Pelikassan hallinta on avain voitolliseen vedonlyöntiin. Mitä eri asioita on huomioitava, kun miettii panostamista pitkävetokohteisiin? Tässä artikkelissa käydään läpi kassanhallinnan perusteita.

Perusta erillinen pelikassa

Kaiken vedonlyönnin lähtökohtana on erillisen pelikassan perustaminen. Valitettavasti jo tämä ensimmäinen vaihe jää lukemattomilta betsareilta toteuttamatta. Pelikassalla tarkoitetaan sitä varallisuutta, joka on irrotettu muusta elämisestä pelisijoittamista varten.

Käytännössä kyse on siis euroista, jotka on tallennettu pelitileille, Skrill e-lompakkoon ja muihin vastaaviin paikkoihin. Osa pelikassasta voi hyvin olla myös omalla pankkitilillä odottamassa talletusta. Tässä tapauksessa kannattaa käyttää erillistä tiliä, joita voi nykyisin avata nettipankissa parissa minuutissa.

Pelikassan perustamisessa on kaksi tärkeää syytä.

Pelaajan täytyy ensinnäkin erottaa pelaamiseen käytetyt varat erikseen. Pelaamisen tarkoituksena ei saa missään olosuhteissa olla esimerkiksi vuokrarahojen tienaaminen. Erota muusta elämästä erilleen vain sen verran rahaa, jonka voit huoletta hävitä ilman, että se vaikuttaa muuhun elämääsi.

Toinen syy on matemaattinen: on mahdotonta laskea oikeaa panosta pelikohteisiin, jos pelikassan koko ei ole tiedossa. Tämä johtaa poikkeuksetta aloittelijoiden kohdalla tilanteisiin, että pelikohteisiin panostetaan liikaa. Mikä johtaa puolestaan 100 prosentin varmuudella poikkimenoon ennemmin tai myöhemmin.

Aloita tasapanoksella

Pelikassan hallinta on käytännössä panostuksen hallintaa. Pelaajan on pystyttävä arvioimaan oikea euromäärä jokaisen pelikohteen kohdalla, jotta voitollinen (tai edes omilleen pääsy) on mahdollista. Tämä on niin vaikeaa, että ammattilaisetkin tekevät siinä virheitä.

Koska optimaalisen panoksen määrittely on yksi vedonlyönnin vaativimmista asioista, kannattaa aloittelijan lähteä aina liikkeelle tasapanoksesta. Se on turvallisin tapa, jota käyttävät myös monet ammattilaiset.

bethard-meet-zlatan
Zlatan suosittelee: betsaa ensin riittävän pienellä tasapanoksella!

Tasapanos soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa pelikohteet ovat suht samankaltaisia. Jos pelaat esimerkiksi single-vetoja keskimäärin 1,50-2,50 kertoimilla, voit hyvin panostaa niihin tasapanoksen.

Järkevä tasapanos on luokkaa 1-2 prosenttia pelikassastasi. Se voi myös olla hieman matatalmpi tai hieman korkeampi riskinsietokykysi mukaan. Muista, että esim. kymmenen peräkkäisen kohteen ohimeno ei ole mitenkään tavatonta. Jos panostat 5 prosenttia per kohde, se on jo ehdottomasti liikaa.

Ilmaisetvedot.comin parhaat pitkävetovihjeet julkaistaan aina asteikolla 1-5 tähteä. Vaikka pelivihjeissämme on merkitty panostaso, voit silti lyödä ne sisään tasapanoksella. Tämä on aina suositeltava tapa, jos kyseessä on aloitteleva pelaaja. Vihjeet veikkauksen pitkävetoon löydät täältä!

Aseta maksimipanos riittävän pieneksi

Jos taas peleissäsi on voittajavetoja, monivetoja tai jopa vakiokuponkeja, panosta on pakko varioida.

Jos panoksissa on eri tasoja, esimerkiksi 1-5 tai 1-10, tärkeintä on asettaa riittävän matala maksimipanos. Jokaisen amatöörin ongelmana on liian suuri panos, mikä johtuu ahneudesta. Rikastu hitaasti, älä nopeasti. Olet tällä ajatusmallilla jo edellä 95 prosenttia pelaajista.

Määritä maksimipanos 2-3 prosenttiin pelikassastasi. Jokainen vedonlyöjä joutuu joskus tilanteisiin, missä keskimäärin 50-60 prosentin todennäköisyydellä osuvia single-kohteita menee väärin 10, 15 tai jopa 20 kappaletta peräkkäin. Jos pelaat 5% per kassasta per veto, menet takuulla poikki ennemmin tai myöhemmin.

Jos pelaat Monivetoa tai Vakiota, osta ennemmin osuuksia kimppapeleistä. Pääset silloin pikkurahalla mukaan huomattavasti todennäköisemmin osuvaan kuponkiin.

Pelikassan hallinta vaatii oman pään hallintaa

Vedonlyönti vaatii mitä suuremmassa määrin kylmiä hermoja. Vastaavat ominaisuudet ovat tärkeitä yhtä lailla myös pokerinpelaajille. Tämä johtuu siitä, että ajan kuluessa varianssi saa kokeneenkin pelaajan sekaisin.

Jokainen hieman pidempään pelannut on varmasti kokenut niin hyviä kuin huonojakin putkia. Välillä pallo ei pompi yhtään omaan suuntaan ja joskus saat viikon ajan kaikki betsit oikein, vaikka klikkaisit silmät kiinni jotain kohdetta.

Pelaajan täytyy pitää pää kylmänä sekä nousujen että tappioiden aikana. Panostason liiallinen nostaminen voittoputkessa on yksi suurimmista syistä aloittelijoiden poikkimenoon. Tuurit tasaantuvat kyllä aikanaan, ja panostasosi on oltava silloin riittävän matalalla.

Tappioputkessa ongelmaksi muodostuvat usein tilttivedot. Jos pelikassasta on kuihtunut puolet, monet tilttaavat ja pistävät loputkin sileäksi yhteen vetoon, joka menee tietysti myös väärin.

Jos panostasosi on alusta asti kunnossa ja korjaat sitä alas- ja ylöspäin pelikassan kasvaessa, pystyt hallitsemaan pitkiäkin putkia.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!