas rankattu joukkue. Iso potentiaali.

KooKoo

Valmennus: Ahokas on erinomainen esimerkki siitä miten tärkeää etenkin pienille seuroille on päävalmentajan valinta. Ahokas on taatusti nuorten pelaajien keskuudessa haluttu valmentaja, tämä on osaltaan isossa roolissa kun nuoret eteenpäin urallaan menevät pelaajat tekee seura valintoja. Ehdottomasti viime kauden paras valmentaja.

Pre-season: KooKoo jatkaa siitä mihin viime kaudella jäi. Joukkue pelaa edelleen raikasta ja erittäin liikkuvaa kiekkoa. Korona tapaukset on tottakai hieman sotkenut valmistautumista.

Hyökkääjät: KooKoo hankki erittäin mielenkiintoisen pelaajan Jokereista kun hyvän rannelaukauksen omaava Ahti Oksanen siirtyi KooKooseen. Tämän lisäksi Mingoian saaminen myös tämän kauden joukkueeseen on erittäin kova suoritus, noin kovan luokan pelaajan pitäminen seurassa on selkeä osoitus siitä että tällä hetkellä Kouvolassa on pelaajan hyvä olla. Jälleen pre-seasonilla vakuuttavia otteita esittäneen Joonas Odenin otteet luo kovia odotuksia myös koko kaudelle.

Puolustajat: Tapparassakin kovia tehoja takoneen Ytterellin ja Tuulolan hankinta on kova hauiksen näyttö seuralta. Oma kasvatti Arttu Pelli on ollut suorastaan loistava harjoituskaudella. Puolustus on laadukas ja siinä on Seppälän ja Pellin tapaisia potentiaalisia läpimurtopelaajia.

Maalivahdit: Brattström on selkeä ykkönen, isokokoisella ruotsalaisella on edellytykset olla liigan eliittiä.

Arvio: Kouvolassa jäi paljon hampaankoloon viime kaudesta, kaikki ennusmerkit viittaa flow:n jatkuvan. KooKoo tavoittelee paikkaa jopa kuuden sakkiin, kuitenkin lähestulkoon takuuvarma 10 sakin joukkue.

HPK

Valmennus: Aika Pennasen jälkeen. Tiilikainen aloittaa aivan uuden aikakauden. Pennanen toi valmennustiimineen kovan vaatimustason organisaatioon ja sai ansaitun kruununsa. Saappaat on suuret, ainekset vaikeaan kauteen nähtävissä. Rakennusprosessi on vasta alussa.

Pre-season: Otteet eivät ole vakuuttanut, toki useampia otteluita pelattu enemmän tai vähemmän ei ykkösmiehistöllä.

Hyökkääjät: Kaikkien huulilla on ollut Kontiolan paluu pitkän KHL rupeaman jälkeen liigaan. Konna on taatusti älykkyydeltään etenkin ylivoimalle täsmäase. Iso kysymys hyökkäyksen suhteen on mihin suuntaan Innala jatkaa. Viime kausi oli toki hyvä sekin, mutta onko suunta minne? Hyökkäys on kohtuu laadukas, mutta esimerkiksi Mankisen otteet eivät ole vakuuttaneet viime kausina eikä myöskään pre-seasonilla.

Puolustus: Frimannin ja Nikkilän lähdöt ovat valtaisa isku. Koistinen, Ikonen, Räsänen kolmikko on hyvin kaukana tästä kaksikosta. HPK pakisto on yksi sarjan heikoimmista, ellei rajusti sanottuna jopa heikoin. Latvala on kaukana liigatasosta, Räsänen ei ole esittänyt mitään mikä tukisi ajatusta liigajoukkueen pelaavan kokoonpanon paikasta.

Maalivahdit: Voutilainen aloittaa ykkösenä, mutta pystyykö suoriutumaan riittävällä tasolla. Lebedeff otteet tähän saakka epävarmoja.

Arvio: HPK on rankattu useassa ennakossa aivan liian ylös. Taistelee paikasta kympin sakkiin, ei eväitä parempaan.

Kausiveto ille

HPK vs KooKoo H2H – paras loppusijoitus playoffsit mukaan lukien

Pelataan: KooKoo @ 1,85

Betsaa tästä

TPS

Valmennus: Raimo Helmisen näytöt valmentajana ovat vielä olemattomat. Yllätys vuoden pesti, kova näytön paikka Raipella.

Pre-season: Välähdyksiä paremmasta, epätasaista. Suunta kuitenkin selkeästi ylöspäin, aikaisemmilta kausilta TPS:n tavaramerkkinä oli haluton neppailu on harjoituskaudella ainoastaan yksittäisten pelaajien osalta nostanut päätään.

Hyökkääjät:Kolmikko Kestner, Ishakov ja Ibragimov on harjoituskaudella näyttänyt erittäinkin lupaavilta, tämän lisäksi etenkin Pajuniemi on ottamassa isoja harppauksia ja on läpimurtokauden partaalla. Ortega on väläytellyt mutta yleiskuva on ollut erittäin laiskaa tekemistä. Potentiaalia miehessä kuitenkin on valtavasti.

Puolustus: koki ison muutoksen, aiheestakin. Hankinnoista etenkin Bohm ja Ivarsson vaikuttaa hyvälle. Bibic taas vastaavasti erittäin heikolta. Larsson, Ivarsson ja Bohm on kuitenkin kelpo runko puolustukselle.

Maalivahdit: Luukkonen/Tirronen/Karejev on kelpo kolmikko.

arvio: TPS on yllätysvalmis, toki voi ottaa hieman aikaa että täysi potentiaali tulee esiin, mutta mahdollisuudet ovat olemassa. Jääminen 10 sakin ulkopuolelle olisi paha epäonnistuminen.

Jukurit

Valmennus: Kauppisen näytöt ovat vielä hyvin pieniä.

Pre season: Korona on vaikuttanut paljon Jukureiden valmistautumiseen liigan kynnyksellä

hyökkääjät: Abramovin tulo Jukureihin oli valtavan tärkeä asia, joukkueen ratkaisuosasto on äärettömän kapea. Löfman on erittäin hyvää liigan tasoa, vaikkakin loukkaantumiset ovat parhaan terän jo syöneetkin.

Puolustajat: Galvas, Rindell ja Jakovenko muodostaa nuoren lupaavan Kokkosen ohella kohtuu laadukkaan rungon. Puolustus on selkeästi hyökkäystä laadukkaampi, mutta materiaali on todella todella kapea.

Maalivahdit:Rajaniemi / Randelin. Rajaniemi on ehdottomasti liigan aliarvostetuimpia maalivahteja. Fyysisesti vahva Rajaniemi kantaa jälleen hurjaa vastuuta ja pelannee pitkälle yli 50 ottelua terveenä pysyessään.

Arvio: Jukurit on ehdottomasti liigan heikoimpia kokonaisuuksia vaikkakin Rajaniemi pystyy pitämään ottelut usein tiukkana.

Pelicans

Valmennus:Tommi Niemelä, Juniori maajoukkueissa kunnostaunut Niemelä on vielä katsomaton kortti tällä tasolla.

Pre-season: Taustoilla on ollut kaikenlaista sekoilua, peli kaukalossa on näyttänyt suorastaan surkuhupaisalta. Sekavaa ja sekavaa, puutteita maalivahtipeliä lukuunottamatta kaikessa. Pientä valoa harjoituskaudella antoi SaiPa voitto, joskin siinäkin ottelussa pussinokat hävisivät XG:n.

Hyökkääjät: Ylösen paluu on valtava asia ja mies tekikin vahvan paluun Lahteen paukuttaen SaiPaa vastaan 2+0 tehot. Cerveny myös valtavan ison profiilin hankinta. Onnistuuko Kangasniemi jälleen Lahdessa? Björninen kantaa jälleen isoa roolia, erittäin monipuolinen liigan parhaiden aloittajien joukkoon kuuluva pelaaja on korvaamattoman tärkeä palanen jälleen pussinokkien rosterissa.

Puolustajat: Bergman ison profiilin hankinta, Oskari Laaksonen tuo kaivattua kiekollista osaamista pussinokkien rosteriin. Jurgens on polvivammansa jälkeen ollut kaukana entisestä tasostaan. Jalvanti on kokemuksellaan iso osa puolustusta, mutta ei hänkään ole vakuuttanut juuri missään. Almari tuo hyvin laajuutta kokoonpanoon.

Maalivahdit: Pelicans teki fiksun ratkaisun kun panosti selkeästi rajusti maalivahtiin, Bartosak on ollut jopa ennakko spekulointiakin vakuuttavampi. Tolvanen, Patrikainen jäänee hyvin pienille pelimäärille.

arvio: Pelicansin rosterissa löytyy tasoa, sekä ykkösmaalivahti on taatusti liigan eliitiä. Organisaatio on kuitenkin hyvin sekavassa tilassa. Joukkueen pelillinen iskukyky on näyttänyt suorastaan vitsiltä harjoituskaudella, joukkue on viikkoja perässä monia muita liigaseuroja. Tämä näkyy taatusti vielä alkukaudesta . Hyvin vaikeasti arvioitava joukkue, mikäli saa pelin ulkopuoliset sekoilut minimoitua niin edellytyksiä on kympin sakkin, mutta kausi alkaa Pelicansin osalta vaan aivan liian aikaisin.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *