KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantaina on vuorossa tuttuun tapaan kesäinen Vakio, joka koostuu täysin kotimaisen jalkapallon kohteista. Nämä kesävakiot tarjoavat usein todella herkullisia pelikohteita, eikä tämän viikon Vakio tee poikkeusta.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät yli- ja alipelatut kohteet.

1: FC Lahti-Inter (55-26-19)

Lahti kärsi edellisellä kierroksella vasta kauden toisen tappion. Kyseessä oli 1-0 tulos SJK:n vieraana, ja Lahti olisi ansainnut pelistä vähintään pisteen mukaansa. Joukkue on ollut kotikentällään erinomainen ja kaatanut sekä HJK:n että KuPSin edellisissä kotiotteluissaan. Inter hävisi tasaisen pelin KuPSille edellisellä kierroksella. Turkulaiset ovat pelanneet paremmin vieraissa, mutta tasoeroa on silti reilusti FC Lahden hyväksi. Vakiossa noin 15 pinnaa ylimerkitty kotivoitto kannattaa tylysti ohittaa – Interin venyminen pisteille tarjoaa hienon valuen.

2: AC Oulu-FC Haka (52-24-24)

AC Oulun neljän ottelun tappioton putki katkesi viikko sitten HIFK:n vieraana. Oulu on ollut koko kauden ajan erittäin kotiriippuvainen joukkue, joten tappio Helsingissä ei tullut yllätyksenä. Hakan suoritukset ovat ailahdelleet läpi kauden, ja saldo 4-3-4 kuvaa hyvin joukkueen nykytilaa. Voittoja seuraa yleensä tappio, ja asema sarjan keskikastissa on paikallaan. Oulu ansaitsee kotonaan selvän suosikkiaseman, ja 47% pelattu ykkönen kelpaa Vakiossa erinomaisesti varmaksi.

3: AC Kajaani-KPV (26-26-48)

Nousijajoukkue AC Kajaani on pelannut kelvollisen kauden saldolla 4-2-5. Joukkue hävisi viikko sitten Kotkassa 3-2, mutta oli maalipaikkojen valossa jopa parempi joukkue. Kajaani on ollut yleisesti ottaen ennakoitua parempi edellisillä kierroksilla. KPV:n suoritukset ovat puolestaan jatkuvasti odotettua heikompia. Takana on nihkeä 1-0 voitto Jarosta, eikä KPV edelleenkään vakuuta. Tässä pelissä Kajaanin riesana ovat lukuisat poissaolot, joten vierasvoittoon päädytään lähes kerran kahdesta. 44% pelattu KPV on mainio varma!

4: EIF-JJK (46-27-27)

EIF jatkoi viikko sitten tutulla linjallaan, eli joukkue päätyi jo kauden kuudennen kerran vähämaaliseen (1-1, 0-0) tasapeliin. Hakan vieraana haettu piste pitää joukkueen tasaisen sarjan keskivaiheilla. JJK pelasi viikkopelin Jaroa vastaan ja hävisi tasaisen matsin 0-1. Kolmen peräkkäisen kotiottelun saldoksi muodostui vain yksi voitto, joka oli karmea pettymys. EIF ei ole parhaimmillaan suosikkina, joten 61% merkitty kotivoitto ohitetaan tässä kohteessa rohkeasti! JJK:n ylimääräinen rasitus viikkopelistä on laskettu mukaan arvioon.

5: Klubi 04-KTP (27-28-45)

Klubi-04:n kohtaloksi näyttää muodostuvan yhä varmemmin putoaminen Kakkoseen. Joukkueen pelivoima ei vain riitä tälle tasolle, ja nuoren joukkueen riesana on myös tulevalla kierroksella kutsuja maajoukkuepeleihin. KTP otti viikko sitten tärkeän kotivoiton AC Kajaanista 3-2, vaikka ei sitä pelitapahtumien valossa täysin ansainnutkaan. Kotkalaiset ovat toistaiseksi olleet yllättävän pirteitä vieraskentällä. Tällä kertaa KTP ansaitsee vieraissakin selvän suosikkiaseman, ja 41% merkitty kakkonen kelpaa Vakiossa varmaksi.

6: MiPK-Gnistan (34-24-42)

Mikkelin Pallokissat kuuluu tasoltaan A-lohkon alempaan keskikastiin. Joukkueen kausi on ollut hyvin kaksijakoinen, sillä MiPK on yhä tappioitta kotikentällään saldolla 3-2-0 ja kovalla maalierolla 9-2. Vieraissa on sitten sujunut surkeasti. Gnistan on tasoltaan sarjan kärkeä, mutta helsinkiläisten vieraspelit ovat sujuneet MiPK:n tapaan nihkeästi. Gnistan on ollut viime otteluissa suorastaan surkea, ja joukkueen saldona on yksi tehty ja seitsemän päästettyä edellisestä reissupelistä. Gnistanin perustaso riittää tekemään joukkueesta pienen suosikin. Oikein merkitty kohde kannattaa raksia umpeen, jos vain mahdollista.

7: JäPS-FC Viikingit (35-23-42)

Järvenpään Palloseura on hurjastellut koko alkukauden ajan käsittämättömiä otteluita. Viikko sitten JäPS murskasi heikon LPS:n kotonaan 7-3. Tätä ennen saldona on mm. tulokset 4-1, 4-5, 2-7 ja 0-5. Viikinkien pitäisi olla yksi sarjan kärkijoukkueista, mutta peli ei kulje juuri nyt. Joukkue hävisi viikko sitten kärkipelin PEPO:n vieraana, ja saldona on vain yksi voitto neljästä ottelusta. Tasoeroa riittää kuitenkin JäPSiin nähden sen verran, että Viikingit ansaitsee pelissä suosikkiaseman. Vakiossa kohde on pelattu aivan päälaelleen, joten ohitetaan 48% pelattu kotijoukkue.

8: PEPO-NJS (74-14-12)

PEPO otti viikko sitten A-lohkon ykköspaikan haltuunsa, kun Gnistan menetti samaan aikaan pisteitä. Lappeenrantalaiset ovat ainoa Kakkosen joukkue kaikki lohkot huomioiden, joka on yhä tappioitta. Viime lauantaina kaatui Viikingit tärkeässä kärkiottelussa 2-1. NJS on yksi lohkon surkeimpia joukkueita, joka napsi kauden alussa pari yllätysvoittoa. Nyt NJS on palannut tasolleen, eikä voittoja ole kertynyt sitten toukokuun lopun. PEPO on ottelussa jättisuosikki, ja pelattu myös Vakiossa peräti 80 prosenttia. Pienellä budjetilla rahoja ei kannata tuhlata kotivoiton varmistamiseen.

9: JIPPO-MYPA (55-23-22)

Joensuun JIPPO on tasaisen A-lohkon ylemmässä keskikastissa, ja Gnistan kompuroinnin jälkeen eroa on kakkospaikkaan vain neljä pistettä. JIPPO on ollut läpi kauden hyvin vähämaalinen joukkue ja hävinnyt vasta kaksi peliä: molemmat kärkijoukkueille (Viikingit, Gnistan) maalin erolla. Sarjanousija MYPA pelasi viikko sitten 3-3 -tasapelin PKKU:n vieraana. Joukkue on esiintynyt heikon alkukauden jälkeen yleisesti ottaen varsin kelvollisesti. JIPPO on perustasoltaan luokkaa parempi ja ansaitsee yli 50 prosentin suosikkiaseman. Hieman alipelatuksi jäänyt kotivoitto kelpaa varmaksi.

10: SJK/2-TamU (55-22-23)

SJK:n juniorijoukkue on menestynyt Kakkosen C-lohkossa hienosti. Seura on tehnyt GBK:n jälkeen eniten maaleja ja pitää hallussaan kolmospaikkaa vain kahden pisteen erolla kärkeen. SJK/2 on ollut etenkin kotonaan vakuuttava. Tampere Unitedin kausi on ollut todella kaksijakoinen. Hyvien kotiotteluiden riesana ovat järkyttävät vieraspelit, joiden saldona on 0-1-4 maalierolla 1-9. Pari viikkoa sitten TamU ei saanut kaadettua edes sarjajumbo TP-47:aa reissupelissään. SJK/2 on ottelussa selvä suosikki, mutta Vakion peliprosenteissa koti- ja vierassaldoihin on ylireagoitu. Ohitetaan rohkeasti 71% merkitty ykkönen.

11: TPV-KuFU (58-21-21)

TPV on ehdottomasti yksi C-lohkon suurimpia nousijasuosikkeja yhdessä GBK:n kanssa. Joukkue on tullut tunnetuksi kivikovasta puolustuksesta, jonka saldona on vain 8 päästettyä koko kaudella (seuraavaksi paras: 13). TPV on ollut kotonaan hyvä saldolla 3-2-0 ja maalierolla 11-3. KuFU on hieman yllättäen sarjan jaetulla kärkipaikalla. Kuopiolaisten peli on kulkenut myös vieraissa mallikkaasti. TPV voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen maalein 0-2 ja ansaitsee nytkin selkeän suosikkiaseman. Vakiossa ykkönen on jäänyt rajusti alipelatuksi, joten 45% pelattu TPV on hieno varma.

12: VIFK-JS Hercules (35-24-41)

Vaasan IFK:n kausi on ollut toistaiseksi valtava pettymys. Joukkue on C-lohkossa putoamisviivan alapuolella, eikä voittoja ole kertynyt viiteen otteluun. VIFK on ollut myös todella huono pelaamissaan otteluissa – erityisesti hyökkäyspäässä. JS Hercules on ollut hieman onnekas pelitapahtumiin nähden, mutta joukkue on myös perustasoltaan yksi C-lohkon laadukkaimmista ryhmistä. Hercules ansaitsee näin ollen pienen vierassuosikin aseman. Vakiossa 52% pelattu Hercules kannattaa varmistaa, eli mukaan otetaan 26% merkitty VIFK.

13: Närpes Kraft-JBK (42-20-38)

Kraftin alkukausi sujui surkeasti, ja tuloksena oli tappioita toisensa perään. Joukkueen ryhtiliike alkoi 6. kierroksella, jolloin kärkiseura KuFu kaatui 4-1. Nyt Kraft on voittanut neljä viidestä ottelustaan ja noussut jo sarjan keskikastiin. Pietarsaaren JBK on parantanut myös tasoaan surkean alkukauden jälkeen. Edellisellä kierroksella JBK suorastaan murskasi VIFK:n maalein 0-3. Ottelun maaliodotus on erittäin korkea jopa Kakkoseen, joten tasapeli toteutuu todella harvoin. Paras merkki on ehdottomasti 38% pelattu JBK, joka kelpaa pienillä järjestelmillä jopa varmaksi.

Parhaat varmat: 2:1, 9:1, 11:1
Parhaat ohipelit: 4:x2, 7:x2, 10:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!