Nämä monivetovihjeet toimivat aina

Monivetovihjeiden jakaminen on aina hieman ristiriitainen asia, sillä tässä pelissä kuitenkin pelataan käytännössä muita pelaajia vastaan. Suosittu monivetovihje saattaa pudottaa pelatun rivin kertoimia niin paljon, että sen pelaamisessa ei ole mitään järkeä, vaan kertoimet putoavat todella pahasti alikertoimiksi. Tietysti jos jotkut myyvät maaliodotusarvioita ja muita todennäköisyysarvioita, joita sitten pelaajat voivat käyttää halunsa mukaan on hieman ymmärrettävämpää, koska silloin kaikki vihjeen lukijat eivät välttämättä pelaa täysin samalla idealla. Monivedossa on kuitenkin perus periaatteita mitä noudattamalla pääset kiinni hieman suurempiin kertoimiin. Samalla myös kerromme hieman kuinka monivetokertoimet muodostuvat ja kuinka tämän kaltaisissa peleissä kannattaa rivejä rakentaa.

Monivedon kertoimet perustuvat pelivaihtoon sekä siihen kuinka pelaajien panostukset ovat jakautuneet. Voimme avata tätä vaikka pienellä esimerkillä oletetaan että monivedon pelivaihto on 100k€, monivedon palautusprosentti on 70% mikä tarkoittaa että 70k€ jaetaan pelaajien kesken jotka veikkaavat oikean rivin. Tästä voittopotista saattaa mennä myös osuus 2.voittoluokalle, mikäli kyseessä on supermoniveto, 3 tai 4 kohteen jääkiekkomoniveto tai 3 kohteen pesäpallomoniveto. Tällöin voitonjako on 50% kaikki oikein veikanneille sekä 20% toiselle voittoluokalle. Tästä tietysti jokainen ymmärtää että mikäli kaikki veikkaavat samoja tuloksia jää voittopotti/ osunut rivit todella pieneksi. Joten kannattaa pyrki hieman pelaamaan ns. muita pelaajia vastaan.

Pääsääntöisesti monivedossa ei kannata pelata suosikkien suuria voittoja, eikä rivejä mikä ovat geneerisiä. Eli esimerkiksi huomaa että 123-01 tulokset joka peliin eivät tuota ylikertoimia pelaatuna joka otteluun, koska pelaajia jotka pelaavat tämän tyyppisiä joka lappuun sen enempää joukkueita katsomatta on todella paljon. Ei myöskään kannata ihan liikaa hakea isoa kerrointa, koska myöskään liian hullujen rivien hakeminen harvoin on odotuarvollisesti kannattavaa ja vaikka noiden rivien pelaaminen oliskin niukasti +EV niin pelikassan hallinnan kannalta se on niin lähellä lottoamista, että siinä äkkiä varakkaampikin pelaaaja katkeaa.

Tässä on parhaat monivetovihjeet joka kierrokselle

Altavastaajan pienet voitot ovat varmasti tuottoisin tapa pelata moniveto pitkässä juoksussa, koska monivedossa suosikkien asema kärjistyy aivan liian paljon monta kertaa. 50% kotisuosikki saattaa olla pelattu 70% ja tuolloin vierasjoukkueen 0-1 tai 01-2 voitot ovat todella hyvin maksavia, kun puhutaan jalkapallosta. Toinen taktiikka mitä kannattaa aina ottaa huomioon on se että pelaa rivi missä on vaihtelua, eli siihen on pelattu johonkin otteluun suuria maaleja sekä pieniä maaleja. Usein pelaajat jotka hakevat isoja kertoimia pelaavat joka otteluun järkyttäviä maalimääriä, tällöin on erittäin edullista sekoitella yllätyksiä ja ns normituloksia. Täytyy muistaa että myös paljon pelattujen tuloksien kautta kiertää maukkaita ylikertoimia, mikäli niihin osaavasti sekoittelee yllätyksiä. Joten summa summarum hyvälle moniveto riville

  1. Pelaa altavastaajia
  2. Älä pelaa suuria voittoja isoille suosikeille
  3. Älä rakenna geneeristä riviä, eli sekoittele suuria ja pieniä maalimääriä
  4. Älä hae liian suuria yllätyksiä
  5. Älä pelaa liian varmaa riviä
  6. Uskalla olla erimieltä
  7. Älä pelkää lapun väärin menemistä (200€ lapulla päästään usein noin 1% osumistodennäköisyyteen, joten ei se varman pelaaminenkaan sinua autuaaksi tuo. Ole rohkeasti eri mieltä ja hae rohkeasti ideasi lapulle)

 

Mitä tietoja minun kannattaa poimia monivetovihjeistä?

Kuten jo moneen kertaan on todettu älä poimia suoria rivejä suosituista monivetovihjeistä, koska ne on aina auttamattomasti alipelattuja. Se että monivetovihjeitä kannattaa silti lukea, koska joka vihjeessä lyhyessä tai pienessä on aina jotain tietoa mitä tarvitset ja minkä mukaan voit tehdä mielipiteesi ottelusta. Ja ennen kaikkea seuraamalla muiden vihjeitä näet paljon helpommin sen vääristymän, mikä monivedossa muodostuu. Monta kertaa iso suosikki tai hyvä altavastaaja idea muodostuu pelikelovottomaksi, koska joukko hysteeriä osuu tähän kohteeseen, silloin pitää vain olla rohkeutta pelata vastaan tai jättää pelaamatta. Usein kuitenkin ne parhaa säästöt tehdään siinä kohtaa kun jätetään rivit vetämätää, muistakaa että joka kierrokselle ei tarvitse peliä pistää sisään. Meidän pelivihjeet ja pitkävetovihjeet tarjoavat hyvää pohjaa myös monivetoon.

Moniveto kertoimet ja kuinka ne muodostuu

Aikaisemmin mainitsimme että monivedon palautusprosentti on 70%ja mikäli on toinen voittoluokka on se jako 50%/20%. Tästä voidaan hyvin helposti laskea kertoimet mennään taas esimerkin avulla. Oletetaan että pelinä on kolmen kohteen jalkapallo moniveto missä on vain yksi voittoluokka. Tämä tarkoittaa että pelivaihdosta menee jakoon voittajille 70%. Olkoon vaikka jakoon menevä voittopotti 89542€, mikäli oikein mennyttä riviä on pelattu 3,40 eurolla on kolme oikein lopullinen kerroin 89542€/3.40€=26335,88 eli jos olet pelannut normaalisti 20c panoksella rivisi olet voittanut 0,2€x26335,88=5267€. Ja kun katsot kertoimia veikkauksen sivuilta ja näet jollekini riville erittäin suuria kertoimia niin sinun täytyy muistaa että kun pelaat saman rivin omalla panoksellasi niin kerroin putoo todella paljon. Jos esimerkiksi kerrointa on sitä ennen pelattu vain 20c panoksella tulee se puolittumaan mikäli itse pelaat sitä samankaltaisella panoksella.