KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakiossa pelataan todennäköisesti kesän viimeinen suomifutis-kuponki, sillä Englannin Championship käynnistyy jo viikon kuluttua. Tarjolla on jälleen paljon hyviä peli-ideoita!

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyydet. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: FC Honka-HJK (23-25-52)

Sarjanousija FC Honka on pelannut vahvan kauden. Joukkue on ansaitusti sarjan kolmospaikalla, ja se on kärsinyt Espoossa toistaiseksi vasta yhden tappion. Klubille tämä ottelu sattuu kahden Mestarien liigan -karsintaottelun väliin. Rotaatiota lienee luvassa, mutta HJK:n nykyinen materiaali kestää sen hyvin. Sarjakärki on silti ottelun selvä suosikki. Vakion peliprosentit ovat aivan päälaellaan, joten HJK maistuu heti ykköskohteessa loistavasti varmaksi.

2: AC Kajaani-Klubi 04 (60-20-20)

AC Kajaani pelasi keskiviikkona Pietarsaaressa, jossa vauhdikas ottelu Jaroa vastaan päättyi 3-3 FT. Kyseessä oli kolmas ottelu neljän kierroksen sisään, jolloin ACK päästää kolme maalia. Vierailija Klubi-04 pelasi niin ikään vauhdikkaan 3-3 -tasurin Kotkaa vastaan ennen U19-breikkiä. Joukkueen taso ei näytä millään riittävän Ykköseen, joten Klubi on suuri altavastaaja myös Kajaanissa. Vakiossa kotivoitto on pelattu hieman liikaa, ja 14% pelattu kakkonen kannattaa poimia mukaan.

3: KPV-AC Oulu (46-30-24)

KPV palasi viikko sitten voittokantaan hävittyään EIF:n vieraana 1-0. Kokkolalaiset ovat voittaneet kolme neljästä viime ottelustaan – joka kerta maalein 1-0. KPV:n pelit ovat tiukkoja otteluita, joissa maalipaikoilla ei juhlita. ACO on ollut epäonninen läpi kauden. Takana on kolme tappiota putkeen, ja Oulu olisi ansainnut otteluista huomattavasti enemmän. KPV on selvä suosikki, mutta tasoero ei ole joukkueiden välillä aivan sarjataulukon mukainen. Ohitetaan rajusti ylipelattu kotivoitto!

4: PK-37-KuFU (26-26-48)

PK-37 on C-lohkon putoamistaistelussa, mutta joukkue on napsinut positiivisia tuloksia kesä-heinäkuun aikana. Pari viikkoa sitten PK kaatoi kovan TPV:n kotonaan ja OLS:n vieraissa. KuFu on hävinnyt ainoastaan yhden kuudesta edellisestä ottelustaan, ja tämäkin tappio tuli kärkijoukkue TPV:n vieraana. Edellisessä ottelussa KuFu kaatoi SJK-akatemian 1-0, ja joukkue taistelee yhä noususta Ykköseen. PK on ottelussa selvä altavastaaja, mutta Vakion peliprosentit ovat aivan liikaa kotijoukkueen suuntaan. Alipelattu KuFu on mainio varma!

5: Närpes Kraft-TamU (39-23-38)

Kraftin alkukausi oli katastrofaalinen, sillä joukkue hävisi peräti kuusi kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan. Kesän aikana on nähty pientä piristymistä, mutta takana on jälleen kaksi todella rumaa tappiota (7-0 vs JS Hercules, 1-4 vs JBK). TamU ei ole voittanut viiteen otteluun ja joukkueen vierassaldo on todella huono: 0-1-5. Tamperelaiset ovat heikosta vireestään huolimatta pykälän parempi joukkue, joten Kraft on vain marginaalinen suosikki. Kohteen paras peli-idea on ehdottomasti ohipeli 50% pelatusta kotivoitosta.

6: JäPS-MYPA (48-22-30)

JäPS on A-lohkon keskivaiheilla ja hyvässä iskussa: takana on kahdeksan ottelun putki, johon mahtuu vain yksi tappio (1-0 MiPK:n vieraana). JäPS on pelannut koko kauden todella runsasmaalisia otteluita. MYPA aiheutti viikko sitten sarjajohtaja PEPO:lle kauden avaustappion ja nousi vain kolmen pisteen päähän ykköspaikasta. MYPA kaatoi tätä ennen myös JIPPO:n todella vakuuttavasti 0-3 vieraissa. Vakiokansa on unohtanut joukkueiden perustasot, ja MYPA on saanut aivan liikaa kannatusta. Pahasti alipelattu JäPS on maistuva varma.

7: MiPK-Viikingit (38-24-38)

MiPK palasi viikko sitten voittokantaan kaatamalla heittopussi LPS:n vieraissa maalein 1-3. Joukkue on pelannut tätä ennen koko kesän todella tiukkoja ja vähämaalisia otteluita. Viikingit on kompuroinut pahasti kesä-heinäkuussa, mutta pelasi viikko sitten hyvän esityksen FCV:n isäntänä. Lopputulos 2-0 FT tarkoitti ensimmäistä nollapeliä kahteen kuukauteen. Viikkarit ovat perustasoltaan luokkaa parempi, joten ottelu on paperilla aivan coin-flip. MiPK hieman ylipelattu Vakiossa, joten kohteen paras merkki on 32% merkitty Viikingit.

8: JIPPO-PKKU (53-25-22)

Vahvan alkukauden pelannut JIPPO on hyytynyt kesän aikana pahemman kerran. Joukkueen saldona on kolme tappiota neljästä viimeisestä ottelusta. Sunnuntaina JIPPO jäi pahasti MP:n jalkoihin ja tätä edelsi ruma kotitappio MYPA:lle. PKKU kaatoi yllättäen Gnistanin vieraissa viime lauantaina. Joukkue on pelannut nyt viisi ottelua ilman tappiota, ja sarjaan mahtuu kolme vierasvoittoa. Kuntopuntarista huolimatta JIPPO on selvä suosikki ja perustasoltaan luokkaa vahvempi. Vakiossa hieman alimerkitty kotivoitto kelpaa varmaksi.

9: LPS-Gnistan (9-14-77)

A-lohkon heittopussi LPS on parantanut hieman otteitaan viime viikkoina. Joukkue on sentään kerännyt kaksi tasuria neljän edellisen kierroksen aikana. Tästä huolimatta LPS on todella huono ja matkaa varmasti kauden päätteeksi Kolmoseen. Gnistan hävisi viikko sitten yllättäen PKKU:lle kotonaan. Joukkue on yhä sarjan piikkipaikalla, vaikka otteet kentällä eivät ole vakuuttaneet oikein missään vaiheessa. Gnistan on kelpo varma vain 64% peliosuudella. Joukkue kaataa LPS:n vieraissakin lähes kahdeksan kertaa kymmenestä.

10: Kiffen-HJS (52-27-21)

Kiffenin heikko kesävire jatkui MuSa:n isäntänä viikko sitten. Kotitappio oli jo yhdeksäs voitoton ottelu peräkkäin. Kauden ainoat kaksi voittoa ovat tulleet kierroksilla 2 ja 4. HJS Akatemia on sarjan hännillä, mutta vain kaksi pistettä Kiffenin perässä. HJS on napannut kaksi voittoa neljän edellisen kierroksen aikana. Viikko sitten joukkue kaatoi yllättäen jopa Honka Akatemian kotonaan. Vakiossa kohde on pelattu suht oikein. Kiffenin rinnalle kannattaa poimia vain 23% pelattu tasuri.

11: KäPa-GrIFK (21-28-51)

KäPa:n surkea vierassaldo sai jatkoa viikko sitten, kun joukkue hävisi KaaPolle 3-0. Kotonaan KäPa on hävinnyt vain kerran koko kaudella. Kyseessä on todella vähämaalinen joukkue Kakkoseen. GrIFK on menettänyt otteensa hyvän alkukauden jälkeen. Takana on kolme voitotonta peliä ja nousukarsintapaikka karkaa MuSan ja SalPan voittaessa otteluitaan. GrIFK on Käpylässä selvä suosikki, ja 47% pelattuna se voidaan poimia varmaksi. Isoilla järjestelmillä kannattaa ottaa mukaan myös tasapeli.

12: IFK Göteborg-Brommapojkarna (65-21-14)

IFK Göteborgin surkea kausi sai jatkoa viikko sitten, jolloin GBG hävisi sarjajumbo Siriusin vieraana 3-2. Göteborgin saldo on 1-1-5 edellisestä seitsemästä ottelusta, ja joukkue on pian todellisessa putoamisvaarassa. BP on Allsvenskan-rankingin heikoin joukkue. Se on tehnyt vähiten maaleja ja päästänyt Siriusin jälkeen eniten. BP on hävinnyt kaikki kauden vieraspelinsä rumalla maalierolla 4-22. Kompuroiva Göteborg on selkeä suosikki, mutta suurilla järjestelmillä kannattaa hakea mukaan myös hyvin maksava tasapeli.

13: Östersund-Elfsborg (56-24-20)

Östersund on vakiinnuttanut paikkansa Allsvenskanin ylemmässä kastissa. ÖFK on myös kuntopuntarin kärkiseuroja, sillä takana on seitsemän tappiotonta ottelua saldolla 5-2-0. Elfsborg on edellisen kohteen IFK Göteborgin tavoin Ruotsin entinen suurseura. Nykyään joukkueen taso riittää max keskikastiin. ”Ellos” pelasi viikko sitten hyvin Norrköpingin vieraana vaikka hävisikin tiukan matsin 1-0. Kyseessä oli ensimmäinen tappio kuuteen otteluun, eli joukkue on selkeästi alkukautta paremmassa vireessä. Ohitetaan Vakiossa 63% pelattu Östersund.

Parhaat varmat: 1:2, 6:1, 9:2
Parhaat ohipelit: 3:x2, 5:x2, 13:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!