Laadukkaat veikkausvihjeet ovat todella arvokkaita. Etenkin silloin, jos niitä jaetaan vieläpä ilmaiseksi! Hyvin tehdyt ja tuottavat pelivihjeet vaativat taakseen kokeneita alan harrastajia tai jopa ammattilaisia, jotka pystyvät haravoimaan vedonlyöntimarkkinan virheet kylmän rauhallisesti viikosta toiseen.

Tässä artikkelissa käydään läpi veikkausvihjeiden positiivista odotusarvoa – miksi se on niin tärkeä asia?

Mikä on odotusarvo

Käydään ensin läpi termiä odotusarvo, joka ei ole välttämättä kaikille lukijoille vielä tuttu. Odotusarvo kuvaa numeerisesti sijoituskohteen odotettavissa olevaa tuottoa. Kyse voi olla yhtä hyvin kolikonheitosta, pelistä rulettia tai urheiluvedonlyönnistä.

Odotusarvosta käytetään etenkin pokeripiireissä lyhennettä EV, mikä tulee englanninkielisistä sanoista expected value. Tietty ratkaisu tietyssä pelitilanteessa on pokerissa pitkässä juoksussa joko kannattava (EV+) tai tappiollinen (EV-). Näiden väliin mahtuu myös tietysti -+0 tilanne.

Odotusarvo lasketaan yksinkertaisella matemaattisella kaavalla:

Odotusarvo = kerroin * todennäköisyys

Kerroin on desimaalimuodossa, esimerkiksi 2,20. Todennäköisyys annetaan välillä 0-1, eli 50% todennäköisyys on muotoa 0,50. Näillä luvuilla saataisiin seuraava odotusarvo:

Odotusarvo = 2,20 * 0,50 = 1,10

Luku 1,10 tarkoittaa kymmenen prosentin tuottoa, eli yhden ylittävä desimaaliosa. Jos tarjolla olisikin ollut vain 1,90 kerroin, niin lopputulos olisi:

Odotusarvo = 1,90 * 0,50 = 0,95

Tällainen pelisijoitus tarkoittaisi joka vedolla viiden prosentin tappiota. Ajan myötä pelikassasi kuihtuu alle 1,00:n odotusarvoja vetämällä nollaan.

Miten odotusarvo määritellään

Odotusarvon laskukaava on hyvin yksinkertainen, kuten edellä on kuvattu. Kertoimet saadaan urheiluvedonlyönnissä vedonvälittäjän tarjonnasta, ja pelaajalla on usein käytössään useita eri bookkereita. Voit katsoa parhaat vedonlyöntibonukset tältä sivulta.

Yhtälön toinen puoli onkin sitten haastavaa: miten yksittäisen tapahtuman todennäköisyys määritellään?

Todennäköisyys on mahdollista laskea esimerkiksi kasinopeleissä, kuten ruletissa. Yksinkertaisin esimerkki lienee kolikonheitto. Myös pokerissa tiettyjen vaihtoehtojen todennäköisyys voidaan laskea, kun tiedetään kaikki jaetut kortit.

odotusarvo-pokeri

Urheiluvedonlyönnissä on vain arvioita. Jokainen ottelu on täysin uniikki tapahtuma, jota ei koskaan pelata täysin samoista olosuhteista uudelleen. Tämä on hyvin nähtävissä esim. Liigan playoffseissa. Vaikka joukkueet kohtaavat toisensa parin päivän välein, otteluiden lopputulokset vaihtelevat suuresti.

Urheiluvedonlyönnissä pelaajalla on mahdollisuus biitata vedonvälittäjä juuri tästä syystä. Kukaan ei tiedä absoluuttisesti oikeaa todennäköisyyttä etukäteen. Toisaalta, tämä fakta sisältää myös riskin: pelaaja voi olla myös väärässä ja kuvitella todennäköisyyden suuremmaksi, mitä se oli.

Veikkausvihjeet ja niiden odotusarvot

Positiivinen odotusarvo on jokaisen voitollisen vedon peruskivi. Kuten edellä tuli kuvattua, emme voi tietää koskaan etukäteen, mitkä esim. jalkapallo-ottelun todennäköisyydet olivat. Pelikohteiden laatu selviää vasta riittävän suuren otannan jälkeen pelitilin saldosta. Jos kohteet olivat keskimäärin odotusarvoltaan yli 1,00, niin pelitilisi saldo on kasvanut.

Ilmaisetvedot.comin veikkausvihjeet ovat aina odotusarvoltaan sellaisia, että ne kasvattavat pelaajan pelikassaa. Sivustolla on mukana useita eri lajien ammattilaisia sekä kokeneita harrastajia. He tuntevat omat lajinsa tarkkaan ja valikoivat sivuille vain positiivisen odotusarvon pelikohteita.

Pyrimme palvelemaan myös suurta joukkoa harrastepelureita, joille todennäköisyydet ja odotusarvot eivät ole entisestään tuttuja. Tästä johtuen vihjeemme eivät ole vain tylsiä numeroita ja prosenttiarvioita, jotka eivät kerro pienpelaajalle juuri mitään.

Veikkausvihjeemme sisältävät aina taustatietoa ja perustelut, eli miksi kohteen odotusarvo on mielestämme riittävän korkea. Välillä kyse voi olla esimerkiksi näkemyseroista joukkueen rankingissa. Joskus otamme kantaa joukkueen viime aikaisten otteluiden trendiin, poissaolotietoihin tai muuhun vastaavaan.

Ilmaisetvedot.com julkaisee uusia vinkkejä lähes päivittäin. Tämän lisäksi voit hyödyntää joka lauantaille tulevaa Vakiovihjettä ja laskea itse odotusarvot siinä oleviin brittifutiskohteisiin. Vakiovihjeet sisältävät aina jokaisen kohteen todennäköisyysarviot, jota vertaamalla löydät lauantaille lisää hyviä peli-ideoita.

Muista vierailla sivustollamme joka päivä ja poimia odotusarvoltaan tuottavia kohteita vetokupongillesi!

Photo by Vienna Reyes on Unsplash , Michał Parzuchowski on Unsplash

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!