KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Kotimainen salibandyliiga sai kevään brändiuudistuksessa täysin uuden ilmeen ja salibandyn pääsarja tunnetaan tästä eteenpäin nimellä F-liiga. Kausi 2019-2020 jäi koronaviruspandemian vuoksi kesken, eikä mestaruutta täten lainkaan päästy jakamaan. Uusi kausi vihelletään käyntiin 20.9 ja Ilmaisetvedot.com tarjoaa tuttuun tapaan parhaimmat analyysit ja pelivihjeet miesten F-liigan otteluihin. Ohessa ennakointia tulevasta kaudesta sekä arvioita joukkueiden voimasuhteista.

1. Classic (90)

Sarjan suurimmasta mestarisuosikista ei tälläkään kaudella ole epäselvyyttä. Tampereen Classic metsästää jo viidennettä mestaruuttaan putkeen ja on helppoa veikata, että kauden päätteeksi Poika saunoo jälleen Mansessa. Kokoonpano on pysynyt lähes täysin ennallaan ja lähteneistä pelaajista Atte Erosenkin rooli oli menneellä kaudella jo melko pieni. Tulijapuolella lupaava Oskar Sillanpää hankittiin Lassi Torisevan oppipojaksi tolppien väliin. Classicin materiaali on sarjaan täysin omaa luokkaansa ja peräti yhdeksän avauskokoonpanon pelaajaa löytyy myös Suomen maajoukkueen paidasta. Nico Salon johtama ykkösviisikko takoi menneellä kaudella hirmu tehoja, eikä ole syytä olettaa tahdin hiipuvan tulevaisuudessakaan. Familysta ei löydy heikkouksia ja joulukuun MM-kisoihin tähdänneet supertähdet tulevat olemaan normaaliakin paremmassa kunnossa jo heti kauden alusta lähtien.

2. TPS (73)

Janne Kainulaisen suojattien startti viime kauteen sujui heikosti, mutta kasvukipujen jälkeen Tepsi oli yksi sarjan parhaista joukkueista. Tulevalla kaudella mustavalkoiset rankataan Classicin suurimmaksi haastajaksi. TPS sai pidettyä runkonsa loistavasti kasassa ja siirtoikkuna on selkeästi plus-merkkinen. Jani Hyytiäsien paluu paikkaa helposti Sami Saarisen lähdön hyökkäyspäästä ja Siriuksessa huimasti kehittynyt Erik Storgårds on täsmähankinta puolustukseen. Joukkue on aina ollut sarjan kärkeä puolustussuuntaan mutta viime kaudella hyökkäyspelaaminen otti selkeitä steppejä eteenpäin. Tepsi on todella tasainen ryhmä, jossa Miko Kailiala ja Lauri Stennfors tuovat mukaan myös niin sanottua tähtiloistoa. Tepsi kulkee kauden alussa 73 voimaluvulla, joten matkaa Classiciin (90) on, mutta haastajista turkulaiset on helppo nostaa muiden edelle

3. Oilers (69)

Heikki Luukkosen valmennusryhmä on saanut viime vuodet kasata Espooseen tulevaisuuden tähtisikermää mutta nyt olisi jo aika lunastaa odotuksia. Menneellä kaudella Öljymiehet sijoittuivat runkosarjassa toiseksi, mutta playoffsien ensimmäisellä kierroksella seinä oli jälleen nousemassa pystyyn. Tuomas Iiskola, Jasper Juuti ja Alexander Nyman ovat kovia kiinnityksia mutta Oilersin kannalta tärkeämpää oli kapteeni Casper Pfitznerin uran jatkuminen öljypaidassa, joskin mies huhujen mukaan ei heti kauden alusta olisikaan käytettävissä.Viime kaudella Oilers kärsi pahoista loukkaantumisista mutta nyt tilanne on huomattavasti valoisampi. Justus ja Rasmus Kainulaisen johdolla hyökkäysarsenaali on jälleen yksi sarjan parhaista eikä pakkikalustokaan paperilla paljoa kalpene. Nuoresta ryhmästä on uupunut tietynlainen johtajuus ja kyllähän uhkakuvat jälleen ovat olemassa. Runkosarjassa Oilers tulee nappaamaan kotiedun, mutta joukkue mitataan vasta kevään tosi peleissä.

4. Indians (65)

Indians on lopullisesti vakiinnuttanut paikkansa sarjan kärkijoukkueiden joukossa. Menneellä kaudella Heimo oli matkalla mitalipeleihin ja lähtökohdat tulevaankin ovat erittäin hyvät. Indiansin ”silly-season” oli onnistunut ja hankinnat olivat hyvin indiansmaisia. Samuli Huppunen tuo vieläkin lisää pallollista osaamista puolustukseen, joka oli jo ennestään yksi sarjan taitavimpia. Kevin Nylund palaa inkkaripaitaan ja Perttu Puska voi osoittautua todelliseksi jokerikortiksi. Superkaksikko Astala-Kainulainen on erinomainen syömähammas ja nyt tulitukea löytyy myös näiden takaa. Indians on todella hyvin roolitettu joukkue, jonka vahva peli-identiteetti puree tälläkin kaudella.

5. Nokian KrP (62)

Nokian KrP on sarjan todellisia väriläiskiä. Erittäin tapahtumarikasta ”näätärokkia” pelaava joukkue pystyy hyvänä päivänä haastamaan minkä tahansa joukkueen, mutta toisaalta KrP on kärkijoukkueista se, joka suurimmalla todennäköisyydellä voi menettää pisteitä myös häntäpään joukkueille. Nico Jonaeson oli nimellisesti yksi siirtomarkkoinoiden suurimpia värväyksiä mutta allekirjoittanut ei aivan lajiväen hehkutusta osta. Jalo Kouvonen tuo kaivattua jämäkkyyttä puolustukseen ja Tino Lindstedt voi parhaimmillaan olla todella hyvä haku. Matti Koskela jättää ison aukon lähinnä pukukoppiin ja Mikko Immonenkin oli helposti korvattavissa, joten kaiken kaikkiaan näätälauma pysyi voimasuhteiltaan täysin ennallaan. Joona Rantala ja Henri Johansson kantavat jälleen suurimman tulosvastuun, mutta etenkin Mikko Laaksolta voidaan odottaa tulevalla kaudella todellista läpimurtoa. Sarjan vaarallisimpia ryhmiä erikoistilanteissa ja Raholan Teurastamolta ei pisteet helpolla tule irtoamaan.

6. Happee (60)

Jyväskylän Happeen viime kausi oli seuran lähihistorian heikoin. Peter Kotilaisen loukkaantuminen söi valtavasti tehoja, joten sinällään runkosarjasijoitus vastasi hyvinkin paljon Happeen pelillistä tasoa. Jami Mannisen siirto Sveitsiin on todella kova takaisku tehojen valossa ja Jalo Kouvosen sekä Mika Kohosen väistymiset heikentävät puolustuksen pallollista varmuutta. Tulijapuolella maajoukkuestatuksella operoiva Jonne Junkkarinen oli sarjan kovimpia kiinnityksiä. Roni Laasonen omaa suuren potentiaalin ja sveitsiläiseltä Silvan Bollingerilta odotetaan tehoja hyökkäyspäässä. Menneellä kaudella ohikauden pelanneelta Iiro Lankiselta odotetaan myös selkeää tasonnostoa. Suurin kysymys on Happeella on ratkaisijoiden leveys. Peter Kotilaisen johtama ykkösnyrkki kyllä takoo tulosta mutta löytyykö tämän takaa tarpeeksi tulivoimaa? Mahdollisuuksia todellakin on ja parhaimmillaan hirvilauma taistelee jopa kotiedusta.

7. EräViikingit (60)

Fuusioseura oli menneen kauden suurimpia yllätyksiä. Runkosarjan kolmas tila ja Classicin kaataminen kertaalleen runkosarjassa olivat asioita joihin moni tuskin uskoi. Meno ei niinkään tyssännyt pudotuspeleissä, mutta taso pysyi samana muiden parantaessa. Siirtoikkuna oli todella rauhallinen ja Roni Laasosen sekä Janne Salosen lähdöt paikattiin aikalailla yksiyhteen superlupaus Oliver Sillanpäällä ja Marko Juseliuksella. ErVi on hyvin tasapaksu ryhmä, joskin Jani Kukkolan johtama ykkösviisikko suurimman tulosvastuun kantaakin. Kokeneiden ykköspyssyjen takana on rutkasti potentiaalia mutta todellisia ratkaisijoita sieltä ei löydy. Joukkue suoritti koko viime kauden aivan limiiteillä, joten pieni nytkähdys alaspäin on hyvin todennäköistä.

Ninja Casino on avannut vedonlyönnin! Tarjolla 10€ ilmaisveto vain rajoitetun ajan! Klikkaa alla olevaa kuvaa!

8. SPV (54)

Seinäjoen Peliveljien viime kausi oli hyvin paljon sitä mitä joukkueelta odotettinkin. Mestaruusvuosien ydinrunko alkaa vedellä viimeisiään ja omia lupaavia junioreita on viime vuosina ikään kuin huomaamatta ajettu sisään edustusjoukkueeseen. Tähtipuolustaja Jyrki Holopaisen ja maajoukkuevahti Eero Kososen lähdöt kirpaisevat kovaa eikä tilalle ole juuri hankittu paikkaajia. Tommy Koponen luottaa edelleen vanhoihin ratsuihinsa: Sami Koski, Ville Kuusela ja J-P Peltoarvo ovat edelleen kovanluokan pelimiehiä, mutta jossain vaiheessa raja tulee väistämättä vastaan. Nuorisokaartista Riku Hakaselle ja Juuso Keskiselle on luvassa vastuuta mutta aivan vielä näistä ei ole joukkuetta kannattelemaan. Seinäjoki on sarjan haastavimpia pelipaikkoja vierailla ja pudotuspeleissä joukkue pystyy kyllä venymään.

9. Tiikerit (35)

Tikkurilan Tiikereiden avauskausi pääsarjatasolla oli toiveita herättävä. Suora säilyminen oli lähes maksimisuoritus ja pelillisestikkin joukkue esiintyi edukseen. Muiden pk-seudun joukkueiden ”hylkiöistä” koostuvan joukkueen siirtoikkuna oli selkeästi plusmerkkinen. Janne Salonen on erinomainen hankinta takalinjoille ja Teemu Suomalainen sekä Niklas Laurila tuovat lisää leveyttä hyökkäyspäähän. Joakim Lund nakutti viime kaudella kovat tehot yhdessä Yannick Lindroosin sekä Toni Rintalan kanssa. Yllätysmomentti on nyt käytetty ja hyvin räjähdysherkillä persoonilla varstettu ryhmä voi kokea notkahduksia myös häntäpään joukkueille. Materiaaliero ylöspäin on todella tuntuva, joten pudotuspelejä Tikkurilassa ei tulla näkemään.

10. OLS (35)

Oulun Luistinseuran kausi noudatti hyvin tutta kaavaa ja oululaiset on helppo rankata samoille sijoille tulevallakin kaudella. OLS vastasi viime kauden kovimmasta pommista kaatamalla Classicin runkoarjassa kertaalleen lukemin 8-5. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen liikehdintä pelaajapuolella on ollut positiiviesti joukkueen suuntaan. Hankinnat ovat pääasiassa alueen alempien sarjojen joukkueista joten mitään suurta muutosta voimasuhteissa ei nähdä. OLS on todella tasainen ryhmä ja useasti tehnyt eron päävastustajiinsa hyvällä fyysisellä kunnolla. Matti Viitajylhä, Tuukka Kivioja sekä Valtteri Parviainen maalasivat kaikki yli 15 kertaa viime kaudella, joten sinällään joukkue ei ole riippuvainen yksittäisistä pelaajista. Harri Naumanen ottaa vetovastuun penkin takana mutta suurta vaikutusta tällä tuskin on sillä viime kaudet hyvää jälkeä tehnyt Jani Lipsanen toimii edelleen seuran palkkalistoilla.

11. LASB (31)

LASB oli menneellä kaudella pitkään taistelussa jopa pudotuspelipaikasta, mutta loppujen lopuksi paikka auringossa jäi kuitenkin seitsemän pisteen päähän. Päävalmentaja Ilja Pantzarin lähtö oli yllätys ja samalla ovenavauksella maisemaa vaihtoivat Tomi Jerkku sekä Roope Kainulainen. Oranssipaidat heiluttivat maaliverkkoa ainoastaan 4 maalin ottelukeskiarvolla, joten edes huippukauden pelaavan Santtu Pohjosen hyvät otteet tolppien välissä eivät riitä menestykseen. Perttu Koljonen oli joukkueen paras maalintekijä 24 osumalla ja ero seuraaviin on tuntuva, joten haasteita on luvassa.

12. Steelers (20)

Hämeenlinnan Steelersin viime kausi oli hyvinkin odotetun kaltainen. Omilla junioreilla pääasiassa operoineet teräsmiehet kaatoivat kuitenkin viimeiseksi jääneen ÅIF:n molemmissa kohtaamisissa, joten sikäli sarjapaikka säilyi ansaitusti. Lähes kolmasosassa joukkueen maaleista mukana ollut Nico Jonaeson vaihtoi odotetusti maisemaa ja samalla henkäyksellä myös Aleksi Kulmala, Pieti Alatalo sekä Niko Einiö riisuivat teräsnutun yltään. Tulijapuolella on kakkos divarissa kovaa jälkeä tehneet Nico Matilainen, Roope Yrjänen, Teuvo Kinnunen sekä jo aiemminkin joukkuetta edustanut Daniel Megyaszai. Steelers vastasi myös koko kesän kovimasta siirtopommista kun maajoukkuevahti Eero Kososen hankittiin tolppien väliin. Steelersin suurimmat puutteet löytyvät omasta päästä ja etenkin pakiston pallollinen osaamattomuus tulee olemaan iso huolenaihe Hämeenlinnassa. Ulkomaillakin kiinnostusta herättänyt Markus Sipronen sekä huippuhankinta Kosonen tekevät kuitenkin ratkaisevan eron suoran putoamisen välillä.

13. Welhot (20)

Welhojen liigataival on toistanut selkeää säveltä: joka kausi joukkue rankataan pohjalle mutta taikureilla on tapana venyä ja loppujen lopuksi ero suoraan putoamiseen on hyvinkin selvä. Tulevalle kaudelle runko pysyi hyvin kasassa ja etenkin tykkikauden pelanneen Aleksi Ahokkaan jääminen Kuopioon oli joukkueelle huojentava uutinen. Welhot on totutusti saanut hyvin ulosmitattua potentiaalinsa ja kaiken kaikkiaan kasassa on melko työteliäs ja tasainen joukkue. Suoraan putoamiseen emme usko ja toisaalta Welhoilla on kyllä potentiaalia haastaa muutama ennakkoon ylemmäksikin arvioitu joukkue.

14. Jymy (17)

Viime kaudella sarjatasoa alempana pelannut Nurmon Jymy nappasi paikan F-liigasta Divarin pudotuspelien ollessa vielä täysin kesken. Hieman kyseenalaisesta noususta huolimatta Nurmossa on käännetty heti iso vaihde silmään ja edustusjoukkue kokonaisuudessaan tuntuisi olevan pääsarjatasolle hyvinkin valmis. Paljon yhteistyötä Seinäjoen Peliveljien kanssa vuosien saatossa tehnyt Jymy ”vahvistui” naaratessan SPV:n runkopelaajista Tommi Hakalan ja Petro Raution riveihinsä. Nuorisokaartin peliveljistä jymypaitaan palasivat myös nuorten maajoukkueen kapteenina operoinut Viljami Järvikangas sekä Matias Mäenpää. Lakeuksilla harjoittelukulttuuri on tunnetusti vahva mutta materiaalissa nousijajoukkue antaa kyllä muille tasoitusta. Fyysinen ja yhtenäinen Jymy ei ole tullut F-liigaan nöyristelemään ja varsinkin päävastustajilleen se tulee antamaan todella kovan vastuksen jumbo-kamppailussa.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *