Internet on nykyisin täynnä vetovihjeitä, joiden laatu kuitenkin vaihtelee valtavasti. Kuka tahansa voi nykyisin perustaa oman blogin tai nettisivuston ja julkaista mitä huvittaa. Lukijan ei ole aina helppo löytää ammattitaidolla tehtyä pelivihjeitä valtavan artikkelimeren keskellä. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten vetovihjeitä tehdään ammattitaidolla.

Ammattitaidon taustalla on vuosien kokemus

Ammattitaito saavutetaan alla kuin alalla opiskelun, harjoittelun ja vuosia kestävän työnteon kautta.

Koulutus tarjoaa perustiedot sekä avaimet laajempien asioiden opiskeluun ja ymmärtämiseen. Harjoitteluvaiheessa siirretään oppeja käytäntöön ja huomataan usein, että maailma ei toimikaan samalla tavalla kuin koulukirjoissa.

Kun harjoittelusta päästään tekemään ns. oikeita töitä, alkaa osaaminen kasvaa ja kokemus karttua. Hyvä ammattitaito saavutetaan monilla aloilla vasta vuosien tekemisen jälkeen. Todellinen ammattilainen on ennen kaikkea henkilö, joka on tehnyt myös paljon virheitä. Koska nämä tilanteet opettavat usein parhaiten.

Vedonlyönti ei ole alana millään tavoin poikkeuksellinen. Ammattitaito saavutetaan myös betsimaailmassa vastaavaa polkua pitkin, jonka kesto riippuu tietysti täysin henkilöstä itsestään.

Suurin ero vedonlyönnissä on koulutuksen puuttuminen. Mitään vedonlyöntiakatemiaa tai virallisia kursseja ei ole olemassa, joten perustiedot on käytännössä kaivettava itse internetistä. Ilmaisetvedot.comin vedonlyöntiopas on hyvä paikka aloittaa.

Yli 90 prosenttia betsareista jää tavalla tai toisella harjoitteluvaiheeseen, mikä tarkoittaa enemmän tai vähemmän tappiollista pelaajaa. Vain muutamalla prosentilla on mahdollisuus käyttää vaadittavia resursseja seuraavalle tasolle siirtymistä varten.

Pieni osa ammattimaisesti ajattelevia vedonlyöjiä kykenee voittamaan markkinan vuodesta toiseen. Tästäkin porukasta vai harva saa elantonsa vedoista, ja suurin saa betsailee päivätyön ohessa puoliammattilaisena.

Rautaisen ammattitaidon saaminen tarkoittaa tuhansia vetoja ja analysoituja otteluita. Ja ennen kaikkea paljon virheitä, joiden kautta oikeat metodit opitaan. Vedonlyönti sisältää satoja (tai tuhansia) pieniä rahanarvoisia tiedonmurusia, joiden kerääminen tapahtuu vain tekemisen ja kokemuksen kautta.

Ilmaisetvedot.comin tiimi koostuu alan kokeneista konkareista

Ilmaisetvedot.coimin vetovihjeet on toteutettu rautaisella ammattitaidolla. Kuten edellisessä kappaleessa kuvattiin, tällaisia henkilöitä ei löydy Suomesta joka nurkalta. Olemme poimineet tiimiimme taitavia yksilöitä eri puolilta, jotka jakavat oman kokemuksensa ja tietotaitonsa sivustomme lukijoille.

Tällä hetkellä Ilmaiset Vedot työllistää joka viikko useamman vihjaajan, joiden parhaat vetovihjeet löydät täältä.

Sivustomme tarjonta vaihtelee luonnollisesti vuodenajan mukaan. Talvella ovat esillä maailman parhaat jalkapallosarjat, kuten Valioliiga, Mestarien liiga, Serie A sekä La Liga. Vihjetiimimme käy läpi jokaisen kierroksen kauden alusta loppuun ja nostaa esiin parhaat peli-ideat.

jenkkifutispelaajat
NFL kuuluu myös sivustomme tarjontaan

Talvella vetovihjeissä ovat vahvasti edustettuna myös jenkkilajit NFL, NBA sekä NHL ja kotimaan Liiga. Vedonlyönti näistä lajeista on nykyisin todella suosittua. Tiimissämme on mukana myös talvilajien sekä salibandyn ammattimiehiä, joten vihjeitä löytyy myös hieman erikoisempiin kohteisiin.

Kesällä löydät sivuilta kohteita Skandinavian sekä kotimaan jalkapallokohteisiin. Ilmaiset Vedot tarjoaa kesähelteisiin myös MLB-tipsejä.

Miten vetovihjeitä tehdään ammattimaisesti

Monia voi varmasti kiinnostaa, että miten ammattimaisesti vetovihjeitä tuottava tiimi oikein toimii. Käydään seuraavaksi läpi joitakin menetelmiä. On toki sanottava, että jokainen vedonlyöjä toimii hieman eri tavalla.

Betsarit voidaan jakaa karkeasti kahteen eri koulukuntaan. Toinen ryhmä keskittyy usein yhteen tai maksimissaan kahteen sarjaan (esim. Liiga ja Mestis, Liiga ja NHL, Valioliiga ja Mestarien liiga). Tällaiset betsarit saavat etua markkinaan poikkeuksellisen tietotaitonsa avulla.

Kapeaan sektoriin keskittyvä ammattilainen tuntee käytännössä jokaisen joukkueen jokaisen pelaajan ja pystyy rankkaamaan ne paremmuusjärjestykseen. Hän katsoo valtaosan kauden otteluista ja tekee tarvittaessa suuria kannanottoja sellaisten näkemysten perusteella, jotka voivat olla täysin vastakohtaisia yleisiin mielipiteisiin.

Yhteen tai kahteen sarjaan keskittyvä ammattilainen perustelee myös usein vihjeensä pelaajien poissaolojen tai muiden poikkeuksellisten tapahtumien kautta. Parhaat vetovihjeet löytyvät usein kokoonpanotiedoista, valmentajien vaihdoksista, otteluohjelmasta tai muusta vastaavasta.

salibandy-kamppailu
Ilmaisetvedot.comin tiimissä on mm. salibandyn ammattimies!

Toinen koulukunta on täysi vastakohta, eli detaljit unohtava betsari. Tällainen henkilö pyrkii voittamaan vedonvälittäjät riittävän volyymin ja oman ”koneen” ansiosta. Vedonlyöntimaailmassa ”kone” tarkoittaa esimerkiksi Excel-ohjelmaa, omaa tietokantaa, tekoälyä tai algoritmia.

Tällainen konemies pyrkii usein haravoimaan jopa kymmenen eri sarjaa, joista hän poimii vetoja usein erilaisten extreme-joukkueiden avulla. Kaikista sarjoista löytyy joka kausi hieman eri joukkueet, jotka suorittavat datan perusteella täysin poikkeuksellisesti.

Vedonvälittäjillä on usein suuria vaikeuksia saada tällaisten extreme-joukkueiden kertoimet kohdalleen, koska esimerkiksi maalimäärien linjoja ei voida venyttää kuin tiettyyn rajaan asti. Haravoimalla esimerkiksi 10 liigaa tällaisia joukkueita voi hyvin löytää 5-10 kappaletta.

Dataan pohjaava vedonlyöjä perustelee usein kohteensa tilastojen kautta, jotka kertovat esimerkiksi sen, millainen trendi tukee vahvasti kyseistä vetoa. Usein ”konebetsari” hyödyntää myös kokoonpanotietoja ja katsoo otteluita. Erona on kuitenkin keskittyminen useampaan sarjaan ja hieman erilainen lähestymistapa.

Tämän lisäksi joukko betsareita kuuluu näiden ääripäiden väliin ja hyödyntää molempia lähestymistapoja.

Vetovihjeitä julkaistaan päivittäin

Ilmaisetvedot.comin raudanlujat ammattilaiset julkaisevat materiaalia vuoden ympäri. Sivuilla ei ole juuri koskaan tilannetta, että avonaisia pelivihjeitä ei olisi lainkaan. Pyrimme julkaisemaan myös vinkit riittävän ajoissa, jotta mahdollisimman moni pystyy hyödyntämään niitä.

Sivustomme tuottaa siis vetovihjeitä päivittäin ja vieläpä täysin ilmaiseksi! Kuten nimikin kertoo, Ilmaiset Vedot tarjoaa laadukasta betsi-informaatiota ilman maksua. Sinun kannattaa hyödyntää nämä näkemykset ja tutustua Pitkävetovihjeisiimme vähintään pari kertaa viikossa.

Julkaisemme myös joka torstai (tai viimeistään perjantaina) valtavan suosion saaneet Vakiovihjeemme. Nämäkin ovat ammattilaisten laatimia, ja kohteiden tukena ovat huolellisesti lasketut todennäköisyysarviot.

Lopuksi suosittelemme myös jokaista lukijaa liittymään Facebook-ryhmäämme. Se sisältää jo pari tuhatta jäsentä, jotka antavat mielipiteitä ja vinkkejä kysyttäessä mihin tahansa betsikohteeseen! Julkaisemme myös Facebookissa ajoittain rahanarvoisia kilpailuja vain ryhmän jäsenille.

Laita siis ilmaisetvedot.comin ammattimaiset betsivinkit ja FB-ryhmä kirjanmerkkeihisi ja ala voittaa kanssamme!

Kuva: Flickr

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!