KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakio 1:ssä on tarjolla yksi kesän viimeisimmistä suomifutis-kupongeista. Tällä kertaa tarjolla ei ole valitettavasti erillistä kesäbonusta, mutta peli-ideoita Vakiossa riittää!

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

RoPS-SJK (52-27-21)

RoPSin edellinen liigaottelu on lähes kahden viikon takaa, ja silloin joukkue hävisi SJK:n vieraana 2-1. RoPS luo jatkuvasti vastustajaansa vähemmän maalipaikkoja, mutta tulosta tulee tehokkaalla viimeistelyllä. SJK hävisi viikko sitten Interin vieraana 2-0. Joukkue loi paikkoja pariin maaliin, mutta tehoton viimeistely katkaisi kahden ottelu voittoputken. RoPS on kova kotonaan ja kaksikosta parempi joukkue. Kotivoitto toteutuu hieman yli kerran kahdesta, mutta Vakiossa 62% pelattu ykkönen on syytä varmistella vähintään 21% pelatulla ristillä. Ohipeli RoPSista ei ole myöskään huono idea, sillä muut ohipeliksi sopivat suosikit ovat tällä kertaa vähissä.

FC Honka-TPS (62-22-16)

Honka on pelannut pari heikompaa matsia putkeen. Kaksi kierrosta sitten se kärsi ensimmäisen kotitappionsa yli kolmeen vuoteen ja viikko sitten Honka jäi tasapeliin heikon Kemin vieraana. Näistä otteluista huolimatta joukkue on ollut tällä kaudella todella hyvä. TPS on hävinnyt vain kaksi ottelua seitsemästä edellisestä – molemmat vieraskentällä kovakuntoisia joukkueita vastaan (HJK, VPS). Molemmat sarjanousijat ovat parantaneet peliään kauden edetessä. Tasoeroa on kaksikon välillä huomattavasti, ja Honka kelpaa oikein pelattuna osuvaksi varmaksi.

HIFK-EIF (56-28-16)

HIFK on ollut selvästi Ykkösen paras joukkue tällä kaudella. Se on tehnyt eniten maaleja ja päästänyt niitä myös vähiten ottelua kohti. Takana on kolme vakuuttavaa voittoa maalierolla 8-0. EIF kaatoi viikko sitten KPV:n kärkiottelussa 1-0 ja nousi jo kakkospaikalle. Joukkue on kärsinyt koko kaudella vasta yhden tappion, ja puolustus on pitänyt erinomaisesti alusta asti. Kauden aiempi kohtaaminen päättyi Tammisaaressa 0-0, ja vähämaalinen peli on jälleen luvassa. Hieman ylipelattu HIFK kannattaa varmistaa tässä kohteessa tasapelillä.

KPV-FC Haka (51-27-22)

KPV:n nousuhaaveet kokivat viime lauantaina taas yhden kolauksen, kun joukkue hävisi EIF:n vieraana 1-0. Vain jumbojoukkue Klubi-04 on tehnyt vähemmän maaleja kuin KPV, joten ongelmat ovat hyvin tiedossa. Haka on ollut viime viikot mainiossa pelivireessä: saldo 4-1-1 kuudesta ottelusta, ja ainoa tappio on kärkijoukkue HIFK:n vieraana. Vakiossa kohde on pelattu täsmälleen oikein, joten peliprosenteista ei saada nyt ideoita. KPV on vaikeuksistaan huolimatta selvä suosikki, ja varma ykkönen on kelpo valinta etenkin pienillä järjestelmillä.

KTP-JJK (43-24-33)

Sarjanousija KTP pääsee tärkeään otteluun hyvistä asetelmista; takana on kaksi kotivoittoa ja kolme tappiotonta peliä putkeen. KTP ei ole vakuuttanut pelillisesti, mutta tulosta on tullut siitä huolimatta. JJK on voittanut vain yhden kuudesta edellisestä ottelustaan. Joukkueen kurssi ei vain näytä kääntyvän, joten edessä on koko kesän ja syksyn kestävä putoamiskamppailu. Vakiossa KTP on pelattu rajusti liikaa, joten X2 on tässä kohtaa mainio valinta. Joukkueet ovat tällä hetkellä suht tasavahvat, joten suuresta kotisuosikista ei voi olla kyse.

MYPA-PEPO (23-25-52)

MYPA on A-lohkon keskivaiheilla ja pelaa varsin hyvää kesäkautta. Joukkue on tehnyt vähintään kolme maalia neljä kertaa edellisen kuuden kierroksen aikana ja kaatoi JIPPOn peräti 0-3 edellisessä ottelussaan. PEPO on Kakkosen ainoa tappioton joukkue. Puolustus pitää, mutta heikko viimeistely on aiheuttanut turhia tasapelejä. Edellisellä kierroksella PEPO jäi 0-0 kotitasuriin heikon NJS:n isäntänä. Vakiokansa ei ole saanut joukkueiden tasoeroa kohdalleen; PEPOn kuuluisi olla selvä suosikki, mutta Vakion peliprosentit ovat vieraille vain 38%. PEPO kelpaa hyvin varmaksi!

FC Viikingit-FCV (60-20-20)

A-lohkon kärkipaikoille povattu Viikingit on hyytynyt pahasti alkukesän aikana, sillä saldona on vain yksi voitto viidestä ottelusta. Edellisellä kierroksella Viikkarit pelasi 1-1 tasapelin JäPSin vieraana ja oli jälleen heikko. FCV on odotetuilla sijoilla keskikastissa, ja otteet ailahtelevat kierroksesta toiseen. Edellisessä ottelussa FCV ei saanut kaadettua umpisurkeaa LPS:ää edes kotonaan. Viikingit on pari luokkaa vahvempi joukkue ja ansaitsee selvän suosikkiaseman heikosta vireestään huolimatta. 63% pelattu kotivoiton rinnalle kannattaa myös poimia 16% merkitty kakkonen.

NJS-JäPS (33-24-43)

Kakkosen A-lohkossa putoamisviivalla oleva NJS taisteli edellisellä kierroksella arvokkaan tasapelin PEPO:n kotiluolasta. Se ei kuitenkaan lohduta liikaa, sillä kyseessä oli kuudes voitoton matsi ja kolmas putkeen ilman tehtyä maalia. JäPS on pelannut koko kauden todella omituisia tuloksia ja hävisi mm. kauden aiemman kohtaamisen kotonaan NJS:lle. Välillä JäPS on ottanut hillittömiä murskavoittoja, mutta saldona on myös rumia tappioita. Vain 26% pelattu NJS on kohteen paras merkki. Ohitetaan ailahteleva JäPS kokonaan, sillä tällä kupongilla ovat hyvät ohipeli-ideat tiukassa.

Gnistan-PKKU (65-19-16)

Gnistan kamppailee A-lohkon nousupaikasta yhdessä PEPO:n kanssa. Joukkueen peli ei kuitenkaan ole vakuuttanut missään vaiheessa, ja takana on nytkin vain yksi voitto neljästä ottelusta. PKKU on pari luokkaa heikompi ryhmä ja kuuluu putoamiskamppailuun. Joukkueella on nyt takana neljä tappiotonta peliä peräkkäin, mutta vastustajien heikko taso selittää osaltaan tätä tilastoa. Gnistan on kotonaan jättisuosikki ja voittaa ottelun kaksi kertaa kolmesta. Vakiossa 70% pelattu ykkönen kelpaa varmaksi pienissä järjestelmissä, mutta 16% pelattu tasapeli houkuttelee myös.

LPS-MiPK (17-21-62)

LPS on A-lohkon heittopussi. Joukkue tulee putoamaan lähes sadan prosentin varmuudella, ja saldo 0-2-10 on todella murheellinen. LSP on tosin saanut molemmat tasapelinsä kolmen edellisen kierroksen sisällä, joten pieniä nousun merkkejä on ilmassa. MiPK on valunut kahden tappion myötä kohti A-lohkon putoamisviivaa. Joukkue on voittanut vain yhden seitsemästä viimeisestä ottelusta, ja alkukauden hyvä vire on hieman hyytynyt. Vakiokansa haistelee LPS:n yllätystä hieman liian voimakkaasti. MiPK on alavireisyydestään huolimatta todella selvä suosikki ja jäänyt kohteessa alipelatuksi.

HJS-Honka Akatemia (24-27-49)

HJS on jäänyt B-lohkon heittopussiksi rumalla saldolla 2-0-9. HJS on ollut viime otteluissaan lupauksia herättävä, mutta taso ei vain aivan näytä riittävän. Honka Akatemia on yksi B-lohkon kärkijoukkueista, vaikka sen ranking ei taida aivan riittää nousupaikoille asti. Maaleja on syntynyt jo 24 kappaletta 12 ottelussa. Honka on tasoltaan selvästi HJS:ää vahvempi ja voittaa ottelun noin kerran kahdesta. Ottelun maaliodotusarvo on Kakkosen keskitasoa matalampi, joten hieman ylipelatun vierasvoiton rinnalle kannattaa poimia 27% pelattu risti.

Kaapo-FC Espoo (51-21-28)

KaaPo on tukevasti B-lohkon keskikastissa. Eroa on putoamisviivaan vain neljä pistettä, mutta joukkueen peliesitykset ovat jatkuvasti tuloksia ja odotuksia parempia. FC Espoo on vain pari pistettä KaaPon yläpuolella napattuaan yllätysvoiton GrIFK:sta 3-1 edellisellä kierroksella. Tätä ennen Espoo hävisi kotonaan 0-7 SalPalle, joten joukkue ailahtelee todella rajusti. Tästä kertoo osaltaan myös saldo 6-0-6. KaaPo on jäänyt Vakiossa alipelatuksi. Se on hieman Espoota parempi joukkue ja voittaa kerran kahdesta. Otetaan 42% merkitystä ykkösestä varma.

JBK-TP-47 (63-19-18)

Pietarsaaren JBK on tällä hetkellä mukavassa nosteessa. Takana on kolme voittoa putkeen maalierolla 9-1, ja JBK dominoi myös otteluitaan todella väkevällä otteella. Joukkue voi ehtiä tällä menolla jopa mukaan C-lohkon nousutaisteluun! TP-47 on ollut lohkon jumbopaikalla alusta loppuun. Torniolaiset ovat parantaneet otteitaan huomattavasti alkukauden jälkeen, mutta takana on siitä huolimatta kolme tiukkaa tappiota. JBK on kaksikosta huomattavasti vahvempi joukkue ja selvä suosikki kotonaan. Vakiokansa on innostunut hieman liikaa, joten X ja 2 ovat jääneet alimerkityiksi. Kotivoittoa kannattaa varmistella oman maun mukaan, mutta TP-47:n venyminen edes pisteeseen olisi kyllä todella iso pommi.

Parhaat varmat: 6:2, 10:2, 12:1
Parhaat ohipelit: 1:x2, 5:x2, 8:1x

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!