KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

MM-kisojen analyysit jatkuvat erittäin mielenkiintoisella B-lohkolla. Siinä kisaavat hallitseva Euroopan mestari Portugali, vuoden 2010 maailmanmestari Espanja sekä altavastaajat Marokko ja Iran.

Lohkon ylivoimainen ykkössuosikki on Espanja. Päävalmentaja Julen Lopetegui johdatti joukkonsa kisoihin ilman karsintatappiota – jälleen kerran. Espanja on muuten hävinnyt MM-karsintapelin edellisen kerran vuonna 1993! Espanja lähtee kaikkiin otteluihin selvänä suosikkina, ja joukkue on luokkaa parempi myös Portugaliin verrattuna. Timanttinen puolustus yhdistettynä todella taitaviin keskikentän yksilöihin vie Espanjan todennäköisesti taas pitkälle.

Lohkon kakkossuosikki on EM-kultaa voittanut Portugali. Joukkueen yllä leijuu kuitenkin muutamia kysymysmerkkejä, sillä monet avainpelaajat alkavat olla jo iäkkäitä. Kovaluiset topparit Pepe & Bruno Alves ovat yli 35-vuotta, ja heidän edessään pelaava keskikentän kaksikko William ja Joao Moutinho ei ole myöskään tunnettu nopeudestaan. Portugali voitti EM-kultaa nimenomaan joukkueena, ja supertähti Cristiano Ronaldo tekee myös töitä yhteisen pelisuunnitelman eteen.

Ennakkoon kolmanneksi vahvin joukkue on Marokko, josta povaamme mustaa hevosta. Päävalmentaja Herve Renard on tunnettu suorastaan Afrikan taikurina, ja johdattanut Sambian vuonna 2012 ja Norsunluurannikon vuonna 2016 Afrikan mestareiksi. Nyt hän toi Marokon kisoihin 20 vuoden tauon jälkeen ilman yhtään päästettyä maalia Afrikan karsintojen lohkovaiheessa! Puolustusta johtaa timanttinen Juve-toppari Mehdi Benatia, ja keskikenttä on täynnä toinen toistaan taitavampia pelaajia. Younes Belhanda, Mbark Boussoufa sekä Hollannin Eredivisien kauden paras pelaaja, Hakim Ziyech.

Iran jää lohkossa statistin rooliin, vaikka Aasian suuri futismaa tuleekin kisoihin hurjalla statistiikalla karsintaotteluista. Pidä silmällä maalintekijävedoissa Alireza Jahanbakhsia, joka voitti Hollannin liigan maalikuninkuuden viime kaudella.

Löydät hieman laajemman analyysin sekä podcastin B-lohkosta tästä linkistä: Tutkaparin MM-kisat: lohko B

Poimitaan seuraava veto in tarjonnasta:

Ryhmän lopullinen sijoitus, top 2: Marokko 4,00

Kuten edellä tuli jo pohjustettua, haetaan B-lohkon toiseksi jatkoonmenijäksi Marokko. Joukkue aloittaa kisat kohtaamalla Iranin, josta itseluottamus saadaan hyvin nousuun. Hyvällä tuurilla jatkopaikkaan riittää tämän jälkeen tasuri Portugalia vastaan sekä kolmannella kierroksella Espanjaa vastaan, joka on varmistanut jo jatkoonmenon. Marokko on huomattavasti laadukkaampi joukkue, mitä markkina kuvittelee. Portugali on myös kaukana maailman eliitin tasosta – EM-kullasta huolimatta.

Tämän jälkeen pari -ideaa:

Viimeiseksi sijoittuva joukkue: Iran 1,80

Irania tuskin pelastaa lohkojumbon paikalta mikään. Vaikka joukkue onnistuisi pelaamaan tasapelin Marokkoa vastaan, se sijoittuu silti suurella todennäköisyydellä viimeiseksi maalieron perusteella.

Paras maalintekijä: Isco 7 – David Silva 11 – Hakim Ziyech 20

Espanjalla ei ole tällä hetkellä selvää ykköstykkiä. Diego Costa aloittaa todennäköisesti target-miehenä, mutta tämä ei ole mikään itsestäänselvyys. Costa, Aspas ja Rodrigo -trio kannattaa skipata, koska 90’ / ottelu peliaikaa ei ole taattu. Cristiano Ronaldo ohitetaan, koska näkemys on tällä kertaa hieman Portugalia vastaan. Joukkueen peli ei muutenkaan etene täysin Ronaldon kautta. Seurakaveri Andre Silvan rooli on taas alempana, ja takana on floppikausi Milanissa – ei hyvä.

Ykkösvalinta on näin ollen Isco, jolla on iso vastuu Espanjan hyökkäyspelissä. Hän teki Argentiinaa vastaan edellisessä maaottelussaan hattutempun, ja Iscon saldona on 7 maalia seitsemään matsiin Espanjan paidassa. David Silva on myös ollut hyvässä iskussa ja tehnyt 6 maalia edelliseen kymmeneen maaotteluun. Yllärihakuna toimii Marokon tähti Hakim Ziyech, joka voi hyvinkin voittaa maalikuninkuuden, jos psyykkaus Marokon osalta osuu oikeaan. Espanja lienee varsin vähämaalinen, ja lohkon ykköspaikkaan voi hyvinkin riittää vain 2-3 osumaa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!