KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jalkapallon MM-kisat ovat edenneet mielenkiintoiseen puolivälierävaiheeseen. Lauantaina pelataan kaksi ottelua, joissa ratkotaan kaksi joukkuetta välieriin. Iltapelissä Kroatia saa vastaansa yllättävän pitkälle edenneen Venäjän.

Kotijoukkue Venäjä on ollut ehdottomasti yksi kisojen suurimpia yllättäjiä naapurimaa Ruotsin ohella. Harva olisi veikannut kumpaakaan joukkuetta kahdeksan parhaan joukkoon. Venäjällä on etunaan kotiyleisön tuki, mutta paperilla ryhmä on niin heikko, ettei pelkän kotiedun uskottu kantavan kovin pitkälle.

Venäjän todellinen iskukyky on kaiken lisäksi hieman hämärän peitossa. Se hävisi alkulohkon ainoan haastavan ottelunsa Uruguayta vastaan, mutta tuolloin Venäjän peliä sotki aikainen punainen kortti.

Neljännesvälierissä joukkue kohtasi Espanjan, eikä saanut ottelussa käytännössä mitään aikaan. Silti jatkopaikkaan riitti yksi veto maalia kohti ja rangaistuspotkukilpailu. Venäjä puolusti tiivistii koko 120 minuutin ajan ja piti Espanjan riittävän kaukana huippupaikoilta.

Kroatiaa on testattu tähän asti huomattavasti enemmän. Se kohtasi jo alkulohkossa Argentiinan, jonka Kroatia kaatoi vakuuttavalla esityksellä. Tämän lisäksi joukkue hoiteli lohkovaiheessa Islannin sekä Nigerian ja eteni neljännesvälieriin puhtaalla pelillä.

Kroatia oli myös Tanskaa vastaan vahvoilla ottelun avausjaksolla, mutta sen jälkeen joukkue hyytyi kummallisesti. Tämä huipentui jatkoajalla, jolloin supertähti Luka Modric ei onnistunut pistämään palloa verkkoon edes rangaistuspotkusta. Modric kuitenkin pudotti apinan selästään varsinaisessa rankkarikisassa ja upotti (rimaa hipoen) pallon tanskalaisten verkkoon. Kroatia eteni jatkoon vaivalloisesti, mutta urakka taitaa nyt helpottua.

Vedonlyöntimarkkina arvostaa tässä ottelussa Venäjää aivan liikaa. Viimeisen parin vuoden aikana Venäjä on kohdannut harjoituspelissä huippumaista Argentiinan, Brasilian, Ranskan ja Espanjan. Näille joukkueille on tarjottu 1,50-1,65 tasoisia kertoimia Venäjän maaperällä. Myös Espanja sai neljännesvälierissä 1,60 kertoimen Venäjää vastaan. Ja nyt Kroatialle tarjotaan yli 2,20 kertoimia! Tämä on kaiken lisäksi suurempi kerroin, mitä Kroatialle maksettiin Tanskaa vastaan.

Kerroinasetelmassa ei siis ole järkeä, sillä Kroatia on ehdottomasti yksi turnauksen huippujoukkueista. Vaikka kyseessä ei toki olekaan aivan Brasilian ja Ranskan tasoinen nippu. maksaa Kroatian voitosta jopa 2,27 kertoimen, joten poimitaan se kupongille!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!