KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Tänään käynnistyy MM-kisojen lohkovaiheen ratkaiseva kolmas kierros. Lähipäivinä on luvassa todella paljon otteluita, jonka motivaatio, kokoonpano, taktiikka jne. on pahasti hämärän peitossa. Niin myös tänään.

Uruguay – Venäjä

A-lohkon ykköspaikka ratkeaa Uruguayn ja Venäjän kohtaamisessa. Isäntämaa Venäjä selviää lohkoykköseksi myös tasapelillä, joten Uruguayn täytyy olla ottelussa motivoitunut voittaakseen lohkon. Päävalmentaja Tabarez ainakin lupailee näin, ja joukkue tulee ilmeisesti peliin täydellä kokoonpanolla ja 3-5-2 ryhmityksellä. Uruguayn keskikenttä ja hyökkäys on ollut toistaiseksi valtava pettymys maalipaikkojen luomisessa.

Isäntämaa Venäjä on luonut paikkoja senkin edestä ja tehnyt molemmissa otteluissa yllättävän paljon osumia. Venäjän osin pakotetut (Dzagoevin loukkaantuminen) kokoonpanomuutokset ovat toimineet mainiosti. Asenne lienee kohdallaan myös lohkovaiheen viimeisessä pelissä.

Ottelu on periaatteessa panokseton, sillä B-lohkon tilanne selviää vasta myöhemmin. Kannattaa varautua siihen, että pikkuvammoista kärsiviä avainpelaajia lepuutetaan tarpeen mukaan. Jos asenne ja kokoonpano on kunnossa, Uruguay DNB 1,99 Pinnaclelta on hurja kerroin! Joukkue on Venäjään nähden kyllä luokkaa kovempi. Vulkanbetin markkinatoppi 3,00 kelpaa myös!

Egypti – Saudi-Arabia

Lohkon toisessa ottelussa suurin mielenkiinto kohdistuu Egyptin asenteeseen ja tähtipelaajaan. Onko Liverpoolin suunnalta tullut ohjeistus pitää Salah pois turhasta ottelusta? Ja riittääkö Egpytillä asennetta hakea avausvoittoa MM-kisoissa karvaiden pettymysten jälkeen? Tämä matsi ei herätä mielenkiintoa vedonlyöntimielessä.

Portugali – Iran

B-lohkon tilanne on vielä täysin auki kolmen ensimmäisen joukkueen osalta. Portugali on hoitanut hommansa odotetusti, vaikka tiukkaa on ollut molemmissa peleissä. Espanjaa vastaan tarvittiin Ronaldo viime hetken vapari, ja Marokko-pelissä Portugali oli hätää kärsimässä koko ottelun ajan. Nyt jatkopaikka kuitenkin varmistuu tasapelilläkin.

Iran on taistellut urheasti molemmat ottelut. Se voitti Marokon onnekkaalla omalla maalilla 1-0 ja piti Espanjan tiukoilla koko ottelun ajan uhrautuvalla puolustuspelillä. Joukkue on saavuttanut nyt jo suurimman tavoitteensa kaatamalla Marokon, joten pelaajat voivat esiintyä vapautuneesti myös viimeisessä ottelussa.

Iran lähtee otteluun varmasti samalla taktiikalla kuin aiemminkin, eli aseina ovat tiukka puolustus ja oman maalin varjeleminen. Jos peli pysyy 0-0 loppuhetkille saakka, Iranilla on mahdollisuus taikoa tarvittava maali erikoistilanteesta. Paras value on Portugalin voitossa 1,69 kertoimella lta. Ottelu ei kuitenkaan herätä suurta mielenkiintoa, kun Portugalin ei ole pakko voittaa.

Espanja – Marokko

B-lohkon toinen ottelu on lähtökohdiltaan sen verran kiharainen, että vedonlyönti ei maistu siihen ainakaan ennen ottelun alkua. Espanja menee ensinnäkin jatkoon jo tasapelillä, ja suuri kysymys koskee Marokon kokoonpanoa ja motivaatiota.

Marokko pelasi loistavan ottelun Portugalia vastaan ja oli kenttäpelissä jopa parempi, mutta ei saanut palloa millään maaliin. Sama ongelma oli myös Iran-ottelun alussa. Marokko voisi paremmalla tuurilla johtaa tätä lohkoa. Nyt sen jatkohaaveet ovat menneet, joten mikä on tähtipelaajien motivaatio Espanja-otteluun? Lähteekö joukkue jälleen haastamaan vastustajansa pelillisesti vai tyytyykö Marokko vain puolustamaan kymmenellä miehellä 0-0 -tasapeliä.

Espanja saattaa myös kierrättää avainpelaajiaan tällaisessa ottelussa. Vedonlyönnin kannalta ilmassa on turhan paljon kysymysmerkkejä.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!