KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteisellä vakiokupongilla nähdään viimeisen kerran suomifutiskohteita. Ensi viikosta alkaen Vakio koostuu jälleen brittifutiksesta. Ottelun perässä on sen todennäköisyysarvio (1-X-2). Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: FC Inter-IFK Mariehamn (57-23-20)

Inter on tällä hetkellä paremmassa iskussa kuin pitkään aikaan. Valmentajanvaihdos alkaa tuottaa tulosta, ja turkulaiset ovat kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Joukkueen puolustus on saatu vihdoin toimimaan. IFK katkaisi kolmen tappion putken kaatamalla SJK:n viime kierroksella. Vieraissa joukkue on ollut umpisurkea koko kauden. Inter on ottelussa selvä suosikki, ja turkulaiset kelpaavat oikein pelattuna varmaksi.

2: HJK-RoPS (61-22-17)

HJK kärsi viikolla kitkerän kotitappion BATE:lle ja putosi Mestarien liigan karsinnoista. Viime lauantaina nähtiin jo paljon rotaatiota eurokiireiden vuoksi, ja samaa on nytkin luvassa. RoPS hävisi viikko sitten epäonnisesti Interille kotonaan. Vieraissa joukkue on hävinnyt vasta kaksi kertaa koko kaudella. Mielenkiintoinen fakta: RoPS on voittanut kaksi edellistä vieraspeliään Klubia vastaan. Vakiossa kohde kannattaa raksia umpeen, sillä HJK:n peliesitys voi olla vaisu Eurocup-krapulasta ja rotaatiosta johtuen.

3: JJK-FC Haka (35-24-41)

JJK katkaisi viikko sitten kolmen ottelun tappioputken sarjakärki HIFK:n vieraana. Tuloksena oli arvokas 2-2 vierastasuri, mutta kettupaitojen asema on silti tukala sarjan putoamisviivalla. Haka on tällä hetkellä hyvässä iskussa. Kahdeksan ottelun saldona on 5-1-2 ja koskilaiset ovat voittaneet kolme edellisestä neljästä ottelusta. Haka ansaitsee ottelussa suosikin aseman. Paras merkki on 29% pelattu JJK, Vakion peliprosenteilla 1_2 on ehdottomasti fiksuin vaalinta.

4: AC Oulu-FF Jaro (44-27-29)

AC Oulu on kärsinyt epäonnesta läpi kauden. Viikko sitten joukkueen tuurit kääntyivät, sillä ACO haki arvokkaan vierasvoiton KPV:n kotiluolasta yliaikamaalilla. Jaro jäi puolestaan EIF:n jalkoihin kotonaan maalein 0-3. Pietarsaarelaiset ovat voittaneet vain yhden viidestä edellisestä ottelustaan. Kaksikko on tällä hetkellä Ykkösen rankingissa samoilla sijaluvuilla. Poimitaan suht oikein pelattu Oulu varmaksi tässä kohteessa. Arvokas voitto KPV:sta antaa varmasti joukkueelle uutta virtaa!

5: EIF-AC Kajaani (59-23-18)

EIF jatkoi viikko sitten kovaa menoaan ja kaatoi Jaron vieraissa peräti 0-3. Voitto nosti joukkueen jo tasapisteisiin IFK:n kanssa sarjan piikkipaikalle. EIF on hävinnyt koko kaudella yhä vasta yhden ottelun ja päästänyt yhdeksän maalia 15 ottelun aikana. Kajaani on heikossa hapessa tällä hetkellä. Joukkue ei pystynyt kaatamaan edes sarjajumbo Klubi04:sta kotonaan viikko sitten, ja saldona on vain yksi voitto yhdeksästä viime pelistä. EIF on ottelussa selvä suosikki, mutta Vakion 70% on kyllä kotivoitolle liikaa. Ykkönen kannattaa varmistaa vähintään tasapelillä. Ohipeliä kannattaa myös harkita, sillä vaihtoehdot ovat tällä viikolla vähissä.

6: NJS-MiPK (34-26-40)

NJS on yksi A-lohkon putoajakandidaateista, ja takana on jo seitsemän ottelua ilman voittoa. Viikko sitten joukkue pelasi hyvän kotipelin JäPSin isäntänä ja haki sitä ennen myös vierastasurin PEPO:n kotiluolasta. MiPK on muutaman sijan ylempänä ja pelannut viime aikoina suht omalla tasollaan. Viikko sitten joukkue nousi kahden maalin takaa kotitasuriin Viikinkejä vastaan. MiPK on selvästi vahvempi joukkue ja vieraissakin suosikki. Poimitaan 38% pelattu kakkonen Vakiossa varmaksi.

7: PKKU-PEPO (23-25-52)

Umpisurkean alkukauden pelannut PKKU on alkanut ryhdistäytyä viime aikoina. Viiden edellisen vierasottelun saldo on väkevä 4-1-0, eikä joukkue ole hävinnyt kuuteen liigaotteluun. PEPO kaatoi viime torstain juhlaottelussa kotonaan MP:n puhtaasti 4-0 ja palasi voittokantaan kahden heikomman pelin jälkeen. PEPO on pari luokkaa nousukuntoista PKKU:ta parempi ja voittaa ottelun yli kerran kahdesta. Vain 41% pelattu vierasvoitto kelpaa Vakiossa hyvin varmaksi.

8: MYPA-FCV (56-22-22)

Sarjanousija MYPA on A-lohkon keskikastissa suht omalla paikallaan. Viikko sitten joukkueen hyvä kolmen ottelun putki katkesi 7-1 tappioon JäPSin vieraana. FC Vaajakoski on luokkaa heikompi ryhmä ja pari sijaa alempana sarjassa. FCV:n saldona on vain yksi voitto kahdeksasta viimeisestä ottelusta, eikä tuota putkea ole helppo parantaa MYPA:n vieraana. Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein. MYPA:n voiton rinnalle voi hakea myös 20% merkityn FCV:n.

9: Gnistan-JIPPO (59-21-20)

Gnistan kaatoi viikko sitten sarjajumbo LPS:n maalein 1-2. Joukkueen peliesitykset jäävät jatkuvasti jälkeen odotuksista, mutta kaikesta huolimatta Gnistan on jaetulla piikkipaikalla A-lohkossa. JIPPO on kadottanut hyvän otteensa ja voittanut vain yhden edellisestä kuudesta ottelusta. Viikko sitten joukkue hukkasi johtoaseman PKKU:n isäntänä 2-2 -tasapeliin. Gnistan on ottelussa selvä suosikki, mutta Vakiossa ykkönen on hieman ylimerkitty. Vain 15% pelattu JIPPO kannattaa poimia mukaan, jos budjetti sen sallii.

10: SalPa-Kiffen (66-22-12)

SalPa taistelee B-lohkossa jopa suorasta nousupaikasta. Pitkä tappioton putki tosin katkesi maanantaina MuSa:n vieraana, jossa joukkue hävisi sarjan kärkikamppailun maalein 3-0. Kiffen on yksi sarjan putoajakandidaateista. Viikko sitten joukkue ei saanut kaadettua edes HJS Akatemiaa kotonaan. Kiffen on tehnyt häkellyttävät seitsemän maalia 14 kierroksen aikana. SalPa on ottelussa selvä suosikki, mutta Vakiossa hieman ylimerkitty. Kiffenin mahdollisuudet ovat lähinnä 0-0 -tasapelissä, joten 15% pelatun ristin voi haalia mukaan kupongille. Pienessä järjestelmässä SalPan kelpaa myös varmaksi.

11: KuFu 98-VIFK (59-21-20)

KuFu on ajautunut vahvan alkukauden jälkeen heikkoon jaksoon. Kuopiolaiset ovat hävinneet kaksi kolmesta edellisestä ottelusta, ja saldona on yhteensä vain kaksi voittoa kuuden kierroksen ajalta. VIFK:n kausi on ollut kammottavaa katseltavaa, eivätkä joukkueen esitykset näytä kääntyvät parempaan. Viikko sitten tuli turpiin SJK Akatemialta maalein 1-4, eikä VIFK ole voittanut kahdeksaan otteluun. Vakiossa KuFu on pelattu lähes 70%, joten nyt on haettava riskillä pientä yllätystä. Hyvät ohipelit ovat tiukassa, joten kokeillaan VIFK:n tuurin kääntymistä hieman alavireisen KuFu:n kotiluolassa. X2!

12: TamU-OLS (53-23-24)

TamU katkaisi viiden ottelun voitottoman putken kaatamalla Kraftin viikko sitten maalein 2-4. Kauden ensimmäinen vierasvoitto nosti joukkueen putoamisviivan yläpuolelle. OLS on vain kolme pistettyä TamU:n edellä. Oululaiset ovat hävinnet kolme neljästä edellisestä ottelustaan, joten sarjanousijan hyvä alkukausi on alkanut hieman hyytyä. OLS on ollut etenkin kahdessa viime ottelussaan erittäin heikko. TamU on jäänyt kohteessa hieman alimerkityksi, joten 47% pelattu kotivoitto kelpaa mainiosti varmaksi.

13: FC Jazz-BK-46 (56-24-20)

FC Jazz kamppailee kahden rästipelin myötä jopa noususta Ykköseen. Porilaiset ovat olleet kotikentällään äärimmäisen kovia, mistä kertoo saldo 6-1-0 maalierolla 13-5. Viikko sitten Jazz kaatoi HIFK Akatemian maalein 2-1. BK-46 on sarjajumbo ja umpisurkea vierailija. Tosin, BK nappasi edellisessä reissupelissään kauden ensimmäisen vieraspisteen tasapelillä GrIFK:a vastaan. Jazz on kaksikosta selvästi vahvempi, mutta BK-46 ei ole aivan niin surkea joukkue, mitä sarjataulukko ehdottaa. Vakiossa peräti 71% pelattu Jazz on nostettava ohipeli-ideaksi, vaikka maistuvuus onkin heikonlainen. Toivotaan porilaisten kompurointia, sillä X2 maksaa osuessaan todella hyvin.

Parhaat ohipelit: 5:x2, 11:x2, 13:x2
Parhaat varmat: 1:1, 7:2, 12:1

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!