KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Vakion perinteinen lauantaikuponki koostuu lauantain jälleen suomifutis-kohteista. Tällä kertaa Veikkausliiga puuttuu kokonaan, joten kohteet ovat Ykkösen ja Kakkosen otteluita. Tarjolla on jälleen loistavia peli-ideoita!

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HIFK-KTP (62-21-17)

Veikkausliigasta viime kauden päätteeksi pudonnut Helsingin IFK on pitänyt Ykkösen piikkipaikkaa hallussaan muutaman kierroksen ajan. Viikko sitten HIFK kaatoi JJK:n vieraissa 0-2 komealla suorituksella, ja kokonaisuutena kyseessä on Ykkösen vahvin joukkue. Kakkosesta noussut KTP on kerännyt materiaaliinsa nähden hyvin pisteitä, mutta viime otteluissa sen vastustajat ovat luoneet huolestuttavan paljon maaliodotusta. HIFK on ottelun selvä suosikki, mutta 73% pelikannatus on liikaa. Tasuri kannattaa poimia mukaan suuremmalla järjestelmällä.

2: AC Oulu-FF Jaro (41-25-34)

AC Oulun kausi on ollut toistaiseksi paha pettymys. Saldo 2-0-4 valehtelee kuitenkin roimasti, sillä Oulu on ollut viime ottelut parempi joukkue 1-0 tappioista huolimatta. Vierailija Jaro oli ohipeli-ideana myös viime viikolla. Joukkue oli odotetusti vaikeuksissa EIF:n isäntänä, ja maali-ilottelu loppui kuin seinään. Vain 33% pelattu Oulu on Vakiossa mainio varmaidea. Alkukauden tulokset hämäävät vakiokansaa tässä kohteessa.

3: KPV-Klubi 04 (60-25-15)

KPV oli sarjaan lähdettäessä selkeä ykkössuosikki, mutta alkukausi on ollut nihkeä. Viikko sitten kaatui AC Oulu 1-0, mutta KPV oli tuossakin pelissä heikompi osapuoli. Saldo 3-2-1 on kelvollinen, mutta joukkue ei vakuuta. HJK:n junnutiimi on aloittanut materiaaliinsa nähden hyvin. Kyseessä ei ole heittopussi, mutta vieraissa joukkue on ollut heikko. KPV on selvä suosikki, mutta kelpaa 71% pelattuna vähän nihkeästi varmaksi. Kerran neljästä tuleva tasapeli maksaa todella hyvin osuessaan.

4: FC Haka-JJK (50-24-26)

FC Haka on esiintynyt viime otteluissaan hyvin. Viikko sitten Haka oli selvästi parempi joukkue Kotkassa, mutta jäi epäonnisesti tasuriin. Tätä ennen Valkeakoskella kaatui kärkijoukkue KPV vahvalla suorituksella. Veikkausliigasta pudonnut JJK on aloittanut kauden katastrofaalisesti. Joukkue ei osoittanut viime perjantain HIFK-ottelussa vielä mitään heräämisen merkkejä. Tasoero ei ole kuitenkaan kummoinen Hakan hyväksi, ja Vakion peliprosentit ovat tolkuttomat. Ohitetaan tylysti 72% pelattu Haka.

5: AC Kajaani-EIF (42-28-30)

Sarjanousija AC Kajaani järjesteli viikko sitten hurjat maalijuhlat Töölössä, jossa se kaatoi Klubi 04:n peräti 1-5. Tätä ennen ACK oli hävinnyt Pietarsaaressa Jarolle 5-0, joten joukkue kuittasi ruman tappion nopeasti. Vierailija EIF on ollut sivuston peli-ideana jo parin otteeseen. Tappioton kausi sai jatkoa Jaron vieraana myös viikko sitten, kun EIF pelasi jo kauden neljännen 0-0 tasapelinsä. Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein – paras merkki on vain 30% kannatukseen saanut vierasvoitto.

6: SalPa-GrIFK (39-24-37)

Salossa ratkotaan Kakkosen B-lohkon kärkipaikan kohtaloa. Kotijoukkue SalPa on aloittanut kauden vahvasti häviten vain yhden ottelun. Takana on nyt kolme voittoa putkeen maalierolla 7-2, ja SalPa on myös ansainnut kauden korkean pistesaaliin. GrIFK jäi viikko sitten 0-0 tasuriin Kiffeniä vastaan heikolla esityksellä. Tätä ennen joukkue oli voittanut neljä peliä putkeen. SalPa on tiukan ottelun marginaalinen suosikki, ja kohde on pelattu aivan oikein myös Vakiossa. Maaliodotus on melko korkea, joten harvoin osuva (mutta 29% merkitty) risti kannattaa skipata.

7: FC Espoo-HJS (58-22-20)

FC Espoo on aloittanut kauden paremmin, kuin 2-0-4 saldo kertoo. Kaikki joukkueen pelit ovat ratkenneet yhden maalin erolla, ja matsit ovat olleet hyvin tasaväkisiä. Espoo on voittanut kaksi edellistä kotipeliään maalein 3-0 (Honka U23) ja 4-3 (KaaPo). HJS Akatemia on sarjajumbona häviten viisi kuudesta ottelustaan. Ainoa voitto tuli HIFK:n U23-joukkueesta maalein 0-1 pari kierrosta sitten. Kyseessä on yksi Kakkosen heikoimmista ryhmistä. Espoo on pari pykälää vahvempi, mutta ykkönen on jälleen rajusti ylimerkitty. Kohteessa kannattaa harkita ohipeliä, jotta kupongille saa lisää arvoa. HJS:n vierasvoitto on vain 12% merkitty.

8: MYPA-FC Viikingit (22-23-55)

Veikkausliigasta tuttu MYPA on palannut konkurssinsa jälkeen kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Joukkueen kausi alkoi tuloksellisesti heikosti, mutta 4-5 kotitappio JäPSille oli käännekohta. Nyt MYPA:lla on takanaan kolme voittoa ja vahvoja esityksiä etenkin vieraissa. Viikingit on yksi Kakkosen vahvimpia joukkueita. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen joukkue on päässyt odotettuun iskuun tehden 17 maalia edelliseen neljään otteluun. Tasoeroa on reilusti ”viikkareiden” hyväksi, ja ainoastaan 37% vierasvoitto on yksi kupongin parhaista ideoista!

9: PEPO-JäPS (59-20-21)

Lappeenrannan PEPO on hivuttautunut kierros kierrokselta kohti sarjan kärkeä. Viikko sitten joukkue nappasi kovan päänahan kaatamalla Gnistanin kotona 3-0. PEPO on lohkon ainoa joukkue, jonka tappiosarake näyttää nollaa. JäPS on rankinginsa mukaisesti sarjan keskivaiheilla (tai sen alapuolella). Kausi on sisältänyt hurjia voittoja sekä rumia tappioita. Viikko sitten nihkeä kotipeli JIPPOa vastaan päättyi 0-0. PEPO on selvä suosikki eikä pelikannatus ole noussut liian korkeaksi. Poimitaan ykkönen varmaksi.

10: Gnistan-NJS (74-15-11)

A-lohkon kärkijoukkue Gnistan kärsi viime kierroksella kauden avaustappion PEPO:n vieraana. Saldo 5-1-1 riittää silti piikkipaikalle. Joukkue on saanut läpi kauden turhan paljon pisteitä, eikä peli erityisemmin vakuuta. NJS on pelannut lähtötasoonsa nähden todella hyvin ja napsinut muutamia yllätysvoittoja. Viikko sitten se jäi Viikinkien jalkoihin maalein 5-2, jossa tasoero sarjan kärkeen tuli paremmin esiin. Gnistan on ottelussa jättisuosikki ja vakiokansa on antanut kotivoitolle ansaitun kannatuksen. Mutulla Gnistan tekisi mieli varmistaa, mutta pienellä kupongilla vaihtareita ei kannata uhrata.

11: JIPPO-FC Vaajakoski (50-25-25)

JIPPO on ollut A-lohkon alkukauden tasurikone. Joensuulaiset ovat hävinneet vasta yhden ottelun, mutta voittosarake ei ole toisaalta kasvanut neljään kierrokseen. FCV aloitti kauden hurjastelemalla 0-5 ja 0-6 vierasvoitot. Tämän jälkeen tahti on alkanut hyytyä, ja FCV on ollut kolmessa neljästä viime pelistään todella heikko. Tasoeroa on pykälän verran joensuulaisten hyväksi, joten JIPPO voittaa ottelun noin kerran kahdesta. Vain 42% merkitty kotivoitto kelpaa hienosti varmaksi.

12: KuFu-JBK (66-19-15)

Kuopiolaisten hyvä vire katkesi viikko sitten shokkitappioon surkean Kraftin vieraana. KuFu oli voittanut tätä ennen neljä matsia putkeen. Veikkausliigan paussi voi tuoda kotijoukkueelle apuja ”yläkerrasta”, sillä KuPS on yli kymmenen päivän breikillä (1.6 -> 12.6). Vierasjoukkue JBK lahjoitti viikko sitten kauden avauspisteen kaikki pelit hävinneelle TP-47:lle. JBK on hävinnyt myös aiemmin kotonaan Kraftille, ja joukkue on yksi lohkon heikoimmista. KuFu on selkeä suosikki, eikä pelikannatus ole noussut turhan korkeaksi. Poimitaan ykkösestä piikki.

13: VIFK-GBK (34-26-40)

VIFK on yksi C-lohkon pettymyksistä. Takana on kolme tappiota neljään viime otteluun, ja peliesitykset eivät todellakaan vakuuta. Viikko sitten tuli 1-0 neniin OLS:n vieraana. GBK on lohkon vahvimpia joukkueita yhdessä TPV:n kanssa. Edellisellä kierroksella kaatui SJK:n akatemia väkevällä esityksellä 5-3. Toistaiseksi GBK ei ole saanut vielä aivan parasta irti. Vakion peliprosentit ovat pyörähtäneet väärin päin, joten poimitaan GBK:sta maistuva vierasvarma!

Parhaat ohipelit: 4:x2, 7:x2
Parhaat varmaideat: 2:1, 8:2, 11:1, 13:2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!